Ce tip de anestezie ati facut la cezariana?
Buna,
sunt o viitoare mamica,pt prima data si normal am niste temeri legate de nastere.M-am hotarat sa nasc prin cezariana,stiu ca poate nu toata lumea e de acord dar dupa ce am analizat avantaje si dezavantaje am ajuns la concluzia sa nasc prin cezariana.Nelamurirea mea este ce fel de anestezie sa fac?stiu ca probabil medicul va avea un cuvant de spus dar as fii curioasa sa aflu voi cele care ati nascut prin cezariana cu ce fel de anestezie ati nascut:totala sau rahi+epidurala?Eu sincera sa fiu as prefera totala caci am mai avut operatii,stiu cum este,imi revin repede si nu as avea nici prea mari emotii in momentul nasterii.Dar pe de alta parte ma gandesc ca daca as face rahi+epidurala as fii constienta si deci as vedea pe bebe imediat ce se naste.Voi ce ma sfatuiti?cam ce efecte ati avut dupa anestezie?Sincer imi e mai teama de anestezia rahi+epidurala decat de cea generala dar mi-e sa nu-mi para rau dupa.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 14s!
26+LUCA
Raspunsuri
geta_florina spune:
eu am nascut prin cezariana in septembrie 2006. am avut anestezie epidurala, asa am vrut eu ca sa pot sa-mi vad bebelusul cand se naste si medicul a fost de acord. imi pare foarte bine ca am facut epidurala, a fost super sa-l vad imediat dupa ce l-a scos, iar dupa ce l-au curatat mi l-au adus sa pot pune mana pe el sa-l mangai. a fost extraordinar sa-l vad si sa-i aud primul tipat.
iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos.
Geta, mami de puiut Alex
geta_florina spune:
A, am uitat sa-ti spun ca singurul efect nasol al anesteziei la mine a fost ca vreo jumate' de ora dupa operatie mi-a fost cam greata. atat. eu mi-am revenit foarte repede dupa operatie, iar dureri am avut doar in prima saptamana si alea destul de ok, adica n-am avut nevoie de calmante, doar in prima noapte dupa operatie.
sper sa-ti fie si tie la fel de usor dupa operatie cum mi-a fost mie.
gtoader
mariana_1976 spune:
Anestezia generala e un fel de coma controlata.Aici nu se face decit la cezariene de urgenta cind fie mama fie bebelusul sunt in pericol si trebuie actionat foarte rapid.
Eu as face orice sa evit anestezia generala daca ar fi posibil.
Am avut rahi si nu am fost multumita, din cauza micilor complicatii (prurit, ameteala, greata...) si a durerii post operatorii "calmata" cu doar un Panadol 500mg si un Ibuprofen 600.
Epidurala este mai scumpa decit rahi aici si astia incearca sa faca asigurarilor economii pe cit posibil.Cred ca daca ai epidurala iti mai poate baga pe cater si dupa operatie ca sa nu ai dureri post operatorii prea mari.
Rahi+epidurala nu se face la spitalul la care am nascut si voi naste eu, asa ca nu stiu ce sa zic.
Mariana 36+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
musettepink spune:
Merci Mariana!De rahi am auzit si eu ca iti da dureri dupa.
26+LUCA
oliviutza spune:
Eu am cerut rahi ca sa imi pot vedea bebelusul, insa nu s-a putut face pt ca am vertebrele tasate. Oricum anestezia se decide impreuna cu anestezistul inainte de operatie, in functie de antecedentele medicale.
Acum ma bucur ca am ajuns la generala, nu am avut nici o problema cu recuperarea dupa operatie. Fetele cu rahi in schimb se plangeau de dureri groaznice de cap.
kid2003 spune:
Stai tu linistita, Musette ca Tutunaru nu iti face cezariana decat daca e nevoie...Gandeste-te pozitiv la nasterea naturala, te rog frumos! Sunt sigura ca recuperarea e mai rapida!
Iar cu anestezia, daca pana la urma il convingi tu cumva (sau se convinge singur ) o sa iti faca rahi+epidurala. El nu e adeptul anesteziei generale decat in rare cazuri. Mi-a zis ca e mai safe asta, decat generala. La fel ca si Mariana, mie mi se ridica parul de pe ceafa numai sa ma gandesc ca sunt in moarte clinica pe parcursul operatiei....brrrr...Sa respire un aparat in locul meu??? Nu, multumesc. Asa a fost f usor si in plus mi-am vazut si auzit bebicul in prima secunda!
