ma mut...cum procedez?

ma mut...cum procedez? | Autor: RUXMAX

Link direct la acest mesaj

Ma mut!
Pe bune.
Ma ia groaza cind stiu ce ma asteapta...impachetat, carat, curatenie.
Voi cum ati procedat?
In ce ati pus lucrurile mici? cum ati gasit cutii? Cine v-a sprijinit?
Noi nu avem pe nimeni, am copil mic, sotul lucreza si acasa si multe alte probleme asa ca ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Exista firme care te ajuta la mutat.
Exista firme care te ajuta la curatenie.

Spor la treaba.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In lipsa de cutii iti recomand sacii de plastic de toate marimile atat pentru lucruri mici, maruntisuri cat si pentru lucruri voluminoase dar care nu gauresc sacii gen paturi, plapumi, cearsafuri, haine etc. Cutii poti sa faci rost de pe la marile magazine gen carrefour, dar trebuie sa mergi undeva in spatele magazinului pe unde se face aprovizionarea si sa rogi un angajat daca poate sa te ajute. Asta nu am facut-o niciodata dar asa am auzit de la cineva.
Ideal ar fi daca ai avea posibilitatea sa muti totul treptat incat sa ai timp sa despachetezi fara sa te invarti printre saci si cutii si sa nu ai loc nici sa respiri.
Trebuie sa existe cel putin o persoana care sa te poata ajuta acum cand va mutati, macar ca sa stea cateva ore cu copilul, o prietena, o vecina. Iar pentru curatenie dupa amenajat noua locuinta tot asa iti recomand daca nu o firma cel putin o menajera. Da o strigare la bone, gradinite, menajere si ce-o mai fi pe forumul ala
Cam asta imi vine in minte, eu cand m-am mutat nu am avut prea multe lucruri ca eram cam saracuti dar cum am facut doua zugraveli capitale am cam capatat experienta in impachetat lucruri.
Multa bafta!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Ruxmax si eu ma mut. Uite cum procedam: mai intai am ales hainele vechi de dat si am facut saci si dus la tzara sa de bunica cui stie ea. Apoi am facut saci cu hainele groase de iarna pe care si pe ele le-am dus la tzara sa stea acolo pana la toamna cand vom avea nevoie de ele. Tot asa si cu incaltamintea.
Eu am si o gramada de vesela de dat sau de dus la tzara tot pentru folosinta proprie, am umplut cutii cu farfurii, servicii de cafea, ceai si tacamuri desperecheate de care vreau sa scap.
cartile le-am facut turnuletze si le-am legat pachete, zeci de pachete au iesit. reviste de moda si de copii, tot asa pachete si duse la tzara. cand ma mai duc pe acolo o sa-mi faca placere sa le iau la rasfoit. Si cartile tot acolo le caram pe toate si mai tarziu dupa ce ne instalam in noua casa mergem si le alegem pe cele pe care le vrem inapoi. Tot la tzara am dus si mobila pe care nu o mai pastram, o sa ducem si lustre, covoare, doi saci cu jucarii, pastram unul.
A mai ramas mobila buna pe care o luam cu noi care va fi demontata placa cu placa si carata in ziua Z. Mai sunt hainele pe care le purtam acum, care impreuna cu lenjeria de corp si de pat si prosoape, sunt inca foarte multe dar vor merge cu camionul cu mobila.
Am mai dus la tzara toate paturile, pernele, plapuma, tot ce nu folosim acum, am pastrat doar pt fiecare o perna si o patura.
Noi avem casa mare si familie mare si foarte multe boarfe adunate in aproape 20 de ani de casnicie, asa ca a fost si inca mai este foarte complicat. Pe mine m-au ajutat parintii, eu am impachetat toate boarfele, sotul cartile si revistele. Aaa, si noi avem firma si o multime de acte + arhiva, toate merg la tzara si majoritatea nu se mai intorc .
Cutii am avut stranse de pe la diverse cumparaturi, aparate, tv... se mai gasesc si de cumparat de ex la Hornbach. Pt haine si paturi/perne am folosit saci de 120 l de la carefour, e 40 mii un sul de 10 saci, intra multe intr-unul.
Ai nevoie si de cutii pt vesela si alte obiecte tari si de saci pt carpe.
Noi am inceput sa sortam si impachetam cam la o saptamana dupa Paste si trebuie sa fim mutati cu totul cel tarziu la sfarsitul lunii. Daca ai mai mult timp e mai usor, nu esti presat, o faci calm, in ritmul tau.
Inca ceva, e bine sa notezi ce si unde pui, fa-ti o agenda cu asta sa nu desfaci toate cutiile sau toti sacii cand iti trebuie ceva.
Spor la treaba si cauta sa-ti aduci un ajutor!

