FIV cu DONATOR sau IAD - CAP 6
Raspunsuri - Pagina 7

cipcirip spune:
M-am intors. Super tare klinica , din toate punctele de vedere
Pretzul e asha cum a scris shi Iuca
shi fol numai
danezi. Nu mai recolteaza sperma de la sibieni k nu le-au placut donatorii
.
Eu am un chist care tb sa vad dc scap de el dupa CM , in z5 eco shi dc mai este tb sa iau AC Marvelon . Tot la CM urmator imediat dupa ce se termina sangerarea o HSG care o pot face la mine in orash. Analizele a zis ca sunt super shi ca nu e nev sa repet ceva dar la insistenta mea a zis sa repet pe cele de secretzie.
M-a intrebat dc vreau cu stimulare sau nu shi am zis ca vreau shi mi-a dat reteta pt menopur 10 zile incepand cu z 3 (1/zi) dar dupa 5 injectii sa vin la eco shi in fctz de ce se vede vedem dc mai continui. Klinica are o farmacie langa (tot a firmei Polisano) care le are in permanentZa pe stoc. Inca nu le-am luat pt ca am zis sa vad dc scapt de chist, dc am trompe bune....
Dc din nefericire nu am trompele bune sau nu mi se prin IAD-rile trec la FIV shi pt ca tot il facem va face shi sotzul o biopsie odata cu punctia mea.
Am intrat la ora care eram programatzi, am vb 45 min shi puteam sa stam shi mai mult k nu ne dadea nimeni afara, am vb shi despre donator shi ne-a spus k at, inainte de inseminare ni se va da o lista de unde putem alege. Consultatzia cu eco a fost 80 ron. Am fost shi cu anal sotzului si ne-a spus ca sunt multe date peste cap shi nu ne da shanse de reushita dc am gasi gigei la biopsie. Sotzului i-a placut ca a fost sincera shi nu ne-a aburit sa dam banii degeaba pe FIV-ri.
Dc aveti intrebari va stau la dispozitzie.
Cirip

cipcirip spune:
Moni am vazut k te pricepi la tratamente. Ce potzi sa-mi spui de menopur? Eu am vazut ca se da in combinatie cu dipherelin la FIV pt a nu se sparge foliculii. La mine nu exista riscul sa se sparga ? Sau pt k m-a chemat in z 5 de stimulare (zi 8 a CM) e OK?
Cirip

iuca spune:
Cirip suna foarte bine pana acum, eu sper din suflet sa reusesti din prima.
Din cate stiu eu Menopurul este ptr stimulare iar Dipherelinul este pentru inhibare si se dau combinat la FIV. Ptr spagerea foliculilor se da Pregnyl cam cu 36 ore inainte de IUI. Dar cred ca mai bine ne explica Moniland cum e cu Menopurul si Dipherelinul.
As vrea sa te intreb daca ai aflat ceva de cazare, eventual ce preturi sunt, pentru ca ar trebui mers in z8 din cate am inteles eu.
Inca o data multa bafta si noroc iti doresc.
Vrei sa scriu pe prima pagina in dreptul tau, Clinica Polisano Sibiu?
aspiranta la - din august 2005
vio

cipcirip spune:
Iuca diphe nu mi-a dat deloc de aia sunt nelamurita. Dar poate asha se da la inseminare. Dc vrei te poti caza acolo la klinica pt ca au shi saloane, am vazut ca cel mai scump e 110 ron in cam cu un pat dar e shi mai ieftin dc e pat in cam de 3 paturi. Nu stiu dc itzi mai tb ceva acte. Suna shi intreaba. Dc vrei sa ajungi acolo repede cere o programare acum, te baga f repede . Eu am sunat luni shi am zis ca vreau la dr Mutuliga miercuri dc se poate shi s-a putut. Are progr miercurea de la ora 14 shi vinerea pana la ora 12. Dr Chicea numai dupa 30 iunie . Dc eshti ok itzi da tratam shi mai vii doar in z 8 apoi potzi pleca acasa . Cred ca este tren direct de la si spre tine. Nu m-am mai interesat de cazare pt ca am aflat ca e tren direct pana acolo de la mine si am si pt intoarcere (fac 3 ore dus si 3 intors).
Am citit pe net ca patronul Polisano va face si un hotel langa klinica dar pana il face mai e. Poate te ajuta cu un raspuns fetele de acolo pt k am vazut k nu te lasa in aer la nici o intrebare.
Cirip