Si, in plus, cateterul de la epidurala iti ramane montat si de fiecare data cand ai dureri mai vine si iti mai strecoara substanta miraculoasa in coloana. La generala nu beneficiezi de chestia asta.
bb2
musettepink spune:
Merci Kid,sper totusi pana la nastere sa se convinga unul dintre noi,eu pt nastere normala sau dr pt cezariana.Chiar o sa-l intreb ce anestezie m-ar sfatui sa fac.Si eu as vrea sa aud plansul bebelului si sa-l pup imediat ce se naste dar mi-e teama de anesteziile in coloana....offf sunt o fricoasa ce sa mai,mi-e frica de toate alea.
Tu ai avut ceva efecte neplacute de la rahi+epidurala?si la cat timp dupa operatie ai alaptat-o pe micuta?
26+LUCA
musettepink spune:
quote:
Originally posted by geta_florina
eu am nascut prin cezariana in septembrie 2006. am avut anestezie epidurala, asa am vrut eu ca sa pot sa-mi vad bebelusul cand se naste si medicul a fost de acord. imi pare foarte bine ca am facut epidurala, a fost super sa-l vad imediat dupa ce l-a scos, iar dupa ce l-au curatat mi l-au adus sa pot pune mana pe el sa-l mangai. a fost extraordinar sa-l vad si sa-i aud primul tipat.
iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos.
Geta, mami de puiut Alex
Merci Geta,tare imi e ca daca fac generala imi va parea rau ca nu-l vad pe bebe din prima clipa.Ma bucur ca nu ai avut efecte adverse cum am auzit ca se intampla la rahi.Sa-ti traiasca bebelul!
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 13s!
27+LUCA
musettepink spune:
quote:
Originally posted by oliviutza
Eu am cerut rahi ca sa imi pot vedea bebelusul, insa nu s-a putut face pt ca am vertebrele tasate. Oricum anestezia se decide impreuna cu anestezistul inainte de operatie, in functie de antecedentele medicale.
Acum ma bucur ca am ajuns la generala, nu am avut nici o problema cu recuperarea dupa operatie. Fetele cu rahi in schimb se plangeau de dureri groaznice de cap.
Anestezie generala am mai facut si eu de vreo 3 ori pana acum si la mine la fel,recuperarea de dupa ea a fost f buna,nu tu dureri,nu tu greata,nimic.Dar vezi la fiecare ai avantaje si dezavantaje.O sa-l intreb si pe dr sa vedem el ce-mi recomanda!
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 13s!
27+LUCA
geta_florina spune:
hello
tot eu.... voiam sa precizez ca eu nu am facut rahi, doar epidurala la cezariana.... am vazut ca tu ai inteles ca am facut rahi. probabil de aceea n-am avut dureri de cap dupa operatie. fetele care erau cu mine in salon si facusera rahi s-au plans de dureri de cap cateva zile dupa operatie.
intr-adevar anestezista imi propusese rahi, dar mi-a spus ca s-ar putea sa nu-mi mai aduc bine aminte de ceea ce s-a intamplat in timpul operatiei, sa fiu mai ametita sau chiar sa adorm. e, si cand am auzit asta, eu care eram hotarata sa-l vad pe bebe cand se naste am spus ca nu vreau rahi, mergem cu epidurala. insa m-a avertizat ca daca simt vreo durere in timpul operatiei sa-i spun si-mi baga imediat alta anestezie ... e, a fost totul ok, eu amortita bocna de la brau in jos, n-am simitit nimic, am fost perfect constienta, tot timpul operatiei am povestit cu anestezista care statea la capul meu si ... l-am vazut si auzit pe bebe, plus senzatia extraordinara cand mi l-au asezat cu funduletul in palma sa-l mangai.
intreaba-ti medicul daca poate sa-ti faca doar epidurala la operatie.
a, si mie mi-a venit laptele la 2 zile dupa operatie si l-am alaptat pe Alex pana la 1 an si o luna.
daca mai ai intrebari ... iti raspund cu drag.
Geta, mami de Alex