Mamici de ianuarie-februarie 2009 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
DarkBendis spune:
Buna, fetelor!
Azi am avut primul control "adevarat", adica nu cu medicul de familie, ci cu moasa de la spital si cu medicul (care in final mi-a zis ca nu vrea sa ma vada pana ajung sa nasc - aici medicul te vede doar daca sunt probleme mari, in rest "ai treaba" cu moasa). Sarah, tipa care se ocupa de mine pare ff de treaba, mi-a pus un car de intrebari, s-a amuzat cu mine la cat de gros e catastiful (echivalentul "carnetului de gravida") pe care trebuie sa-l completeze. M-a masurat, m-a cantarit (am pus si io 3 kile mari si late, da' dupa o saptamana de trai neneaca la Paris ce mai pohtesc?) mi-a luat tensiunea (de aviator), mi-a luat trei flacoane de sange (analize rupa sangvina, rubella, sifilis, hepatita B, HIV si full-blood count - asta banuiesc ca-i hematii si alte de-astea )Toxo, listeria, nu. Au zis ca ei nu fac decat daca sunt probleme/simptome, eu sa fac bine sa pap ce trebuie si sa las pe domnu' sot sa curete nisipul madamelor. Se pare ca pana una-alta mi-s sanatoasa tun si asa sa si raman. Saptamana viitoare merg din nou pentru scan, iar la sfarsitul lui iulie voi avea screeningul pentru spina bifida si Down.
Tot azi i-am dat si vestea buna managerului - care a reactionat ff. frumos, m-a felicitat, m-a intrebat cand am controalele si mi-a printat un maldar de hartoage apropos de ce drepturi am, cat concediu primesc, ce bani vor veni, ce trebuie sa fac de acum incolo etc samd (chestii pe care eu deja le studalisem de pe Intranet, da' el habar nu avea)... iar in final mi-a zis ca si managera adjuncta e gravida . Asa ca suntem doua burticoase . Oricum, Sheila e la a doua sarcina, asa ca presupun ca o sa imi spuna una-alta daca vor vrea sa stiu ceva.
Deci.... o zi interesanta! Acum va las, ca mi-au intrat musafirii pe usa (seara de fondue !) dar... mai revin
Dark Bendis
9+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Angellique spune:
Cami,nici eu n-am mari simptome.Sanii ma dor, dar nu la fel de tare ca la inceput,cam cum dor inainte de ciclu.Greturi nu mai am mai deloc,inca de la inceput am avut zile intregi fara niciun simptom.Daca n-ar fi pofta asta de mancare teribila,nici n-ai zice ca sunt gravida.Si fetelor,nu mi se pare doar mie ca sunt multe burtici,pentru ca sunt gravi,chiar sunt fff multe anul asta!
10+
mimika spune:
Cami-antonia, nu cred ca e obligatoriu sa te doara, insa ai mei erau vineri niste bombe, si azi..de abia....Deci mie de schimbarea asta mi-e teama, ca daca nu ma dureau de la inceput nu imi faceam asa mari probleme.
+5
cris30 spune:
Pe mine sanii m-au durut din saptamana a-4-a si pana acum si vad ca continua.Nu a fost durere mare, exact ca atunci cand vine ciclu.
Azi desi e cald ma duc la cumparaturi ca vreau sa-mi cumpar niste sandale si niste lucruri pentru casa. Hainute pentru mine am sa cumpar in momentul in care nu o sa mai incap in astea care le am.Ma gandeam acuma cand va citeam cum o sa fie in iarna cu ditamai burtoiul dupa noi, cu geaca, cizme, cred ca o sa mergem in reluare, o sa fim ca niste butoiase.
Pana la urma cum a ramas cu epilatul, avem voie sau nu.Eu am aparat si m-as face acuma in perioada asta de vara ca tare m-am saturat sa dau cu lama.Nu sunt deloc paroasa dar as vrea sa ma fac sub brat si pe picioare.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
8+ Doamne ai grija de bebeii nostri
Angellique spune:
cris30 eu ma gandesc daca o sa ma mai cuprinda cizmele.La ce butoiase o sa am in loc de gambe.. Cris,daca pe tine nu te deranjeaza sa te faci cu aparatul si esti obisnuita,nu-ti provoaca disconfort,nu vad de ce nu te-ai face si acum.Sincer si eu m-am saturat sa ma fac cu lama.Acum in sarcina,cu excesul asta de hormoni,imi creste parul la 2 zile,si nu eram o paroasa de felul meu.Incearca pe o portiune mica si vezi cum reactionezi,daca iti provoaca dureri prea mari,mai bine renunti.
10+
szmonic spune:
Cris, nu stiu cum e cu epilatul, dar eu ma fac la doua saptamani pe picioare si la subbrat cu aparatul, iar in zona cu pricina ma fac cu ceara. Nu inteleg de ce n-ar fi voie, eu nu am patit nimic inafara de faptul ca ma simt curata si parca si la doctor ma duc mai cu incredere
11+ (mai e muuult pana la 40)
cris30 spune:
Angellique,Szmonic va multumesc pentru raspunsuri.Si eu am observat ca-mi creste parul mai repede dar n-am constientizat ca de la hormonii de sarcina.Problema cu aparatul este ca trebuie sa astept sa creasca parul la o anumite dimensiune atata cat sa-l traga,cred ca am sa port panataloni lungi.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
8+ Doamne ai grija de bebeii nostri
cami_antonia spune:
Fetele eu vreau sa zic ca m-am epilat chiar in ziua in care am aflat ca sunt insarcinata....pana sa aflu si pana sa citesc la voi pe net....dar de ce este interzis????? sa nu ne provocam durere????
nu am avut nici o durere....dar de cand am citit ca nu e voie sincer inca nu m-am facut....dar mi s-ar parea oribil sa ma fac ca la 15 ani cu lama.....
va pup
nb
4+
Camelia
ioanara23 spune:
SALUT FETILI!
am revenit si io...
michelleun pupicutz special pt un sufletel de fata!
ah....diseara ma duc la eco...azi inchei sapt a 6-a, de maine voi fi 6+...am niste emotii.....sper sa fie bine samburicu....
weekendu asta a fost cam agitat pt mine...joi dimineatza am primit telefon de la teleorman ca a murit bunicul sotului...desigur ca am plecat repede la pranz....e destula distanta de la iasi pana acolo...vro 600 de km....dus-intors...situatia de acolo...sper sa nu fi afectat pe bebelin...
ioana
5+
roxanaz spune:
neata frumoaselor
eu azi ma simt chiar bine.
Crisia succes sa ii treaca bubitele piticei cat mai repede. imi pare bine ca a inteles si nu se scarpina. e foarte frumoasa povestea cu scrisoarea pentru barza.
DarkBendis imi pare bine ca ai avut primul control si ca totul e ok si mai ales ca ai asa atmosfera buna la lucru. hmmm. fondue... buna idee
epilat: daca suportati durerea epiolati-va cu aparatul, fara probleme, sau cu ceara, cu ce doriti. restrictia se refera la faptul ca durerea poate provoca contractii nedorite.
sa aveti o zi frumoasa!