Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (179)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Dia, se apropie concediul
referitor la lista, as mai adauga biotics ca merge mana-n mana cu antibioticul, in caz ca Doamne fereste, aveti nevoie de el, si ceva unguent pt. iritatii la fundic: Cutaden, bepanten, dar astea precis le-ai pus deja.
Antialergic??La ce anume te-ai gandit, ca noi n-am folosit si nu stiu cu ce se mananca.
Sirop de tuse : ambroxol picaturi, am folosit noi.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

rugaminte: am facut lista de medicamente pt concediu . o scriu aici ca poate mai are cineva nevoie. si va rog din suflet sa mai veniti cu completari:
nurofen
panadol, supozitor paracetamol,
smecta
hidrasec, saruri rehidratare,
vit c picaturi
spray leziuni
fenistil
antibiotic
antialergic
metoclopramid picaturi
vibrocil, ser efedrinat, spray apa de mare, olynth
vigantol
zymafluor
pic. pt ochi cu antibiotic

ruxandra, da, amr 3 zile, in a 4a plecam (vineri) ar fi cazul sa incep sa strang bagajul

Dia, sper ca macar listele is gatate... nu-mi da emotii Or sa va-ncapa?

M-am uitat in trusa noastra si noi mai aveam in plus cam asa (unele de la voi lipsesc, de ex Metoclopramid picaturi, vibrocil, ser efedrinat, etc):
- supozitoare Novocalmin
- Fenobarbital
- Gentamicina (pt virozele intestinale nasoale)
- Biotics
- Ambroxol
- diverse puf-uri pt tuse urata, da nu cred ca e cazul daca n-a mai avut nevoie
- Romergan
- lapte HN
- fese sterile, leucoplast, seringi u.f.
- termometru

(mai avea Matei un sirop de tuse si niste Oscilococcinum)

Stai ca acu a vazut!! Voi mai luati Vigantol peste vara?? Si, daca luati, luati si cat stati la mare????

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Dia, acu am vazut c-ai raspuns si mai devreme cu Vigantolu.. ciudat totusi. Pana si la Matei, care a avut un rahitism super-urat, ne-a pus pediatra sa intrerupem administrarea de Vigantol o perioada inainte si dupa mare.

Este de parere ca mai bine vitD in lipsa decat in exces, pe principiul ca lipsa se corecteaza mult mai usor.. pe cand cu excesul e mai naspa.. sa nu se fixeze Ca pe unde nu tb.

.. fug la macaroane..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by acs

Dia, eu zic ce sa mai tai de pe lista :). Vigantolul nu-ti mai trebuie, ca nu se da in lunile de vara. Bine, eu as renunta la mai multe, dar poate ma insel. In schimb, as adauga spirt sau alt dezinfectant si pansamente cu rivanol (gen urgo). Aaaa... si crema de soare (ca o consider tot la lista de medicamente). Vacanta placuta!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

acs, nu-i dau de capul meu vigantol, noi la sfatul pediatrei ii mai dam inca 2 picaturi de vigantol pana la 2 ani. ce dezinfectant sa iau? crema de soare e trecuta la cosmetice :)

ruxandra, adevarat ca n-am intrebat dc dam vigantol si la mare, doar ne-a zis sa continuam cu el pana la toamna :)... nu i-am zis unde plecam, stie doar ac in concediu :).. sun si o intreb acum sa vad ce zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Dia, acu am vazut c-ai raspuns si mai devreme cu Vigantolu.. ciudat totusi. Pana si la Matei, care a avut un rahitism super-urat, ne-a pus pediatra sa intrerupem administrarea de Vigantol o perioada inainte si dupa mare.

Este de parere ca mai bine vitD in lipsa decat in exces, pe principiul ca lipsa se corecteaza mult mai usor.. pe cand cu excesul e mai naspa.. sa nu se fixeze Ca pe unde nu tb.

.. fug la macaroane..

nu stiu ce sa zic, atata ne-a zis doar ca ea mai recomanda sa-i dam pana la toamna... desi oana n-are diagnostic de rahitism sub nici o forma....... asa ca nu stiu de ce.... dar am mai citit in carti si scrie ca profilaxia rahitismului se face cu vigantol 2 pic pana a 18-24 luni... de ce aplica ea 24 luni, habar n-am, nu mi s-a parut iesit din comun... si stiu o gramada de copii de varsta oanei, care iau si acum vara vigantol in continuare... dar o sa sun si pediatra noastra din spital s-o intreb ce si cum . merci

completat lista,merci fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Donia ca nu ne-ai uitat.Din pacate nu mai reusesc sa ma apropii decat f. rar de calculator in timpul zilei si seara nu mai rezist adorm odata cu fetele (sau chiar inaintea lor). Din ultimele 2 cap. n-am citit nimic iar din celelalte doar pe sarite. Ai fost inspirata sa scrii acum la inceput de cap., uite Dianarus ti-a raspuns deja si acum iti raspund si eu. Poze chiar am incarcat acu cateva zile special cu gandul la voi si daca va era dor de noi ne puteti vedea aici.
In general suntem bine, Di a avut 4 serbari (poze am doar de la primele 3) iar Isa e tot asa nazdravana, in carutz nu mai vrea si face eforturi considerabile ca sa vorbeasca si in romana ca in alte limbi , pe care noi din pacate nu le intelegem, vorbeste f. bine.

Va pe toate si sa stiti ca de cate ori am ocazia o sa va fac cate o vizita (din pacate nu stiu cat de des o sa reusesc chestia asta).

Luly mamica de Maria Isabela si Diana Andreea

Mergi la inceput

Hai Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

dianarus, bine ai reaparut, sa iti mearga bine la servici!
Ce bine aratati in poze, si tu, si Yagmur, si copiii!
Ma uit la pozele voastre si ma simt in concediu

Dia, pediatrul nostru zice ca se poate lua vit. D si pana la 3 ani, iar supradozarea apare la doze cu adevarat mari, nu la picaturile pe care le dam noi.
Si chestia cu intreruperea pe timpul verii e discutabila. Ca vara folosim creme de protectie, nu? Iar la SPF mai mare de 4-6, vit. D nu se mai prea formeaza in piele, adica da, se formeaza, dar timpul de expunere creste considerabil.
Eu Roxanei i-am dat si vara, la fel fac si cu Cristi.

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Hai Romania!

M-am cam prins ca-i vorba de fotbal, campionatul european... dar acum sa mai treceti pe aici sa spuneti si de rezultate, ca io televizor romanesc n-am!

luly, n-am recunoscut-o pe Isa! Pe Di da, ca desi a crescut nu s-a schimbat, dar Isa e diferita, e copilas, nu mai e bebe, cum o tin minte din ultimele poze. Vezi? Sa pui poze mai des, mai ales ca faci poze atat de frumoase, mi-au placut si berzele, si rasaritul, apusul, vietatile marine... alea-s pozate chiar in apa marii?
Si mi-au placut si serbarile, cu printesa printre floricele
Ce ma bucur ca ne-ai mai dat vesti!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

dia mai adaug la lista: coryzalia, ceai de menta, feeb stop ( tot homeopat ptr febra), penaten ptr raceli, reviken ptr fundulet, crema de galbenele si daca mai ai loc in valiza .... doseshte-ti si tu niste hainute :)

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

dia mai adaug la lista: coryzalia, ceai de menta, feeb stop ( tot homeopat ptr febra), penaten ptr raceli, reviken ptr fundulet, crema de galbenele si daca mai ai loc in valiza .... doseshte-ti si tu niste hainute :)

D

Mergi la inceput