5 zile la Paris

5 zile la Paris | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna!

Peste 2 saptamani plecam intr-o mini-vacanta de 5 zile la Paris. Vom fi eu, sotul si fetita de 1 an si 3 luni.

Deci, dupa cum vedeti, nu avem foarte mult timp la dispozitie, si nici o mobilitate foarte mare, pentru ca peste tot vom merge cu copilul.

Incerc sa fac dinainte un plan cat mai precis, cu traseul de urmat pe fiecare zi. In principiu ne-am dori sa vedem: Turnul Eiffel, Louvru, Orsay, Gradinile Luxemburg, Versailles. (S-ar putea sa renuntam la Louvru, pentru ca e prea mult de vizitat, ar tb sa stam cel putin 1 zi intreaga si nu cred ca rezista fata... sau putem sa mergem totusi si sa stam numai 3 ore... dar se merita?).

Intreb cunoscatoarele:
- cat dureaza in medie o vizita la fiecare din obiectivele de mai sus?
- ce alte obiective turistice ne recomandati?
- stiti cateva puncte de interes apropiate intre ele, pe care sa le vizitam intr-o singura zi (sa zicem maxim 45 min cu metroul)?
- ca sa-mi stabilesc niste prioritati: ce monument/muzeu/parc etc v-a placut cel mai mult in Paris?

Orice sfat este binevenit.

Va multumesc!
Raluca

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu as zice sa acorzi cite o jumatate de zi pentru fiecare muzeu, pina ajungi acolo, pina stai la coada, etc. Chiar si la Turnul Eiffel iti trebuie 3 ore, cozile sint mari, poate mai putin daca mergi in timpul saptaminii.

Jardin de Luxembourg e in Cartierul Latin, cind vizitezi pe acolo traversezi gradina si gata, nu-i mare lucru de vazut.

Ar mai fi de vazut catedrala Notre Dame de Paris, pe Ile de la Cité, Primaria Parisului (Hôtel de Ville), tot acolo, Champs Elysées, catedrala Sacré Coeur din cartierul Montmartre, Opera Garnier.

Eu la Versailles nu m-as duce. In primul rind pentru ca pierzi mult timp pe drum si la coada, il al doilea rind pentru ca pe mine castelul m-a dezamagit, ma asteptam sa fie mai mobilat. Gradinile, da, sint frumoase. Da, ma rog, nu cred ca ai sa ma asculti, o sa ti se para de neconceput sa vii la Paris si sa nu ajungi la Versailles.

Un muzeu care-mi place foarte mult este www.grevin.com" target="_blank">Musée Grévin , muzeul figurilor de ceara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Multumesc mult Marox! Voi tine cont de sfaturile tale (mai putin cel cu Versailles-ul)!

Stii cumva si cum am putea grupa anumite muzee, in cazul in care am vrea sa vedem 2 pe zi, care sunt relativ aproape unele de altele?

Inca o data multumesc mult de tot!

In continuare astept sfaturile voastre!

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Noi am stat 4 zile la Paris si am vazut toate obiectivele mai importante (printre care si cele enumerate de Marox, mai putin Versailles pe care ni l-am propus pentru luni si luni este inchis). Louvru l-am facut in vreo 3 ore, dar n-am fost chiar peste tot, eu am vrut sa vad Mona Lisa. Sa va spun sincer n-am fost impresionata in general cu Parisul. Londra e by far mai frumoasa, mai civilizata si mai curata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Chiar asa Letitia?

Monikka

Mergi la inceput

Ramiha, uite citeva sugestii:

Ziua 1 - Turnul Eiffel, Jardin de Trocadéro si Champs Elysées, eventual Louvre;
Ziua 2 - Montmartre, Sacré Coeur, Moulin Rouge, Musée Grévin, Opera;
Ziua 3 - Musée d'Orsay, Cartierul Latin, biserica Saint Sulpice (de care se pomeneste in Da Vinci Code), Sorbona
Ziua 4 - Versailles
Ziua 5 - Ile de la Cité, Notre Dame, Les Halles (centru comercial)

Unele monumente le vezi doar pe dinafara (Moulin Rouge, Sorbona), altele poti sa le vizitezi (Opéra).

