Retete cu visine
Am neste visine pe stoc! La ce le pot folosi?
Visinata n-as prea mai face pt ca inca mai am din cea de acum 2 ani, asa mari bautori suntem....
Dulceata nu se serveste in casa, asa ca pacat de munca....
Ma gandeam la o prajitura cu visine....
Sau la un compot.... Chiar ce retete super stiti?
Si cam astea sunt ideile mele.... Voi ce sugestii imi dati?
*********************************
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Raspunsuri
valentinag spune:
Tarta cu visine
Din 250gr faina,100 gr unt,70 gr zahar pudra,2 galbenusuri se face un aluat care se lasa o ora la frigider,apoi se formeaza o tarta care se coace in forma,se scoate,se lasa sa se raceasca,apoi se pune peste ea o crema de vaniliei si cirese spalate si cu samburii scosi!
Sau alt blat:
130 gr. faina, 130 gr. zahar, 2 oua, praf de copt, 6 linguri apa
Zaharul si ouale se bat spuma,se adauga apa si praful de copt amestecat in prealabil cu faina,si se coace in forma de tarta!
Poti sa faci spuma de visine,inghetata de visine,diplomat cu visine
Edit:ai aichttp://www.practic.ro/index.php?id=1612&sapt=3&luna=7&an=2005i un link cu placinta cu visine:
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Sasha.p spune:
Prajitura cu fructe :
6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei (ca la maioneza).Cele 6 albusuri se bat spuma, se adauga o cana de zahar (eu pun cam o cana si jumatate cand fac cu visine ca sunt mai acrisoare), se bat pana se topeste zaharul, apoi se adauga peste galbenusuri. La aceasta compozitie se adauga o cana (de lapte) cu faina, se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se baga la cuptorul preincalzit pentru cateva minute, dupa care se scoate (repede, repede) si se pun visinele deasupra (sau alte fructe). Se lasa in cuptor pana se coace, se incearca cu scobitoarea (eu o pun la cca 200 grade si o las ca 35 - 40 minute). Cand este gata se pudreaza cu zahar praf. Daca albusurile se bat mai mult ca timp (compozitia semanand cu cea de la bezea) cand este gata pare ca are strat de spuma de albusuri deasupra, sa nu va pacaleasca sa o lasati mai mult in cuptor, ca se arde/usuca prea tare.
Se pot adauga in compozitie diferite arome, dupa gust : vanilie, rom, lamaie.
Nu se pune intr-o tava foarte mare, ci de preferat in una mai inalta (min. 5 cm) si mai mica, pentru a iesi prajitura mai inalta. Altfel se intinde in tava si nu creste prea mult lasand impresia ca nu a iesit reteta.
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".