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, asa e cum a zis dana d, e cel mai simplu de ambalat-hainele in saci, vesela in cutii, te gandesti ca trebuie sa le si deplasezi de colo-colo- din masina in casa, in camere, ma rog, noi am pus ca dashteptii prima data cartile in saci-na, si ridica-le daca poti! Si sa scrii pe cutii ce ai in fiecare, ca altfel inebunesti cautand nu stiu ce pe nu stiu unde! Actele voastre-certificate, buletine, diplomele pe alea le pui intr-o poseta ceva sa le carati dupa voi sa nu se piarda. Copilu' are 1 an si ceva, nu? E cam micut sa te ajute la ceva dar poate poti sa il duci la o cresa-gradi ceva pana va mutati...eu am dus-o pe a mea la mama, dar nu toti suntem asa norcosi...mai sunt centrele astea de joaca, dar cred ca te costa cam mult sa o lasi acolo de dimi pana seara...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELICITY05 spune:

Draga RUXMAX,se pare ca ti-ai gasit apartament...FELICITARI.Acum cu mutatul depinde de cat de multe ai in casa.Eu am invatat un lucru pastrez exact doar ceea ce am strict nevoie,iar la acte mi-am luat o mapa in care am tot ce tine de viata noastra...chiar glumeam ca daca ar fii sa fug ,mi-as lua mapa si am rezolvat.Ai primit un sfat bun cu cutii care sa scrii pe ele,sau saci de diferite culori,separat pentru fiecare membru.Depinde cat ai pana sa te muti...oricum cu cat vei fii mai ORGANIZATA cu atata iti vei face mai multi nervi.Daca as sta mai aproape ,as veni eu sa te ajut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

http://www.transportmobila.ro/sfaturi_utile.html
aici am gasit niste sfaturi destul de bune: Sfaturi pentru impachetat


Faceti rost de cutii de carton si saci din timp . Puteti face rost de cutii de carton si saci de plastic din comert precum si banda adeziva si hirtie pentru impachetat . Sau poti lua toate astea de la prieteni , serviciu sau de la magazine care primesc marfurile in cartoane , pentru a economisi bani . Incepeti sa colectati cartoane cu cel putin o luna inainte sa aiba loc mutarea .

Cautati cutii de marimi diferite . Bagajele grele cum sunt cartile si altele trebuiesc puse in cutii mai mici . Unele bagaje cum sunt tablourile mari , oglinzile sau geamurile trebuiesc impachetate in cartoane speciale sau in materiale textile cum sunt paturile .

Impachetarea unor bagaje este optionala in cazul unei mutari locale . Cind faci o mutare locala unele bagaje nu trebuiesc neaparat impachetate . Lucruri cum sunt oglinzile , tablourile sau saltelele pot fi transportate pe distante mici fara probleme si neimpachetate . Aceste bagaje trebuiesc impachetate numai atunci cind sunt transportate pe distate mari sau cind urmeaza sa fie depozitate intr-un deposit . In schimb de exemplu lampile , veiozele si lustrele trebuiesc intotdeauna impachetate .

Impacheteaza bagajele din fiecare camera imparte . Impachetarea poate sa para o munca destul de dificila privita din perspective intregi case . Impachetarea fiecarei camere imparte are efectul divizari munci tale in parti mai mici si mai usor de realizat . Aceasta abordare are rolul de ati fixa scopuri mai realiste , ca de exemplu ; azi impachetezi dormitoru , mîine sufrageria , poimîne bucataria si tot asa .

Puneti banda pe fundul cartoanelor . Asigurativa ca fundul cartoanelor este bine asigurat inainte de a incepe sa puneti bagajele in ele . Pentru ca altfel riscati ca lucrurile sa se imprastie pe jos in timpul caratului .

Bagajele grele la fund cele usoare deasupra .In fiecare cutie lucrurile grele trebuiesc puse la fund iar cele usoare deasupra pentru a preveni distrugerea lor .

