Ce trebuie sa faca o educatoare
Eu am niste neclaritati despre daca educatoarea trebuie sa hraneasca copilul la gradinita sau nu. La o gradinita particulara dar nu numai. Ce intra in atributiile educatoarei?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Raspunsuri
mihaela_2 spune:
din cate stiu eu nu intra in atributiile educatoarei dar tine de bun simtul ei -daca ii pasa de copii ii ajuta sunt educatoare si la stat care ajuta copiii si eu sunt de parere ca la o gradi particulara.....ar trebui !!!
miruta spune:
Nu stiu care sunt regulile la o gradi particulara , iti pot spune sigur ca la stat , in fisa postului , nu este trecuta aceasta indatorire .Treaba educatoarei este sa educe , eventual sa-l invete cum sa manance , regulile de buna purtare la masa , treaba aceasta revenindu-i ingrijitoarei care cateodata nu poate face fata tuturor indatoririlor .Nu neg ca de foarte multe ori , la grupele mici i-am mai hranit si eu , dar in niciun caz sa le bag in gura ca la bebelusi de la prima pana la ultima lingurita de mancare dar asta pt ca am vrut eu , nu pt ca imi intra in indatoriri.
adelamatei spune:
Pot sa-ti spun ca intr-o gradinita de stat pe langa educatoare mai exista si ingrijitoare care ii ajuta pe copii la mancare, la spalator binenteles sub supravegherea educatoarei care in activitatile de educatie sanitara de exemplu trebuie sa precizeze regulile de igiena binenteles adaptate capacitatii de intelegere a copilului, iar apoi sa le reitereze in cazuri concrete.Asta nu inseamna ca educatoarea nu intervine, insa ceea ce tine de ea este procesul instructiv-educativ pe care trebuie sa-l adapteze grupei de varsta dar si particularitatilor individuale ale copiilor.
flaviutza spune:
Depinde la ce grupa de varsta e copilul. daca e la 2-3 ani, normal ca trebuie sa aiba personal in plus pt treaba asta. ca la cresa. daca e la grupa 3-4 ani(grupa mica) nu prea cred. acum depinde de politica particularei cu pricina.
lavi02 spune:
Educatoarea face parte din personalul didactic, are liceu + 3 ani de colegiu (sau cel putin asa ar trebui). Nu e personal de ingrijire. Ingrijitoarea trebuie sa ajute copilul la masa. Ca uneori sunt ele amabile si ii ajuta pe copii, e altceva.
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Pot presupune ca educatoarea poate incerca sa il invete sa manince singur daca nu o face? Asta e tot in afara fisei postului?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
babyshness spune:
parerea mea este ca o educatoare ar trebui sa fie totul pentru copiii ei.numele meseriei sale ar trebui sa descrie fara nici o indoiala atributile sale:educatoare-sa educe,sa formeze deprinderi,caractere...nu vad nimic gresit in a ajuta copiii sa manance mai ales daca acestia nu stiu cum.sunt multi copii care invata sa manance la gradi iar pana invata trebuie ajutati si motivati.o educatoare are liceu(pedagogic sau nu) plus colegiu de institutori/educatori sau o facultate cu modul psiho-pedagogic.Asta nu inseamna ca nu poate ajuta un copil sa manance...sau sa faca alte multe lucruri...
Gabi_K spune:
Banuiesc ca masa "cu probleme" e masa de pranz.
La noi de obicei sunt prezente ambele dadace, educatoarele de dimineata si cele de dupa masa. Sunt cate doua grupe pe o sala de masa, deci vreo 40 de copii la 5-6 persoane. Cine nu mananca singur, e ajutat, mai ales ca una dintre grupe e grupa mica. La grupa mica nu face nimeni mutre daca copilul doarme cu pampers. Oricum e mai comod sa pui si sa dai jos un pampers decat sa schimbi un pat ud, noroc ca si personalul si-a dat seama de asta.
Si cum au zis-o si altii, nu e obligatoriu, dar o educatoare inteligenta stie ca ii va fi mai usor cu copii bine hraniti, decat cu copii flamanzi. Si da, tine de constiinta, nu de fisa postului.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
loryi1974 spune:
Se pare ca exista acum un proiect de lege care pune clar care sunt atributiile personalului in educatia timpurie.
Ce-am vazut eu:chestia cu masa intra la 0-3 ani unde nu sunt educatoare,teoretic.
In practica,educatoarele mai ajuta copiii ,depinde de firea educatoarei.
La noi in gradi,desi exista si ingrijitoare la grupa,educatoare sta si ea ,iar cand erau in grupa mica ii mai ajuta.Gradi particulara.
lbelciug spune:
As vrea sa extind un pic intrebarea initiala a Simonei si sa intreb daca prichindeii de grupa mica la o gradi de stat sunt ajutati la toaleta. Matei al meu face la olita/WC dar nu se descurca cu stersul... Cum se procedeaza in cazurile astea cand copilul isi anunta nevoia?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din IUNIE-Iulie