Moniland spune:
Bravo, cirip, ma bucur ca ai fost multumita de ei.
Eu nu am facut niciodat inseminare deci nu pot sa-ti zic cum e cu zilele.
Menopurul este intr-adevar pt. stimulare.
In mod normal, intr-o luna, pe ovarul unei femei apar 1,2 .. foliculi. Din acestia unul este dominant adica cel mai mare care se si sparge si elibereaza ovocitul. Acesta in trompa se intalneste cu spermatozoidul se fecundeaza, urca pe trompa cade in uter unde se nideaza. Se lipeste de mucoasa uterina (endometru) si isi incepe dezvoltarea pana la 9 luni.
Cu stimulare tu vei avea mai multi foliculi dominanti care vor elibera ovocite. Vor fi 2 sau maxim 3 pt ca stimularea e usoara. Daca ai noroc poti avea si gemeni blonzi
Acum cu zilele de inseminare: ovulatia se produce in ziua 14 a cm. Cu 5 zile inainte si dupa, daca ai contact sexual poti ramane insarinata. Probabil de aceea te-a chemat in ziua 8 a CM sa vada si cat de mari iti sunt foliculii si cam cand se sparg. Un folicul de > 18 mm se considera folicul matur si are sanse sa contina ovocit. Endometru > 9 mm e optim pt cuibarirea embrionilor in el.
Iti tin pumnii si sa ne dai toate amanuntele posibile despre cum e cu danezii blonzi din Sibiu.
Te-ai gandit cum vrei sa fie "tatal" ?

cipcirip spune:
Iuca chiar te rog frumos, pune POLISANO
, IUI in aug 2008 dc imi ies cartzile
Moni multzumesc pt raspuns. Nu shtiam k ce mi-a dat mie e stimulare usoara. E super, chiar imi era frica sa nu ma umplu de oo
. Pai cum crezi ca-i vreau pe bebei? Blonzi ca tasu , adic danezi
, de ce crezi ca m-am dat peste cap pana sa-i gasesc? Da mai shtii k nu o sa iasa ca mine?
A ..... shi vreau gemenei
Cirip

iuca spune:
Moniland crezi ca stimularea cu Menopur 1/zi e mai puternica decat cu clostylbebit 2/zi?
Eu la prima IAD am facut cu closty stimularea si am avut un singur folicul de 18mm.
Va pe toate cu drag
aspiranta la - din august 2005
vio

cipcirip spune:
Fetelor 10 fiole de menopur costa 820 ron. Nu stitzi dc sunt compensate de stat?
Iuca eu cred ca e mai bun menopur pt k m-am uitat sa vad ce contine shi spune k are shi FSH shi LH in el . Am citit ca FSH face sa creasca foliculii shi LH ii matureaza.
Moni , menopurul se poate face in burtica? sau numai in funduletz?
Bytzi pe unde umbli?
Shi fetele celelalte? Era cineva care a facut IAD shi tb sa ne dea vestea, scuze am uitat nick-ul. Gabriela parca.
Cirip

Moniland spune:
Iuca, am citit acum prospectul la clostilbegyt si scrie ca este pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovariana.
Menopur un amestec egal de origina naturala folicul-hormon de stimulare (FSH) si hormonul luteinizing (LH). LH si FSH sunt importante pentru dezvoltarea foliculilor produsi de ovar.
Eu cred ca da, menopurul e mai tare decat clostylbegytul. Doar si prin faptul ca menopurul se da in FIV.
Cirip, nu cred ca se compenseaza menopurul dar mai bine intreaba la farmacie.
Iar cu administrarea ce ti-a zis dr.? Eu am luat de ex. gonal care scire in prospect ca se da subccutanat, dar dr. a insistat sa-l iau intramuscular. Asa ca mai bine intreaba dr. el cum prefera. Dar e mai usor in burtica pt ca poti sa-l faci singura.
Sunt tare nerabdatoare cu IAD la Sibiu. Cand incepi? Tin pumnii pt o reusita mare. Ar trebui sa fie sanse mai mari pt ca sperma e bine preparata si sigur analizata bine, doar vine de la o banca de sperma care numai cu asta se ocupa.

cipcirip spune:
Moni , cand am intrebat-o dc se fac intramuscular a zis ca da. Apoi am intrebat-o dc se pot face shi in burtica shi a spus k se poate. Eu voiam sa shtiu cum fac fetele, cum e mai bine. Menopurul e pe lista C3 shi e compensat 100% dar numai pt copii. Deci e f f complicat, daca avetzi pile poate reushitzi.
Tratam il incep dc scap de chist shi dc am trompele ok. La CM urmator tb sa fac HSG shi deci tratam il pot incepe la CM nr 2 (shi numai dc nu mai ai chistul)
Shi eu cred k au "marfa" buna dar acum depinde shi de mine dc sunt OK sau sunt .
Cirip