Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 12
AnnaBaby spune:
Fetelor, va pregatiti sa sustineti Romania? Sotul meu a plecat la o terasa cu baietii sa vada meciul, dar la ploaia care se anunta nu cred ca o sa le tihneasca prea mult. La Bacau tuna si fulgera de nu se mai poate...
Anna 34+ cu Ioana Maria
AMR 6 saptamani
vinebarza
bebe
poze
narcisa.s spune:
Eu nu stiu daca sustzin sau nu dar plang ca proasta si cant imnul...Cam asta e ce pot acum...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (32+)si Vil asteptand o
AMR 8
Didi81 spune:
Ce sa zic, noi nu suntem microbisti . Nu dati cu rosii, dar nici Cristi, nici taica-meu nu le au cu fotbalul deloc... cred ca suntem noi mai ciudati daca e sa ne compar cu restul luimii. Oricum, la serviciu (noi lucram in acelasi loc) au aranjat o sala de vizionat meciurile si ar sta si Cristi putin, doar pentru atmosfera cica , cred ca li se pune la dispozitie si bere si seminte.
Didi 34+
ankalaura spune:
BUJO - ciudat cu medicalul. Eu nu am avut medical, dar o colega a mea a tinut-o intr-un medical continuu, si nu si-a pierdut zilele de odihna. Treaba cu proportionarea e valabila daca iti dai demisia sau te angajezi la un moment dat, in timpul anului. In rest, beneficiezi pentru cat e contractul. Si contractul e pana se termina postnatalul. Mie asa mi-a calculat si am intrebat in multe locuri, ca sa ma asigur ca nu pierd nici o zi si nici un drept
Cu 85% din brut, e drept, ti se opresc ceva impozite, dar nu asa mult cat la norma de lucru. Nu mai stiu precis ce nu se impoziteaza (sanatatea?), dar chiar si asa, iti rezulta mai mult decat salariul net.
Eu voi primi cu vreo 15-20% mai mult decat salariul, in medie, considerand ca salariul mi-a crescut abia in aprilie, dar ajuta mult la media ultimelor 6 luni. In plus, am un bonus trimestrial care e cam juma' de salariu, si se pune si ala la calcul. Iar pentru ca toata luna iunie voi avea concediu, asta ma ajuta, ca imi intra doar veniturile din 2008, nu si cele din 2007 cand primeam o particica la negru..... Una peste alta, pana in noiembrie o sa fie ok, dar din noiembrie... ma gandesc cu groaza...
Eu ma duc sa pun semintele la prajit... Am motat perdeaua si o jumate de draperie. Ca dupa aia a inceput meciul si barbatu-miu s-a dat jos de pe scaunul pe care se cocotzase pentru montare.
Anca mami de Eliza si 36+ cu Ligia Stefania
Caprioara spune:
Anka, tot nu am inteles cu alea 5 zile la nasterea copilului. Le poti lua inainte de nastere? Si dupa sa intri in prenatal (sau direct in postnatal)? Ca io credeam ca nu ti le da decat in baza certificatului de nastere, ceea ce ar fi insemnat dupa. Desi daca ma gandesc bine, tatal le ia imediat ce ai nascut si certificatul e gata cateva zile dupa. Dar totusi, data de nastere coincide cu inceputul celor 5 zile. Deci nu imi e clar, please lamureste-ma si pe mine. Tu ti le iei inainte sa nasti si e ok asa cu legea?
Maine vreau sa merg si eu la HR sa intreb, dar vreau sa am idee de ce vorbesc, ca sa nu ma duca cu presul...
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 35+
AMR 5 saptamani
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
irinuca_81 spune:
Buna fetelor,
hai ca am reusit si eu sa mai citesc din urma sa ma mai pun la curent cu ce s-a intamplat cat timp am lipsit (spre rusinea mea, nemotivat )...sper ca nu v-am suparat prea tare si ca o sa ma mai primiti printre voi.
Felicitari Monalac, Irda si Dana pentru bebelusii sanatosi si papaciosi!!!
Sunule...am vazut ca esti suparici pe mine... uite un pupic sa iti treaca De acum promit sa nu mai dispar ca magarul in ceata...mai ales ca o sa am si eu mai mult timp sa stau cu voi acum ca am terminat cu serviciul si cu nunta la care am fost nasa.
Cat despre curatenie...bineinteles ca m-a apucat si pe mine...si m-au luat niste contractii de numa. Asa ca azi am stat cumintica pt ca o tot tin intr-o contractie de dinainte de nunta de sambata, bine ca nu am nascut la nunta ca asta imi (si le) mai lipsea...
Azi m-a mai durut spatele putin si am mai avut vreo doua contractii nedureroase dar am stat mult in pat pt ca as vrea sa mai stea buburita la caldurica macar pana la 38 de spatamani.
Va pup pe toate si ma duc sa ma uit la meci.
HAI ROMANIA!!!!
Irina35+ Amalia
bebitza
Caprioara spune:
Camy, si alte fete care mai intrebau, si mie mi-au dat concediu de odihna proportional cu perioada pe care o lucrez plus pentru cele 126 zile de pre/post natal. Deci sigur se da si pentru perioada aia, asa ca aveti grija si cereti-va drepturile! Sunt totusi 4 luni pentru care trebuie sa va calculze concediul si sa vi-l dea!
AMR 5 saptamani
sursula spune:
Pup fetele!Eu nu mi-am facut aparitia cateva zile pentru ca iar m-au apucat fandaxiile-de data asta din cauza rezultatelor de la Intitutul de hematologie ,unde anticorpii anti-grupa A mi-au iesit foarte ridicati-1/64:(Si am fost suparata si fara chef de scris,dar in schimb v-am citit la zi si m-am emotionat tare de tot pt BEBE ALESSIO si DANA.FELICITARI!!SA FITI SANATOSI!!!Si...o astptam pe NATI cu vesti!Fetelor care aveti grupa O si tatici cu alta grupa,ati mai refacut analizele pt anticorpi?
BOTI-WOW ce fotoliu chic!Bravo!
MADA-CE POZE FRUMOASE!!!!!
Sursula31+bebe Tudor
bujo spune:
Sursu io am grupa 0 si si sotu A si n-am facut nici o dozare. Am intrebat si medicu de fam, si gineco, si pediatrul de la curs si toti mi-au zis ca singura problema care poate aparea este un icter la nastere. Dar in cazul de incompatibilitate de grupa nu se face nici un vaccin sau transfuzie lu bb la nastere. Asa ca nu m-am mai stresat ca numa stres in plus nu-mi trebe.
bujo 34+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
Caprioara spune:
Sursu, tocmai ce voiam sa-ti scriu si eu cam acelasi lucru cu ce ti-a sris Bujo. Medicu gineco mi-a zis asa, asa ca nu am mai facut dozarea de data asta (sarcina trecuta am facut-, nu am avut anticorpi, dar Matei a facut icter la nastere - aveam alt medic atunci).
Boti, super fotoliul! Sa-l stapaniti sanatoase!
AMR 5 saptamani