Gradinita de care am apartine in mod normal (de langa blocul nostru) inscrie copii doar pentru grupa pregatitoare... Poti depune cerere linistit, dar ti se spune clar ca daca nu are 6 ani sa nu te astepti sa fie inscris. Este normal asa ceva? Copiii mai mici din cartier trebuie sa stea acasa pana fac 6 ani? Mai ales ca stiu o cunostinta care a reusit anul sa-si inscrie copilul la acea gradinita la 3 ani cu ajutorul unei pile... Deci? Care ne sunt drepturile?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum
Daca te referi la inscrierea pe pile, nu e normal, dar tu daca ai avea nu ai apela? Momentan asa merg treburile, nimeni nu vrea ca din prea multa corectitudine sa-i fie lasat copilul pe dinafara. Totusi nu este universal valabil.
Noi am inscris pe Denis fara pile si fara spaga, in timpul anului scolar. M-am dus frumos la directoare cu un buchet de flori ( pe care l-a dat copilul) si am intrebat daca mai au locuri. Norocul nostru a fost ca tocmai renuntase cineva la un loc si asa ne-am inscris.
Cat despre partea cu varsta, este normal sa aiba prioritate cei mai mari , pentru ca vor incepe scoala in curand. Nu este normal sa fie numai ei inscrisi, totusi sa speram ca nu vor mai fii probleme din moment ce foarte multe gradinite se extind.
Sfatul meu: cauta alta gradinita, nu vrei sa-ti inscrii copilul acolo daca stii clar cum merg lucrurile.
Mami de Denisache