Letitia, stii cum e, gusturile si culorile nu se discuta. Mie mi-a placut Londra, gasesc ca e un oras cu multa clasa, insa consider ca Parisul, de loin, e mult mai frumos.

Mergi la inceput

Ai absoluta dreptate Marox.Nici nu vreau sa-mi impun gusturile sau parerile, doamne fereste. Ideea este ca am fost dezamagita. Ma steptam sa cad pe spate. Stii cum se spune. Nu-ti fa sperante mari cind te duci undeva si atunci nu o sa fii dezamagit. Poate am sperat prea mult.

Mergi la inceput

Letitia, asa e, am mai auzit si alte persoane care au avut aceeasi senzatie. Se asteptau sa cada pe spate si au fost dezamagite. Cine stie, poate nu erai in dispozitia necesara. Data viitoare va fi mai bine , uneori descoperi un oras cu fiecare noua vizita.

Mergi la inceput

Draga Marox pentru mine Parisul este sters de pe lista for good. So... Sa speram ca LA-ul nu o sa ne dezamageasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna seara!

Chiar saptamana trecuta am fost la Paris (6 zile). Ne-a placut mult. Si Londra e frumoasa, dar e altceva.. la fel cum Italia e altceva si asa mai departe. Am vazut destule, au mai ramas destule de vazut. Ce am facut noi:

duminica: Louvre - vreo 6 ore, cam in fuga, dar am vazut mult din ce ne interesa. Oricum, nu putem zice ca am vazut tot....nici pe departe

luni: cu vaporasul pe Sena (noi am luat vaporasul de langa Tour Eiffel, dar sunt multe statii), dureaza cam o ora plimbarea si apoi cu Car Rouge (tur cu busul rosu, biletul costa 24 de euro, e valabil 48 de ore si te poti da jos in orice statie de pe traseu, vizita una alta, apoi te sui in primul bus rosu care vine si mergi mai departe). Traseul atinge majoritatea obiectivelor turistice din Paris, explicatiile sunt destul de bune...pentru noi a meritat. Ma gandesc ca si pentru voi ar merge... te sui la Tour Eiffel,te dat jos la Tuilleries, vizitat parcul, hop in bus, te dai jos la Notre Dame, vizitezi, te sui la loc, mergi la Champs Elysees etc

marti: per pedes apostolorum, plimbare in Tuilleries, apoi piata Concorde, biserica Madeleine, opera, Galeriile LaFayette, apoi trop-trop pana la Notre Dame, vizitat La Conciergie...hop in busul rosu din nou si hai la L'Arc de Triomphe. Vai de bietele picioare, dar macar ne-am invatat limitele.

Miercuri: Versailles - o zi inteaga

Joi: Hotel D'Invalides (museul militar, mormantul lui Napoleon etc) Turnul Eiffel (coada a durat cam o ora, intreaga aventura cam 3 ore)

Vineri: Cimitirul Pere Lachaise si apoi Montmarte (cocotat la Sacre Coeur)

Au mai ramas atatea de vazut... Orsay, Vincennes, Montparnasse, Cartierul Latin, Sorbonne, Les Jardins de Luxembourg, Catacombele...poate data viitoare...

Ramiha, spune-mi cam ce te intereseaza sa vezi/faci, poate iti pot da niste "tips" uri... cat sunt amintirile proaspete.

Dark Bendis

10+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

Draga Marox pentru mine Parisul este sters de pe lista for good. So... Sa speram ca LA-ul nu o sa ne dezamageasca!

Draga Letitia, ptr LA chiar sa nu-ti faci nici o speranta...si poate,poate o sa-ti placa un pic ...!

Mergi la inceput