PCOS (8)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kir spune:

Elenaraluca! Iti tin pumnii, de numa! Habar n-am ce valori ar trebui sa aiba hcg-ul. Stiu ca dupa 3-4 zile de la Pregnyl poate sa arate testul de sarcina (testul hcg) doua liniute.
Asa stiu ca Pregnyl-ul fece ovulatie dupa aproximativ 36 de ore. Si un test de buna calitate iti arata 2 liniute cu 1o-11 zile dupa ovulatie. Deci c-am poimaine ai putea sa-ti faci un test, dar dimineata, la prima urina.
Si sa nu uiti ca testele hcg nu functionaza ca si testele lh.
Daca vezi o a doua liniuta oricat de subtire... oricat de abia vizibila: sarcina exita!
Deci fetelor, haideti sa tinem pumnii cu totii la Elenaraluca!

Pupici,
Kir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tracy spune:

Va pup pe toate
Ma bucur foarte mult ca v-am gasit si ca imi sunteti alaturi.

Gudinde,
iti multumesc pt. raspunsul bine documentat, dupa ce am vazut ce mi-ai scris m-am dat si eu un pic pe google si am constatat ca este foarte posibil sa am aceea defectiune de faza luteala. Si astfel se pare ca degeaba am ciclurile de 29-30 de zile... De ex. acum am ovulatia in ziua 18, daca mi-ar veni cm in ziua 29 inseamna o faza luteala de doar 10 zile, ceeace nu e prea bine... insa luna asta o sa iau Utrogestan, sa vedem, poate asta era cauza ca nu am ramas
Nu stiu cine e dr. Tutnaru, dar nu mi-a placut propozitia: "nu am inteles insa un lucru... daca introduceti datele in veveve... o sa ramaneti insarcinata?" Daca mi-ar fi dat cineva raspuns pe tonul asta, sigur m-as fi simtit jignita Na, oricum poate sunt eu mai sensibila...

Elly,
nu-i nimic ca ai analizele hormonale "dezastru", cum zici tu, important e ca acum esti in maini bune, sper ca dr. Neamtu sa fie un dr. bun. Probabil celelalte fete stiu mai multe despre ea.
In legatura cu dieta, eu ti-as propune in prima faza sa citesti mult pe net despre asta, si aici pe forum fiecare fata avea cate ceva de adaugat, asa poti sa-ti faci o idee cum ar trebui sa fie dieta si poti s-o alegi pe cea mai potrivita pt. tine. Si ideea de a merge la un nutritionist este buna, atunci o sa ai o dieta personalizata, insa nu stiu cat o fi de scump...

Avdoral,
zi-mi te rog cat a fost testosteronul inainte sa faci tratamentul cu metformina. Eu aveam in octombrie anul trecut 0.80ng/mol, iar dupa 6 luni de metformina mi-a scazut la 0.50ng/mol. La valoarea asta medicul mi-a zis ca este ok.

Elenaraluca,
iti tin pumnii foarte-farte stransi!!!
Daca ieri ai fost in ziua 11, asta inseamna ca la inceputul saptamanii viitoare deja poti sa ne spui ceva sigur! Iti tin pumnii!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tracy spune:

Eu nu inteleg un lucru in legatura cu tratamentul de utrogestan, va rog sa ma lamuriti.
Daca cineva de exemplu nu are ovulatie atunci la ce o ajuta Utrogestanul in afara faptului ca ii vine cm?

