PCOS (8)
Raspunsuri - Pagina 8
psj spune:
de ce nu faci un test de sange? ti-am zis mie primul test facut dupa ce am intrerupt utrogestanul(la vreo 7 zile) mi-a iesit negativ, ceea ce nu m-a mirat, eu nu ramasesem niciodata insarcinata, am luat-o ca atare.
elenaraluca spune:
Avdoral muuulta bafta la teste pozitive!
Eu am facut pregnylul pe 23 si pe 25 adica ieri am fost la eco!
S-au spart vreo 2 foliculi dar acum m-am pricopsit cu inca 5 foliculi mari (18,19,20 mm)Pana acum nu aveam deloc iar acum am pt tot orasulD-na dr mi-a dat deja progesteron si supozitoare antiimflamatoare ca sa nu se sparga dar sincer va spun ca mi-e cam teama ca cei care s-au spart nu s-au fecundat si o sa i pierd si pe astia,dar asta e!sper sa am noroc si sa vad si eu un test pozitiv luna asta.
Dria ce faci?da-ne o veste buna,ca nu mai stim nimic de tine!
Tracy spune:
quote:
Originally posted by elly_me
gudinde- saru'mana pt sfat
Nu am ajuns sambata la analize- nu m-am trezit
O sa astept sa vad ce-mi spune dr.- miercurea viit am programare.
In ceea ce priveste greutatea
Inainte sa incep tratamentul cu progesteron (adica acum 3 ani) aveam 50 kg- iar acum am 73 kg (inaltime 1.65)
De mancat nu mananc fff mult- de 2 ori pe zi
De obicei mananc pe la 11.00- un iaurt cu cereale si pe la 17.00- o salata de rosii cu branza (vara) sau o portie de mancarica (iarna)
Nu stiu ce sa mai fac cu kg- le-am pierdut de sub control.
Fac miscare- mananc putin - si ma ingras.
O voi rog pe dr. sa-mi recomande ceva- ma gandeam sa ma duc la un nutritionist.
Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
Draga Elly,
nu o sa-ti vina sa crezi, dar depui kilogramele tocmai din cauza ca maninci prea rar. Asa am fost si eu. Am 1.65 m, iar in octombrie am ajuns la 68 de kg, in ciuda faptului ca incercam sa mananc rar si cat mai putin. Atunci am fost la un endocrinolog din Ungaria (despre care am aflat de pe forumuri cu fete din Ungaria), foarte bun in PCOS, el mi-a prescris metformin (si Euthyrox pt. tiroida) si mi-a dat cateva sfaturi in legatura cu dieta. De atunci am ajuns la 61 kg.
Pt. noi, este foarte important sa mancam de 5 ori pe zi, aproximativ din 3 in 3 ore. Exista alimente care contin carbohidrati cu absorbtie rapida si alimente cu carbohidrati cu absorbtie lenta. De fiecare data cand mancam este important sa introducem in organism si ch-ti cu absorbtie lenta si ch-ti cu absorbtie rapida, pt. ca in urmatoarele 3 ore pana la urmatoarea masa, sa putem mentine glicemia la o valoare aproximativ constanta. Am eliminat dulciurile si zaharul total din alimentatia de zi cu zi si in mod ciudat nici nu mi se face pofta si incerc sa aleg alimente cu GI (index glicemic) mic. (in loc de paste fainoase normale mananc paste din faina dura, in loc de orez alb, mananc orez brun, cartofi numai fierti etc.)
Sper ca se intelege cat de cat ce am vrut sa transmit. Acum nu vreau sa o mai lungesc, dar va rog sa ma intrebati, va raspund cu cea mai mare placere.
Va pup pe toti
psj spune:
Pai zi-ne ce mai mananci. Nici eu nu mai mananc de mult dulciuri sau zahar, oricum beau doar apa plata dar pentru mesele de zi cu zi am mereu dileme. Am tot zis ca-mi fac un program in avans cu ce sa mananc macar pe cateva zile dar tot nu am reusit. Fac ce fac si dimineata tot la omleta cu salata de rosii ajung. Mai pun ciuperci sau cas din piata(desi nu stiu cat e de buna alegerea) si cam atat. Incerc sa pun mai putine galbenusuri totusi in omleta.
elly_me spune:
Tracy- este posibil sa ai dreptate.
Multumesc frumos pentru sugestie
Insa sunt momente cand chiar nu am timp sa mananc.
Oricum voi studia problema aceasta - o sa o intreb si pe dr.
Spune-mi si mie ce mananci tu - cateva exemple te rog.
Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
avdoral spune:
dragelor,am vesti,dar nu sunt bune!
am vizitat ginecologul si:nu sunt gravida in schimb endometrul era gros de 11 mm iar ovarele au chisturi din belsug insa sunt mici ca dimensiune(imbucurator pt. mine avand in vedere hiperstimularea din decembrie cand ginecologul m-a lasat cu ochii-n soare,altul ,unul cu pretentii).in fine a doua zi dupa vizita la dr. a venit cm,cu dureri infioratoare dar e bine acum.maine dimineata merg la analize sa repet testosteronul si refac glicemia,asta asa sa vad cum se prezinta caci a fost mereu excelenta.in rest va doresc multa sanatate ,un weekend excelent si sa ne auzim de bine.v-am pupat!
Tracy spune:
Buna dimineata fetelor,
psj
Eu dimineata nu prea am timp sa-mi pregatesc mancarea, deobicei mananc un sendvici, dar incerc sa fac in asa fel incat sa mananc altceva in fiecare zi, sa nu ma plictisesc. Si sendviciul mi-l fac din paine graham, paine din multicereale, paine neagra (nu stiu care este diferenta dintre ele) sau grau/orez expandat. Ah, si nu mananc margarina. In loc folosesc tot felul de alte lucruri, fie pateu, fie branza Fagaras, branza topita, foarte rar unt.
La pranz mananc ca si pana acuma, doar ingredientele mi le-am schimbat. Ma inspir foarte des din reviste, ca eu nu am destule idei, doar schimb faina alba, cu faina din macinis integral, cum am mai scris orezul cu orez brun, pastele cu paste din faina dura etc., astfel incat mancarea sa aiba GI(indexul glicemic) cat mai mic, ca sa-mi creasca glicemia cat mai lent.
Intre micul dejun si pranz mai mananc o data, dar foarte putin, doar niste biscuiti (3-5 buc.) fara zahar sau grau expandat, cu 2 mere, sau alte fructe, suc de fructe (Granini de portocale imi place foarte mult si nu are zahar), iaurt etc. Dupa pranz mai mananc o data asemanator, iar seara depinde, fie mancare gatita, fie tot ca si dimineata, cu multe legume.
Biscuiti fara zahar am gasit de la RoStar, dar nu sunt foarte grozavi... am mai vazut la Kaufland ceva biscuiti, MISURA se numesc, care mi-au placut. Am gustat deocamdata doar un fel, dar am vazut ca exista mai multe feluri.
Ideea de a face un program in avans cu ce sa mananci mi se pare foarte buna
EllyDaca o intrebi pe dr. despre asta te rog sa ne spui ce ti-a spus, sunt foarte curioasa.
avdoral
Imi pare rau ca nu ai primit vesti bune la ginecolog Cm ti-a venit pana la urma ca ti-a dat dr. ceva?
Si eu am fost vineri la ginecolog, am fost in ziua a 12-a si el zicea ca nu e ok ce se vede, erau foliculi, dar erau cam multi si toti de aceeasi dimensiune, nu era nici una dominanta. Dar eu mai sper sa am ovulatie, doar sa o am mai tarziu. Prin ziua a 17-a, 18-a.
Va doresc o saptamana racoroasa si fara stres
Tracy spune:
Elly,
cum e tratamentul cu Utrogestan? Iei de fiecare data in a doua jumatate a ciclului? Si mie mi-a prescris medicul Utrogestan, zicea ca i se pare ca faza luteala la mine este prea scurta...
gudinde spune:
Tracy,
Faza luteala este fixa: 14 zile inaintea venirii CM.
Faza foliculara este cea care poate fi mai lunga sau mai scurta in functie de nr de zile al CM.
Utrogestanul se ia neaparat dupa ovulatie pt ca daca este luat inainte ca aceasta sa se fi produs, o inhiba.
Tracy spune:
Gudinde,
eu as formula alfel problema, as zice ca nici o faza nu este fixa. Lungimea fazei foliculare este nr. de zile de la cm pana la ovulatie, iar lungimea fazei luteale consta din nr. de zile de la ovulatie pana la aparitia cm. (Asta numai in cazul in care exista ovulatie)
Te rog mult sa te uiti pe diagrama mea cu temperatura bazala din luna trecuta.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/342915cc82dc11d861160f287ec7c3b0_080518_080615_1214870400_.png
Dr-ul imi zicea ca din ziua a 19-lea mi s-a ridicat temperatura, iar in ziua a 30-a mi-a venit cm spontan (intotdeauna imi vine spontan), iar intre cele 2 "evenimente" au trecut doar 10-11 zile, asta i s-a parut ca e prea putin si din cauza asta mi-a prescris Utrogestan.