amniocenteze: de ce, cand,unde si cu cine
Buna tutror...
intrebarile din titlu ma framanta f tare de cand am citit pe odiseea unde scriu (mamici de ian febr)despre amnicenteza...
nu sunt f hotarata si mai am timp sa ma gandesc, dar m-ar ajuta daca ati raspunde la urmatoarele intrebari:
- de ce ati facut-o? erau aiurea rezultatele la dublu si triplu test sau vi s-a parut cea mai sigura analiza ref la probmele pe care le poate descoperi
- cand se face
- unde ati facut-o
- cu ce doctor
Daca ar fi sa o luati de la inceput ati mai face-o?
va rog sa nu deturnati dicutia si sa iasa contraziceri pro sau contra avort...
multumesc si astept raspunsurile voastre...
Raspunsuri
Michelle81 spune:
Eu am facut amniocenteza acum doi ani...la sarcina cu fetita noastra scumpa...
-am facut-o pentru ca la un eco s-a descoperit ca micuta avea prea mult lichid in capusor si ceva probleme cu ventriculii si au vrut sa vada daca problema este cromozomiala sau nu pentru ca la amniocenteza se descopera doar problemele congenitale,se analizeaza si se determina numarul si aspectul cromozonilor din celulele lichidului amniotic.
-am facut-o ff tarziu cam prin saptamana 18 desi testul se face intre saptamana 15 si 18
-am facut.o in Viena
-rezultatele au iesit bune
-daca ar fi sa mai iau aceasta decizie NU AS MAI FACE amniocenteza.E o procedura care nu determina toata problemele si mai exista si riscul de avort spontan.daca ati stii cum am stat eu dupa amnioceteza sa nu pierd sarcina sau cum am stat in timpul procedurii sa nu ma misc,ma uitam pe eco sa nu imi atinga fetita cu acul,un stress extrem!!
-nu nu as mai face-o.
10+ Doamne ajuta!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png
monicabo spune:
Raspund si eu.
Am facut amniocenteza la prima sarcina, caci imi iesisera rezultate proapste la analize, respectiv la CMV, si Igg si Igm pozitive, si doctorita care imi urmarea sarcina, mi-a spus sec: intrerupere de sarcina, daca nu vrei un copil handicapat (!) Ulterior, alti cativa dr genecologi si infectionisti, mi-au indicat acelasi lucru, avort terapeutic (doar intr-o exprimare mai civilizata). Pe ultima suta am reusit sa ajung la Tutunaru, care mi-a spus ca se poate face amniocenteza pentru a se vedea daca se gasesc urma de cmv in lichid sau nu (daca fatul este afectat sau nu). Am facut amnio in sapt 16.
Asa ca la dansul am facut amnio, iar procesare lichdului au facut-o cei de la genetic lab.
Acum la a doua sarcina nu au mai fost probleme, deci nu am mai facut amnio.
Daca as fi pusa vreo data intr-o situatie similara, da, as mai face inca o data amniocenteza, pur si simplu pentru a "sti cum stam" si ce decizie puteam lua in cunostinta de cauza.
Sarcina usoara! In cate saptamani esti? Dece ai indicatie de amnio? Daca te pot ajuta in vreun fel....
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 17+ Ana Maria
MissParker spune:
Porumbita, si in primul rand felicitari pentru sarcina!!! Sa fie cat mai usoara, nasterea la fel, iar bebe sanatos!
Eu am facut amniocenteza in primul rand din cauza indicatiei de varsta (40 de ani) si in al doilea rand pentru ca stiam clar ca, in caz de malformatii genetice, nu as fi pastrat copilul.
Nu m-am mai agitat cu dublul si triplul test (oricum, alea sunt doar statistici, nu teste adevarate, si de multe ori mai mult te zapacesc de cap), am facut amnio in a 16-a saptamana, la Frankfurt, cu unul din cei mai renumiti doctori din Hessen pt. aceasta procedura (in fine, aceasta ultima informatie nu te ajuta prea mult, dar mie mi-a dat curaj). Nu m-a durut, nu mi-a fost frica, am fost relaxata si optimista.
Da, as face oricand acest test, fiindca riscul de 1% de avort mi s-a parut neglijabil (mi-am asumat riscuri mai mari cand mi-am facut operatia cu laser la ochi).
Eu personal recomand amniocenteza numai acelor femei care se simt sigure pe decizia pe care ar lua-o in cazul unui rezultat nefavorabil.
Felicia 37+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)
Porumbita spune:
merci de raspunspunsuri si de felicitari
abia suntem in 7 sapt , deci nu am nici o recomandare, dar ma tot gandesc la problema asta...