Elly, tu de ex. ai ovulatie? Ai facut investigatii in privinta asta? Ai fost la ginecolog sa-ti urmareasca evolutia foliculilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

elenaraluca cel mai important este sa se dubleze la 48 de ore, deci trebuie sa-l repeti zilele astea, nu ti-a zis dna dr.? Cu valoarea nu stiu sa te ajut ca eu n-am avut decat zero virgula zero de cate ori l-am facut.
pregnylul se elimina cam in 10-11 zile deci teoretic n-ar avea treaba cu valoarea.
Asa ca hai cu vestile bune :)

Mergi la inceput

tracy, cam asta stiu si eu, utrogestanul nu ajuta cu altceva decat ca vine ciclul sau daca a fost ovulatie suplimenteaza progesteronul. Mie unul dintre dr. care mi-au dat utrogestan mi-a zis ca se da sperand sa inteleaga corpul luna viitoare sa ovuleze singur. Ma rog, cam filozofica explicatie si cam neaplicabila in cazul pcos.
La PCOS e bine sa vina ciclul chiar si artificial si vorbesc strict din ce mi s-a intamplat mie, pentru ca cu cat intarzie ciclul cu atat se inmultesc micro-chisturile alea si cu atat mai mult intarzie ciclul. Eu avand nedoritul record de 6-7 luni lipsa sau cam asa. Cred ca e total nesanatos sa stai atat fara ciclu, dar ce minte aveam si eu la 17 ani ca ma bucuram ca n-am ciclu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Fetelor va multumesc mult pt incurajari si pt ca imi sunteti alaturi!Azi am facut si un test barza care in prima faza mi sa parut negativ dar daca te uiti atent exista si a2a liniuta foarte subtire!luni va spun concret ca ma duc ca fac HCG din nou!
Sa speram ca va fi bine ,cred ca mor daca vad ca nu creste valoarea hcg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

tracy,subscriu la ce a spus psj in legatura cu utrogestanul,iar in legatura cu testosteronul inainte de metformin era 1,01 ng/mol(cam maricel)si am observat ca de aia ma dureau pe mine sanii mereu si atunci nu intelegeam de ce.
pt. elenaraluca,iti tin pumnii sa fie cu ochisorii!
vroiam sa va intreb ceva:ginecoloaga ,cand am fost la echo sa vad de ce nu-mi vine cm dupa utrogestan s-a exprimat asa"endometrul e de 11 mm,e cam gros,ai luat prea mult utrogestan.cat ai luat?eu i-am zis ca doar 2*500 mg/zi timp de 5 zile"
oare ce o fii vrut sa spuna?sa fii avut eu ovulatie si in faza luteala sa fii luat fara sa stiu utrogestan si de aia s-a ingrosat asa endometrul ?voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Buna fetelor!
Stiti ceva despre domna doctor Vladutu?

Dana

http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

11mm nu stiu daca e asa de gros. De ex la ET cand faci fiv tb sa fie minim 8mm, ideal cam 11mm, asa zic dr. cel putin. Desi au fost destule cazuri cand s-a prins si cu mai putin , 11mm e recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Buna seara fetelor!

S-a mai incheiat o saptamana de munca, care pt mine una a fost foarte grea. Pana nu se termina iulie nu-mi vad capul.
Revenind la ale noastre:

In primul rand ... elenaraluca tin pumnii stransi, stransi. Doamne ajuta sa creasca bHCG-ul si sa fie totul bine

Tracy,
Nu esti tu prea sensibila. Ai dreptate.
Daca ai acea deficienta de faza luteala este bine sa vezi ce si cum si sa discuti cu dr.

noname,
Dr Vladutu este dr homeopat pe care o recomanda dr Tutunaru.
Personal nu am fost la ea. Din ce au povestit fetele: unele au fost multumite de rezultate, altele nu.

avdoral,
Nu stiu de ce dr ta a fost nemultumita de un endometru de 11. Mie mi se pare un endometru splendid.

psj ce mai face bb?

Elly,
Subscriu la recomandarile lui Tracy in privinta dietei.
As mai avea de adaugat 2 observatii:
- daca vrei sa mergi la un dr nutritionist cauta unul care sa se priceapa la PCOS;
- de ce nu vorbesti acest aspect cu dr Neamtu? Sa sti ca se pricepe, chiar foarte bine la PCOS si iti poate da sfaturi competente privind dieta.

Mergi la inceput