Folositi multa hirtie . Toate abiectele fragile trebuiesc impachetate individual in hirtie . Hirtia ar trebuii folosita si la captusirea cutiei de carton in care urmeaza sa fie puse obiectele fragile atit la fund , deasupra cit si in lateral .

Asezati corect lucrurile fragile in cutii . Farfuriile si paharele trebuiesc asezate pe verticala ; din nou va sfatuiesc sa folositi multa hirtie pentru a impacheta lucrurile fragile .

Umpleti cartoanele pina sus .Incarcati cutiile astfel incit sa poata fi inchise cu usurinta . Cutiile in care sunt puse mai multe lucruri decit trebuie nu pot fi bine inchise si sunt mai greu de asezat una peste alta ( iar cartoanele care sunt lasate prea goale risca sa se striveasca in momentul cind sunt puse mai multe cartoane peste ele ) .

Inchideti cartoanele si lipitile cu banda adeziva . Cutiile trebuiesc inchise si lipite cu banda adeziva pentru a fi transportate mai usor si pentru o mai buna asezare a lor una peste alta in masina .

Scrieti pe cutii ce contin . Folositi o carioca sau un marker pentru a scrie pe fiecare cutie imparte ce contine in general si din ce camera provine . Insemnarile facute pe partile laterale si nu deasupra pentru ca atunci cind sunt puse una peste alta nu puteti citi ce ati scris pe cutie. Daca cutia trebuie asezata intr-o anumita pozitie faceti o sageata pe ea cu virful sa indice partea care trebuie sa stea in sus . In toate cutiile in care sunt lucruri fragile trebuie specificat acest lucru .

Stringeti cartoanele la un loc . Astfel ecomisiti timp pentru ca aranjarea mobilei si bagajelor in masina trebuie facuta intr-o anumita ordine pentru a putea folosi la maxim spatiul de incarcare . Cutiile trebuiesc depozitate in asa fel incit sa nu blocheze accesul la piesele de mobilier sau alte bagaje .

Sfaturi pentru mutat .

1. Sunati cu 4 , 5 zile inante de mutare pentru comanda si oferta de pret .
2. Programativa mutarea spre mijlocul lunii daca este posibil . Pentru ca prima si ultima saptamina sunt mai ocupate de obicei .
3. Stabiliti dinainte de a suna pentru comanda de ce servicii aveti nevoie si care sunt bagajele care trebuisc transportate . Facetiva o lista cu obiectele care trebuiesc transportate pentru a va fi mai usor sa le enumerati in momentul cind sunati pentru comanda si a benficia de o oferta de pret cit mai exacta pentru transportul pe care vreti sa-l faceti .
4. Aranjativa programul in asafel incit sa terminati de impachetat cu o zi inainte de efectuarea mutarii .
5. Daca te muti la cerea firmei unde lucrezi , afla daca firma are un program prin care suporta o parte din cheltuieli . Daca firma are un document scris pentru cazurile in care angajatii sunt mutati in interesul firmei , cereti o copie .
6. Tu , sau o alta persoana care sa te reprezinte , trebuie sa fie prezenta in timpul incarcarii si descarcarii mobilei si bagajelor . Este responsabilitatea ta si a noastra sa facem o ultima verificare a camerelor inainte de a pleca de la locul de incarcare pentru a nu lasa nimic in urma din ce ti-ai propus sa ei .
7. Dati jos toate obiectele care sunt prinse de perete cum sunt tablourile , rafturile pentru carti , cuptoare cu microunde s.a.
8. Scoateti toate produsele din frigider si congelator . Desghetatile si lasatile sa se usuce cel putin 24 - 48 de ore inainte de transport . Stergetile su o cirpa uscata .
9. Scoateti din priza toate echipamentele electronice cum sunt televizoarele , calculatoarele , combine musicale s.a. cu 24 de ore inainte de transport pentru ca ele sa fie la temperatura camerei in momentul transportului . Mutarea televizorului si altor electronice cind inca sunt calde poate provoca defectarea acestora .
10. Faceti back up pentru informatiile din calculator ; aflati daca calculatorul necesita tratament special pentru transport ; scoateti cd-urile si casetele din cd-player , Video , DVD-Player si din calculator .

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)


www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap

Mergi la inceput