5 zile la Paris
Raspunsuri - Pagina 2
anky spune:
quote:
Originally posted by luxequote:
Originally posted by Letitia1
Draga Marox pentru mine Parisul este sters de pe lista for good. So... Sa speram ca LA-ul nu o sa ne dezamageasca!
Draga Letitia, ptr LA chiar sa nu-ti faci nici o speranta...si poate,poate o sa-ti placa un pic ...!
www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami
Subscriu,o sa iti placa un pic.
Si eu speram sa "cad pe spate",dar nu a fost asa.
Trebuie sa iesi din LA si sa vizitezi coasta de west,asta o sa iti placa,sint convinsa.
Anca, mami de Bianca si Cris
Loana_ina spune:
Ramiha,
daca mergeti cu fetita eu v-as sugera sa nu urcati in Turnul Eiffel pentru ca o sa stati la coada ore in sir. Parisul se poate vedea foarte bine si din turnul Montparnasse, e mult mai putina lume iar privelistea e superba.
La Louvru puteti merge intr-o dimineata, daca ajungeti cu vreo jumatate de ora inainte de a se deschide nu prindeti coada atat de mare la bilete. In vreo 3 ore reusiti sa vedeti ce e important, eu nu stiu cine rezista o zi intreaga acolo, oricum dupa 4-5 ore nu mai inregistrezi prea multe si aglomeratia v-ar obosi si daca ati fi numai in doi.
silvi_2005 spune:
Ramiha f bine te-au sfatuit cei care au postat, nu nimic in plus de adaugat la obiective. Ii dau dreptate lui Loan_ina cu turnul Eiffel desi de asemea va fi poate de neconceput sa mergi pentru prima data si sa nu urci in el, e aglomeratie mare si bate un vant sus....daca mai e si ploios e chiar neplacut. Oricum va fi magic parerea mea, e frumos orice coltisor din centru si are ceva deosebit care iti va ramane in suflet....zic eu....desi vad ca sunt persoane care nu au fost asa de impresionate.
Sa va plimbati seara pe Champs Elysées ca e magic. Si vedeti voi cum urcati cu fetita la Sacré Coeur parca este si ceva lift ca sunt o multime de scari si daca sunteti cu copil mic ma gandesc ca e mai greu de le urcat.
Vacanta frumoasa sa aveti !
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
ramiha spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! Cu adevarat utile!
DarkBendis - spune-mi mai multe despre busul rosu. Este un fel de autobuz pentru turisti care are statii in cele mai importante puncte turistice? Te rog lamureste-ma! Eu ma gandeam sa ne cumparam cardul orange pentru a rezolva problema cu transportul de luni pana duminica.
Marox, esti de milioane cu sugestia ta program pe zile! Spune-mi te rog si in functie de ce criteriu le-ai grupat. As vrea sa fie relativ apropiate intre ele obiectivele vizitate intr-o zi, sa nu mergem ore cu mijloacele de transport (vom fi cu copilul dupa noi).
Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
Marox spune:
Ramiha, pai tocmai pe criteriu de proximitate le-am grupat. Uita-te pe o harta, poate ca sint si alte obiective care te-ar putea interesa in perimetrele date.
DarkBendis spune:
Ramiha, asa-i... e vorba de un autobuz pentru turisti. Noi l-am luat de langa Tour Eiffel si oprea cam pe la toate obiectivele turistice mari (L'Invalides, Tuilleries, Louvre, Notre Dame, Opera, L'Arc de Triomphe... mai departe nu ne-am dus). Biletele sunt valabile 48 de ore de la momentul cumpararii si de poti da jos si sui in bus cand si cum vrei. Iti dau si niste casti audio sa poti auzi comentariile la toate punctele de interes pe langa care treci. Eu ma gandesc ca ar fi excelent pentru voi... va dati jos unde va intereseaza, vizitati ce vreti sa vedeti si va intoarceti inapoi in statie, luati urmatorul si mergeti mai departe.
S-ar putea sa ma insel, dar Carte Orange nu mai e... cel putin asa mi s-a parut mie. S-a transformat intr-un card pe care ti-l trimite acasa in 2 zile dupa ce-l comanzi la unul din ghiseele lor...senzatia mea e ca este doar pentru rezidenti. In schimb au niste abonamente speciale pentru turisti, valabile 5 zile si costa vreo 27 de euro. Poate fetele din Paris te pot ajuta cu mai multe detalii. Noi ne-am luat "pachete" de cate 10 bilete si ne-am descurcat asa...dar noi foloseam metroul cam de 2-3 ori pe zi si mergeam mult pe jos. Tot din statia de metrou, mai precis din cea de RER (tren interurban)de la Tour Eiffel am luat bilete pentru Versailles...se poate cumpara pachet bilet dus-intors+bilet de intrare (acces la palat, parcuri, la Trianon, la satucul Mariei Antoinette - merita vazut, are iazuri, o pestera mica, o ferma cu tot felul de animale inclusiv niste capre care pot fi mangaiate hi-hi) si costa 21 de euro si ceva... faceti economie de cativa euro si scapati de cozile de la bilete de la Versailles. A, si luati ceva de mancare si suc/apa cu voi... e super un picnic in parc!
Daca mai imi aduc aminte mai zic
Dark Bendis
10+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
DarkBendis spune:
Am pus pozici de la excursia de la Paris AICI:
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/Paris%20June%202008/
Sunt cam... multe
Dark Bendis
10+
ramiha spune:
Multumesc pentru poze, DarkBendis! M-am uitat pe toate, sunt super!
Daca tot ai amintirile proaspete, spune-mi si mie cam care sunt preturile de acces pt adulti la: Louvre, Versaiiles, Tour Eiffel, Notre Dame, si in celelalte locuri pe care le-ati vizitat!
Te pup si felicitari pentru o vacanta reusita!
Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
DarkBendis spune:
Seara buna!
Noi pentru Louvre nu am platit nimic, prima duminica din luna e intrare libera si exact atunci ne-am nimerit si noi prin zona . In rest, cred ca e 8 euro/pers. Notre Dame, intrarea libera, stiu ca se plateste ceva sa te sui in turn, noi nu ne-am suit ca era coada mare, am platit 3 sau 4 euro sa vizitam The Treasury. Turnul Eiffel era 12 euro pana sus (nivelul 3), dar poti sa-ti iei bilete de acces pana la nivelul 1 sau 2, care sunt mai ieftine. Versailles a costat un pic sub 22 de euro dar asta includea si biletul de tren dus-intors (noi am cumparat de la statia de RER de la Turnul Eiffel), biletul singur costa vreo 20 daca il iei din Versailles - si stai si la coada. Croaziera pe Sena a costat 11 euro/caciula... am inteles ca poate fi cu 1-2 euro mai ieftin sau mai scump, depinde ce companie folosesti. Sacre Coeur e gratuit, costa doar trenuletul daca nu vrei sa urci pe jos pana pe colina. Pentru La Conciergie am platit vreo 6 euro/persoana, la Sainte Chapelle nu ne-am dus ca era coada prea mare si aveau un anunt ca cica se asteapta minimum o ora din cauza masurilor de securitate...L'Invalides vreo 10 euro... Pere Lachaise e gratuit... dar merita sa cumperi harta (2-2.5 euro) altfel zau ca nu te descurci inauntru, sunt mii de morminte, statui etc.
Cam asta e... daca imi mai aduc aminte detalii mai zic
Dark Bendis
10+