Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (80)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Salutare si de la mine pe ziua de azi...
Sambata am avut o zi istovitoare in care am fost la nunta....La miezul noptii deja m-am retras la odihna ca nu mai puteam sa rezist...Bineinteles ca nu am putut sa dorm deloc pt ca am petrecut noaptea acasa la soacra mea care sta la tzara...deci cainele si cocosul au avut grija de mine sa nu pun geana pe geana...
Bineinteles ca duminica am zacut toata ziua in pat ametita de oboseala....iar azi am inceput ziua in fortza...
Am facut curat in toata casa, udat flori (ca am o gramada)...si acum am pus sa fac niste mancare...am framantat niste aluat sa fac niste taitei de casa...si am dat o fugutza pe la voi sa vad cum mai stau treburile...
Anna felicitari pentru achizitia patutului...de care ati luat?De lemn, de fas?
Anca va invidiez pe voi fetele care puteti merge la spital cu camasa de noapte de acasa...Aici in Targoviste suntem obligate sa purtam camasile lor de la spital... mi-e si scarba numai cand ma gandesc...
Ca sa nu mai spun ca si la copii este aceeasi situatie...nu putem aduce nimic de acasa...copii ii infasa cu scutecele lor "super dezinfectate"...cica...offff....
Sun m-ai facut sa rad cu epilatul...si eu ma gandesc cu groaza la momentul acela...mai ales ca nu mai am sanse sa o vad pe Pasa...iar cu oglinda nu am nici o sansa sa o focalizez...la prima sarcina m-a ajutat sotul din dotare...dar tare stresata am fost...Aveam impresia ca ma taie...ca ma jupoaie.... naspa senzatie..
Danaaaa in sfarsit aflu si eu vestea cea mare...Felicitari pt grasunel, sa fie sanatos si mancacios...si pt tine refacere rapida....

Eu trag tare...sunt la capitolul 79...si citesc din greu sa va ajung din urma...asa ca raspunsurile mele sunt un pic mai "retardate"

Trimit mesajul asta....si mai revin....

Magda mami de Fabian Stefan(17.11.2003)asteptand alt Patrick Ioan 31+
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Didi ms.
Anna da acuma ma gandesc si eu nu era mai simplu cu solutie de sterlizat la rece din aia de la chicco? ca nu stiu cum e cu fierberea in apa.
Gata m-au sunat de la magazin am reusit sa dau comanda, pfiu finally maine vine si patul si poarta pt scari. Mai avem salteaua setul de pat si lenjeria si protectia sa nu cada printesa din pat. Multe nu?

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 16 Zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by catilin2008

despre concediu pre si post natal..am tot citit legea..si nu se intelege deloc..deci, ce am inteles..sunt 126 de zile..care se pot lua cum doriti..inainte, dupa nastere..dar obligatoriu 42 trebuie sa fie dupa nastere..ce ma intereseaza pe mine..oare restul de 84 de zile or fi obligatorii..sau pot renunta la ele?..ca eu am salariu mic..si as vrea sa iau cat mai repede cele 8 mil..sa nu ma intarzie prea mult postnatalul

Nu e obligatoriu sa iei toate cele 126 de zile, asa cum am mai spus. Doar cele 42 post natal sunt obligatorii. Abia dupa ce trec cele 42 iti poti depune dosarul pentru indemnizatiea de cresterea copilului, cea de 6 milioane. Dar de a 2-a zi dupa ce s-a nascut bb sotul oate sa depuna actele pt alocatia de 2 milioane. Aia se ia de la nasterea copilului. Iar indemnizatia dupa 42 de zile, timp in care esti platita de la serviciu. E posibil sa nu primesti indemnizatia in aceeasi luna in care ai depus dosarul, dar primesti retroactiv.

Andreea 36+ si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Pagurshimag ms. Nu am luat patut de lemn ca nu-mi plac alea, am avut tot timpul o problema cu ele, mi se pare ca sta copilul la "inchisoare" dupa gratiile alea.In fine, am eu pitici pe creier, nu ma baga in seama. Ass ca am luat de plastic cu panza de jur imprejur.

Anna 34+ cu Ioana Maria
AMR 6 saptamani
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Am ajuns si noi acasa, in sfarsit. N-a prins ploaia pe drum, si cum eram aproape de mama am mers repede la ea. Tocmai terminase mancarea asa ca ne-am pus si eu si Bianca burtile la cale, am mai stat putin si cand am vazut ca nu se opreste ploaia am chemat un taxi si am venit acasa. E prima data dupa cateva luni cand merg la mama fara masina. Si tocmai acuma si-a gasit sa ploua. Asta e.

