help! Imi curge lapte din sani !!!!!

help! Imi curge lapte din sani !!!!! | Autor: giuliella

Link direct la acest mesaj

Imi curge lapte din sani cu toate ca nu mai alaptez de 1 an. am un bebe de 1,9 luni si cam din aceeasi perioada anul trecut am renuntat sa il alaptez. Zilele trecute la dus spalandu-mi sanii am vrut sa imi curat dupurile care se mai formeaza la mamelon..si cand sa strang..stupoare a inceput sa imi iasa lapte ..Am zis ca poate cine stie a fost ceva acolo..dar azi am mai incercat odata si a tasnit lapte ca si cand si acum as alapta. Mentionez ca atunci cand am intarcat am luat si pastile ca sa nu mai am probleme si sa se opreasca lactatia asa cum trebuie..
oare ar trebui sa imi fac griji?
insarcinata nu prea am cu sa fiu neavand contact de 4 luni ..in schimb in ultima luna vad ca nici menstruatia nu a aparut..deci poate fi o problema hormonala dar sa imi curga lapte..chiar nu ma asteptam...
poate aveti idee despre ce spun si ma puteti lamuri si pe mine. Cu dusul la dr e mai greu ca nu am ragazul necesar sa ajung pe acolo decat daca ar fi o situatie urgenta.

Iulia si bebe Albert Iustin (15.09.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

In primul si in primul rand ia doua tipuri de teste de sarcina si fa-le.Daca ies pozitive Felicitari! daca nu e neparat nevoie sa ajungi la doctor.
Daca nu e sarcina e neparat nevoie si urgent sa faci niste analiz hormonale si un exemen al secretiei din sani.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Simptomul acesta se numeste galactoree si apare cel mai frecvent in prolactinom ( o tumoare benigna hipofizara ).
Trebuie sa mergi la un endocrinolog si sa-ti testezi nivelul de prolactina.

Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Nu speriati fata degeaba! Nu trebuie sa fie prolactinom ( o tumoare benigna hipofizara ) poate fi pur si simplu valoarea prolactinei crescute. Sunt si eu in aceeasi situatie si nu exista nicio tumoare benigna. Daca esti in aceeasi situatie ca si mine, ti se va indica tratament cu dostinex sau bromoctiptin. Primul e mult mai scump dar se ia mult mai rar si nu are efecte adverse, al doilea e ieftin se ia zilnic si are efecte adverse (nu neaparat la toata lumea, dar la mine da).
Ceea ce e sigur e ca trebuie sa mergi la un medic (eu am fost la endocrinolog) care sa iti indice analizele pe care trebuie sa le faci (sau sa-ti faci o analiza de prolactina si sa te duci direct cu rezultatul la medic).
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

multumesc fetelor ptr raspunsuri.
deci cand am intarcat am luat atunci dostinex ca sa nu am probleme cu sanii mai ales ca se formase si niste galme de la lapte ..
acum daca nu strangeam de mamelon poate ca nici nu stiam ca mai pot avea lapte ca de curs nu imi curge asa..degeaba
oricum clar ca trebuie sa vad ce se intampla mai exact mergand la un dr.
intr-un mesaj pe un alt forum am gasit ceva de genul ca se apre ca ar fi normal ca dupa ce nasti sa pot avea lapte in sani mai multi ani chiar daca nu mai alaptezi demult si stimuland sanii sa poate sa iti curga oricand lapte.
acum sper sa de-a Dumnezeu sa nu fie nimic rau.

pupici

Iulia si bebe Albert Iustin (15.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Asa e. pRobabil e nivelul prolactinei f ridicat ,eu la fel am patit.din cauza asta mi s'a format ditamai guguloiul(prolactinom) la un san de care nu am scapat decat cu operatie
Desi prolactina e secretata de hipofiza asta nu inseamna ca automat ai vreo buba acolo, eu preventiv am facut rmn si slava Domnului totul era in regula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Si eu am avut problema asta . Mi-a zis doctorita la care am fost sa ating cat mai usor sanii cand ma imbrac, sa nu masez si sa nu port haine stramte care sa afecteze locul ca sa treaca problema de la sine. Ea nu a vrut sa-mi dea pastile pentru ca sunt foarte puternice si afecteaza sistemul nervos central. A trecut dupa vreo 2 saptamani. Deci, nu mai strange pentru ca asa se secreta si mai mult lichid.
Si eu am fost speriata ca e vorba de sarcina, mai ales ca nu am fost insarcinata in viata mea si ma super-protejez .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

la un an de cand nu mai alaptezi nu mai este lapte.. este o secretie dar nu este lapte... o prietena de-a mea are tot asa o secretie si a facut analize si medicul i-a zis ca e ok... cea mai mica fata a ei are 30 de ani!!! deci este foarte mult de cand nu mai alapteaza

Mergi la inceput