Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Ma ajuta si pe mine cineva sa imi pun semnatura cu burtica? Citisem la un moment dat instructiunile, dar nu mai stiu unde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Anca stii exact ora cand vine greata??? si la mine e dupa-amiaza dar vad ca in fiecare zi incepe la ore diferite, cred ca si in functie de ce mananc si cand iau vitaminele.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
8+ Doamne ai grija de bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Anca, prin Scotia mai e si vreme buna din cand in cand . Ploua destul de mult, dar nu e niciodata nici tare frig, nici tare cald... iar dupa cateva veri ultra-calduroase in Romania, prefer "caniculele" de 25 de grade de pe aici (mai avem si de-astea hi-hi)

Cu pisicile ne intelegem bine . Fac numai ce vor ele... dupa ce amenajam camera lui bebe probabil ca vor fi cam suparate ca nu vor avea acces pe acolo din prima zi. Dar o sa incapem cu totii, suntem cu totii o familie. Madamele sunt pisici de casa, nu ies, sunt vaccinate, deparazitate, cuminti (de obicei), atat vreme cat respectam normele de igiena si suntem atenti totul e OK. Acum nisipul la madame il curata sotul. Eu am crescut cu catel in casa, cumnata-mea din Italia (scotianca si ea) are 3 copii si 3 matze ... eu zic ca se poate...

Cris, da, asa e aici. Cu medicul ai treaba doar daca sunt ceva probleme in sarcina, in rest daca totul e OK se ocupa moasa si medicul de familie. Nastere naturala, fara complicatii - cu moasa, nastere mai dificila, sau cezariana - cu medic. Nici eu nu stiu tare multe, cum aflu va mai zic Oricum, aici moasele sunt toate absolvente de facultate, la fel si surorile medicale (nurses) - minimum 3 ani plus specializari. In NHS, sistemul de stat totul e gratuit, are oricine acces si da, in Glasgow (si inca alte cateva orase din Scotia) se face doar o singura ecografie in jur de 11-12 saptamani (a mea va fi la 11 sapt. si o zi) - i se spune dating scan, cand se estimeaza varsta corecta a sarcinii. Daca analizele ies bine si la controalele anterioare (cam o data pe luna) e totul OK, nu se fac alte scanuri, daca sunt probleme, se fac cate e nevoie. La privat ... faci cate vrei, dar aici mai putina lume apeleaza la clinici private pe tot parcursul sarcinii. Oricum, se merge la private pentru cate un scan (ceea ce vom face si noi cam pe la sapt 20, sa aflam sexul la bebe si... pentru linistea mea).

La noi e aproape miezul noptii acum, ar cam trebui sa merg la culcare (sa visez ardei umpluti mmmmm.... dar maine me'c la TESCO sa cumpar ce trebuie si fac si eu)

10+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anca_

Ma ajuta si pe mine cineva sa imi pun semnatura cu burtica? Citisem la un moment dat instructiunile, dar nu mai stiu unde...

Te duci la pagina ta personala si acolo unde scrie semnatura atasezi poza cu gravi si ce mai vrei tu sa pui.

Mergi la inceput

Irynuka nu stiu daca e nevoie sa-ti schimbi vitaminele, cred ca toate sunt la fel, important sa aibe doza suficienta de acid folic.Pe ale mele nu le pot lua decat cu prescription de la farmacie, nu le gasesc oriunde. Acum mai am 5 refill-uri de luat pana la sfarsitul sarcinii.

Mergi la inceput

Cred ca m-am prins cu semnatura..testez acum.

cris30, nu stiu ora la minut, dar am observat ca in ultimele trei zile m-a apucat pe la 4:30-5:00 si m-a tinut pana m-am dus la somn, la 10. Am senzatia ca imi sta in gat si parca acusi-acusi vomit.. In plus tot seara ma ia si o durere teribila de cap...mi-am luat Tylenol, dar parca nu as lua, ca ar trebui sa iau in fiecare zi si cred ca e prea mult.
Dar poate ma insel si azi ma sare...sa vedem, n-am luat nici vitaminele, cine stie. O sa treaca si asta la un moment dat.

DarkBendis, si eu am o pisica si tot asa, am pus sotul sa se ocupe de nisip. In rest nu cred ca e nici un fel de risc cu pisica. Mai am si o iepurica, dar sta numai in cusca, in curand o mutam cu cusca afara, in curte, deci nu sunt probleme.

7+

Mergi la inceput

Da, si eu stiu ca acidul folic e important, stiu ca se recomanda parca 1mg pe zi. In rest alimentatia balansata e baza, cat mai multe legume si fructe..zic si eu, de parca ar fi asa simplu..pt mine cea mai buna leguma e carnea, parca asa se zicea..

7+

Mergi la inceput

Dureri de cap am avut si eu si acuma mai am din cand in cand. Ma luau seara si ma tineau cam o ora, dar erau suportabile asa ca nu a fost nevoie sa iau tylenol. Inainte sa raman cred ca ma durea capul odata pe an.

Mergi la inceput

Anca daca vrei sa-ti pui un link ceva tot acolo te duci , la semnatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

M-am intors, am fost sa iau ceva de mancare, in seara asta meniul este mamaliguta cu branza si smantana. Cred ca am inceput sa am arsuri la stomac, heartburns cum li se spune aici. Am luat doua Tums si vad ca m-au mai lasat.
Anca, am fost la clinica de nasteri. Frumos, mi-a lasat o impresie buna. Sunt numai midwifes, dar si aici ca si in Scotia si probabil in Canada, au toate facultate si studii. Arata foarte intim, sunt doua cladiri cu cateva apartamente, unde pot fi cazate familiile. Poti naste si in apa. Nu se da nici un fel de medicatie pt durere, gen epidural. Costurile sunt cam cu 30%-50% mai scazute. Cred insa ca voi naste la spital, acest centru de nastere este considerat out-of-network pt asigurarea mea si mi se acopera doar 60% din costuri, daca aleg spitalul mi se acopera 90% din costuri. Birth Center cred ca e o optiune minunata pt o sarcina fara probleme si pt cazul in care nu ai asigurare de nici un fel.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput