Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Asta am gasit despr ece se discuta mai devreme.
Concediul si indemniza#355;ia de maternitate

Asiguratele au dreptul la concedii pt sarcin#259; si l#259;uzie pe o perioad#259; de 126 zile #351;i pe aceasta perioada primesc indemniza#355;ie de maternitate (cele care lucreaz#259; #351;i cele care se afl#259; īn #351;omaj).
De aceste drepturi beneficiaz#259; #351;i femeile care din motive neimputabile lor nu mai sunt asigurate dac#259; nasc in termen de 9 luni de la pierderea calit#259;tii de asigurat ( motivele neimputabile se dovedesc prin acte).
Motive neimputabile:
- expirat somajul
- nu are stagiu complet de cotizare pt. Somaj
Concediul de maternitate se acorda cu 63 zile inainte de nastere #351;i 63 dup#259;, dar zilele se pot compensa intre ele in func#355;ie de recomandarea medicului īn a#351;a fel incāt perioada de l#259;uzie sa fie cel pu#355;in de 42 zile calendaristice.
Persoanele cu handicap beneficiaza de concediu la cerere #351;i la recomandarea medicului incepand cu luna a 6 de sarcina. In situatia īn care copilul s-a n#259;scut mort sau moare in timpul concediului de maternitate se acord#259; tot concediul.
In cazul decesului mamei copilului in timpul na#351;terii sau in perioada de l#259;uzie , tat#259;l copilului beneficiaz#259; de restul de concediu neefectuat de mama (art. 5 L 210/99 concediu paternal). Pe perioada concediului tat#259;l beneficiaz#259; de o indemniza#355;ie care este egal#259; cu indemniza#355;ia de maternitate cuvenit#259; mamei sau de indemniza#355;ia calculat#259; tat#259;lui, dup#259; caz #351;i se pl#259;te#351;te din fondul angajatorului.
Cuantumul indemniza#355;iei de maternitate reprezint#259; 85% din baza de calcul.
Indemniza#355;i integral se suporta din bugetul asigurarilor de sanatate .
Asupra indemniza#355;iei de maternitate nu se datoreaz#259; impozit pe venit, contribu#355;ie de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate #351;i contribu#355;ie pentru concedii #351;i indemniza#355;ii de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate. Contribu#355;ia de asigur#259;ri sociale (CAS) se datoreaz#259;, pentru aceast#259; perioad#259;, asupra salariului de baz#259; minim garantat in plat#259; raportat la numarul de zile lucr#259;toare de prestatie #351;i se re#355;ine de angajator din indemniza#355;ia de maternitate.


Contribu#355;ia persoanei de asigur#259;ri pentru #351;omaj nu se datoreaz#259; pentru o perioada mai mare de 30 zile de suspendare a contractului individual de munc#259;.


35+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Violeta vroiam sa modific da au venit astia sa livreze comanda si am fugit la usa. Merg acuma si pun.
Bai mor de draci dupa ce ca nu reuseam sa comand de pe site-ul lor, m-am bucurat si eu ca vai ce rapid vine a doua zi au venit azi si au adus alt pat decat ala comandat. Si soferul care l-a livrat nu il poate lua inapoi tre sa trimita alt sofer sa il ia. Vai cat pot fi de incomepetnti cum naiba pe comanda scrie un pat si ei in depozit pun altul.
Macar leaganul e ala care trebuie si protectia pt scara e care am comandat-o.
I-am sunat si acu astept sa ma sune ei inapoi sa stabilim cand vin sa il ia pe asta si sa imi aduca ce am comandat.
Au luat si aia hainele gata ams capat de vechituri.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 15 Zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele,

Va scriu de la job acum.

IMPORTANT
Tocmai am fost la HR, si pot sa va spun legat de cele 5 zile libere acordate prin contractul colectiv de munca la nasterea unui copil, ca doamna de la mine de la HR mi-a zis ca in institutia mea exista precedent, ba mai mult, obicei sa le iei, si ca s-au luat dupa cele 126 zile; adica nu intri direct in CIC, faci intai cererea pentru astea 5 zile si apoi cererea de CIC; ba mai mult, in continuarea celor 5 zile majoritatea si-au mai adus si certificate medicale ba de la pediatru, ba de la doctorul de familie o perioada (nu stiu exact cat prevede legea ca ai dreptul maxim pe parcursul unui an, cred ca numai ala pentru copil bolnav se poate lua 45 de zile + concediul medical pentru tine) si abia dupa aia au facut cererea de CIC. In felul asta au luat mult mai multi bani (parca 85% se da in general pentru conced medical) mult mai mult timp.
Ce ziceti de asta?

Gini, deci ce am aflat io corespunde cu ce spui si tu.
Anka, probabil ca se poate si inainte si dupa, dupa cum e cutuma la jobul fiecareia.

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 35+

AMR 5 saptamani



"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

mai fetelor, ati innebunit??? ca vad ca pe toate v-au apuicat durerile facerii!!! Ne lasati singure aici pe cele de august??????
ma sperii numai cand va citesc. am ajuns sa ma bucur ca ma simt inca bine in sarcina asta. inca nu m-a doborat caldura, dureri nu prea am...doar pitici pe creier.
pai daca v-ati pus pe nascut...sa va dea DD putere sa treceti peste toate si sa va intoarceti acasa sanatoase cu bebei cuminti si mancaciosi.
vad ca de Nati nimic nou
am fost la medicinista de familie sa imi dea beletul pentru intepaturile de rigoare. maine ma duc la executie.
nu am inteles cum merge treaba cu microundele pe post de sterilizator.noi avem microunde, dar ne ferim sa-l folosim in exces ca ma gandeam ca nu e asa de sanatos. mi-a mai zis cineva cas incalzea apa pt BB tot la microunde. deci...care e treaba????
DANA 81esti o dragutza. ms de sfat. e ultima saptamana si la mine , asa ca sper ca dupa ce intru in concediu...va fi mai bine.
SYBILLE nu ma sperii eu numai dintr-atata! ma mai lupt cu piticii mei , dar de obicei raman rationala. azi mi-am luat tensikunea si am 10 cu 7.sper sa fie bine.
ma duc sa mananc niste ciorbitza de cartofi si ma intorc la scoala pentru o ora. apoi o meditatie enervanta de tot si apoi...somn de voie. cred
aveti grija fetele cu dureri si probleme! va tin pumnii!
!

bebe Andrei
Ruxandra 28+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Neatza fetele!!

Vedeti ce se intampla daca ieri am fost harnicutze? Azi ne dor toate celea...

Eu dorm adanc noaptea dar ma trezesc ca ma dor coastele si tre sa ma intorc. Intoarcerea in pat decurge bine, inca is destul de mobila. Eu is tare ciudata...am observat ca ma dor toate cele numai daca stau, cat ma misc nu am nimic, asa ca imi gasesc tot timpul ceva de facut.

Mada chestia cu km alergati am auzit-o la TV discutau 2 dupa meci, il comparau pe Nicolita cu nu-stiu-cine, ziceau ca Nicolita a alergat cu 2 km mai mult decat celalalt, acu' nu stiu de unde si-au dat seama...
Apropo de Ari care se juca aseara in loc sa doarma: mi-a povestit mami ca eu cand aveam asa vreo 2 ani ma trezeam in fiecare noapte la 3 fix si pana la 4 fix plimbam papusile cu caruciorul in casa, dupa care ma puneam iar la somn...
Violeta bun venit in clubul mamicutzelor de Miruna...eu ma bucur ca iti place numele!

Apropo de nume: voi pe ce criterii v-ati ales numele la bebei? Va place cum suna, sau ati asociat numele cu caracterul pe care va imaginati ca-l va avea copilul? Ca mie de exemplu Miruna imi suna a nume de hippy, cumva...(ceva gen folk, daca ma intelegeti - cu ie si traistuta, pantaloni trapez si parul in codite impletite..ceva de genu').
Hai ca am aberat destul...ma duc sa ma apuc de curatenie...azi e zi de aspirat si de cursul pentru gravide!

la toate mamicutzele de pepenasi!!! Mai intru poate, poate aflam ceva si de la Nati.


Dia 33+ Miruna

Am pornit cronometrul!!! Suntem pe ultima 100 de metri!!!



strumfuletz
poze

poze burtika



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

A, si sa nu uit.

Eu am observat ca am burtica mult mai jos ca la Matei, ca pot pune lejer pumnul intre sani si butica. Ghiciti ce imi zice doamna de la HR? Ca ea nu imi mai da mai mult de o saptamana pana nasc dupa cum arata burta mea. Sper se se insele si sa mai stea Ilinca acolo macar 2 saptamani.
O sa fac poze diseara sa-mi spuneti si voi daca vi se pare ce e asa lasata... Mie imi zisese Herghelegiu la eco ca nu poate masura colul pentru ca are capul in treimea de sus a colului si io o cam simteam "in chiloti" . Dar nu-i de ieri lasata,e de ceva timp, asa ca sper ca doar "port" eu sarcina asta mai jos si nu-a alte motive pentru asta.

Fug la treaba.

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 35+

AMR 5 saptamani



"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

CAPRI bune informatiile! dar eu as vrea sa stiu, daca ai idee, unde gasesc treaba asta in vreo lege. e valabil si pentru invatamant? ca la noi la scoala doamna e tare afectata si nu prea am cu cine ma certa acolo. adik de certat am, de aia nici nu mai vb cu mine.Despre cele 126 de zile ea mi-a zis ca nu le poate cumula ca asa stie ea si a trebuit sa ii vin cu legea in fata ca sa ma creada. de aia treb sa stiu exact ce ii spun.


bebe Andrei
Ruxandra 28+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Diarux da nu is microundele pe post de sterlizator. Sorry da asta a fost tare...
Sunt sterlizatoare speciale pt microunde pui biberoanele in ele pui apa pui capacul si bagi un anumit nr de minute la microunde si is rapide si ocupa spatiu putin. Noi avem www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_productid_SCF271_06_GB_CONSUMER/Microwave-Steam-Steriliser SCF271" target="_blank">modelul asta de la avent, asta e modelul nou nr 2 noi il avem pe ala de 2006 dar is cam la fel, asta e putin mai mare si dureaza mai putin la timp de sterlizat.
Legat de incalzitul la microunde si eu incalzesc laptele, mancarea noastra si a fetei si tot asa. ca na de sanatos se zice ca nu e sanatos si etc da hai sa fim seriosi daca e asa apai nu mai folosim nici un aparat electrocasnic si nu mai mancam nici un fel de mancare ca eu e-uri si mai stiu eu ce, eu zic ca poti sa il folosesti cu incredere.
Eu nu gatesc la el cu toate ca se poate dar in rest il folosesc la dezghetat/incalzit/sterlizat etc.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 15 Zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Mada mersi ca mi-ai trecut numele in listuta. Naspa ca ai primit altceva in pachet, si pe mine m-au sunat ca mi-a ajuns pachetul cu patutul, si mi-l aduce pe la ora 17, sper sa nu am surprize neplacute.
Dia in legatura cu numele noi am vrut sa fie un nume care incepe cu litera M, la inceput tot am cautat nume sarbesti, pt ca sotul meu e de nationalitate sarba, dar nu am cazut la comun acord, in final sotul a fost de acord cu Miruna si asta a ramas, ca mai putin si nasc si noi nu aveam nume.

33+ Miruna
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

DIA pe fata mea o va chema CLARA pt ca am avut o papusa in copilarie blonda carliontata cu ochii mari caprui, pe care am iubito ffff mult...ce vrei batai de scufita...nu cunosc nici o persoana cu numele asta, asa ca doar inchipuirea mea imi spune ca numele ii va purta noroc si ca va fi deosebita..ca o printesica..a si provine din latina= "SCLIPITOARE"!!!!

32 si CLARA ANDREEA

MAI SUNT 8 SAPTAMANI

Mergi la inceput