Acum am pus-o pe Bibi la somn si ma apun de calcat haine ca sambata am spalat 3 masini. sa vad cat rezist sa stau in picioare. Apoi merg si eu putin la somn. Curatenie am facut sambata, dupa ce m-au lasat contractiile alea urate. Dar pana nasc ma mai apun de 2-3 ori sa curat toate colturile. Sotu' e deja disperat
Spor la treaba tuturor

Andreea 36+ si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mada nu am mai auzit pana acum de solutia asta de sterilizat la rece, eu oricum vreau un sterilizator, dar deocamdata ma potolesc cu cumparaturile, mai e destul timp si dupa. Am zis ca pt 2 biberoane si o pompa ma descurc si cu fierberea dar se pare ca nu e chiar asa de simplu pe cat ma asteptam.

Anna 34+ cu Ioana Maria
AMR 6 saptamani
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

quote:
Originally posted by AnnaBaby
Am o intrebare despre fierberea biberoanelor - dupa cum spuneam mai devreme, nu am luat inca sterilizator, si trebuie sa pregatesc totusi pompa si biberoanele pt spital, dar nu stiu cum se procedeaza - se pune apa la fiert si cand fierbe adaug obiectele sau le pun pur si simplu pe foc pe toate de la inceput? Si pompa de muls are o pompita de cauciuc pe care nu cred ca trebuie sa o bag la fiert ca banuiesc ca se distruge din prima. Voi cele care aveti experienta ce ziceti, ce ma sfatuiti?

Buna Annababy, imi permit eu sa iti dau un sfat, macar ca nu ma prea pricep... Eu am luat sterilizator dar am mai luat si o solutie de desinfectant de la Chicco, 1 litru. Iti citesc ce scrie pe eticheta, sper sa te ajute la ceva, cel putin in momentele cand nu vei avea nici sterilizator si nici posibilitatea sa fierbi biberoanele si suzetele:
"actiune anti-bacteriana pt desinfectarea produselor care vin in contact cu gura copilului. Desinfectare la rece (30 minute). Clatire cu apa potabila" Acum sunt convinsa ca lichidul asta nu inlocuieste sterilizarea, insa cred ca este o "propunere" pentru situatiile cand esti undeva unde nu poti folosi variantele cu adevarat eficiente....
Succes.

carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Fetelor in seara asta joaca Romania!
HAI ROMANIA!
Vineri joaca cu ITALIA!Daca batem imi scriu pe spate ca sunt romanca!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Mai stau putin si ma apuc de facut prajitura cu visine, fara unt, ca vad ca nu ma lamureste nimeni cum e reteta. Sper sa imi iasa, ca in ultimul timp nu stiu ce am ca sunt tare neindemanatica .

Dar mi-am facut aseara o bunatate de ghiveci, cu dovlecei, vinete, fasole verde, ardei, rosii, piept de pui... Si am mancat acum, dupa ce am adaugat si niste boabe de coriandru (imi place foarte mult cum merge in combinatie cu dovlecei, vinete si rosii) si felii de usturoi. Maama ce bun a fost; acu beau o bere fara alcool

Didi 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Anna pai pe instructiunile de la pompa nu scrie cum se poate sterliza adik pt ce tipuri de sterlizare este ok? Ca ar trebui sa zica si care piese merg si care nu pt fiecare tip de sterlizare.
acuma cu solutia la rece am auzit si eu de la alte fete ca eu nu am folosit eu am mers cu avent-ul pana in panzele albe le-am luat toate avent stiu ca le pot baga toate la un loc si gata.
Aici la noi am vazut si pungute de sterlizat pt microunde bagi astea in punguta si le bagi la microunde in caz ca esti in concediu sa nu cari dupa tine sterlizatorul sau mai sunt gata sterlizate de unica folosinta biberoane de cumparat.
Na sper sa reusesti sa le sterlizezi fara sa se strice. Sorry ca mai mult nu te pot ajuta.
Andreea odihna placuta.
Didi eu nu le am cu retele deci nu stiu sa te ajut. Speram sa iasa bun. Da si mie reteta de ghiveci ca as face si eu si asa sunt in pana de inspiratie legat de ca sa mai fac de papa. enjoy the beer! Si eu astept sa culc fata si ma pun sa ma odihnesc putin cat ea doarme dupa ce termin cu rufele si beau si eu ceva rece ca e tare cald.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 16 Zile

Mergi la inceput