Mamici de Noiembrie-Decembrie (41)
Raspunsuri - Pagina 8
BraveGirl spune:
quote:
Originally posted by Mirtha
Otilia multumesc pentru info.
Corina Miniblu este cel de aici http://www.miniblu.ro/Categorii/Camera_bebelusului/Patuturi.?
Daca nu e unul si acelasi , poti scrie data viitoare adresa completa a magazinului ?
Mirtha20+
Da, de ei vorbeam. Au mai multe magazine. Gasesti pe site locatiile exacte. La magazine au un catalog cu produse care nu sunt pe site.
==========
Corina
14+My baby
Albumul meu
BraveGirl spune:
Asta efirma de la care au catalogul: http://www.micuna.com/catalogo/cunas/cunas.php?idioma=es
==========
Corina
14+
My baby
Albumul meu
catalina2307 spune:
Otiliav saru'mana pt incredere .Probabil ca o sa incerc dar daca fac distrugeri in masa sa nu sariti pe mine precum cotofarlele.![]()
In ceea ce priveste selectarea embrionilor, este adevarat ca cica se aleg aia mai smecheri si poate defectele cromozomiale sunt la scara mai redusa (desi eu nu prea cred, dar poate gresesc)dar pt malformatii exista acelasi risc.
Si in alta ordine de idei...o pauza si putina odihna cand ti-ai propus???
13+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
marguta spune:
Otiliav, mersi pentru raspunsuri! am intrat acum in viteza sa vad ce ati mai scris si am descoperit mesajul tau. Eu iau utrogestan pentru ca aveam uterul cam incordat si mi-a zis doctora ca exista riscul unui avort, din aceasta cauza. dupa o perioada uterul s-a relaxat si atunci mi-a zis sa reduc pana la eliminare. Acum ar fi prima zi in care nu am pus nimic( la Utrogestan ma refer) , sper sa ma simt bine. In saptamana trecuta am luat cate 1/ zi, seara, vaginal.Adevarul e ca nu mai imi simt burtas tare si dureroasa, cum era la inceput, sper sa nu am probleme daca il intrerup( dupa gineca ar fi trebuit sa inchei cu el acum cam 2 saptamani).Si cu nospa, mi-a zis sa iau numai la nevoie, dasi o perioada( tot la inceput) am luat zilnic cate 1. Eu ma simt bine, azi am avut o zi .....Am stat la facultate de dimineata de la ora 8.30 pana la ora 18, dar cel putin am rezolvat ce aveam de rezolvat. Multumesc lui Dumnezeu ca am rezistat ( e drept ca am un organism destul de rezistent si sunt si foarte incapatanata, daca imi propun ceva nu ma las pana nu finalizez). In cazul meu, ambitia a prins bine. Ma rog la Dumnezeu sa imi ajute si in continuare sa pot sa duc sarcina pana la capat si sa aduc pe lume un bb sanatos si sa rezolv si cu licenta( sa termin cu bine). E adevarat ca ma simt obosita, dar cine nu ar fi asa?
Fetelor, felicitari celor care ari primit vesti bune de la doctor, multa sanatate si numai bine! ( pentru cele care asteapta vestile, DOamne ajuta, iar pentru cele pentru care raspunsurile nu au fost tocmai bune, nu disperati, eu cred ca Dumnezeu are pentru fiecare un plan!)
Va doresc o seara buna si multa sanatate!
Marguta
12
mami de Edy(16.07.2000)
http://community.webshots.com/album/563393819JbAIel
Amalia spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
Am si eu ceva de intrebat important si raspunsul nu este de gasit pe google, cred ca depinde si de cine face amniocenteza sau cordoncenteza.
Ce rezultate sunt prezentate pe foaia de la amniocenteza/cordoncenteza. Se fac trisomia 13, 18, 21 dar care sunt celelalte analize.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
13+ BB2
Otilia cei 5 cromozomi urmariti prin metoda Fish sunt 13(trisomia 13), 18 (trisomia 18), 21( sindromul Down), X si Y (anomaliile cromozomilor sexuali - ca sindromul Turner si sindromul Klinefelter) Rezultatele peste aceasta metoda se dau cam intr-o saptamana.
Tot prin amniocenteza se mai ia o seringa de lichid amniotic cu care se face "Cariotipul" pentru care rezultatul dureaza in medie 3 saptamani. Cariotipul uman normal contine un numar fix de 46 cromozomi, dispusi in perechi omoloage, 22 de perechi autozomale, 2 cromozomi sexuali, XY la barbat, XX la femei. Determinarea cariotipului este un test prin care se evalueaza marimea, forma si numarul cromozomilor dintr-o proba ce contine celule umane. Insertia (cromozomi in plus), deletia (cromozomi in minus) sau mutatia cromozomilor pot determina dificultati de crestere, dezvoltare si diferite afectiuni.
Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si
19+
Otiliav spune:
Amalia, sarumana de raspuns. Eu citisem mai demult si de diabet si de fibroza chistica dar mai investighez. Am o mamica la scutece care a facut de curand in Germania sa o intreb si pe ea ce i-au scris acolo.
Catalina, cred ca o sa-ti placa. Eu am lucrat intr-o perioada cu limbajul HTML, XML si cam stiam cum este cu tagurile si formatarile cand am intrat pe forum.
Pauza iau in iulie, 4 saptamani de vacanta. Si nici azi nu am lucrat nimic, dupa ce ca eram zombie de dimineata m-am si trezit la birou cu calculator nou si am avut ceva de munca sa-mi instalez Messengerul si alte programele de care am nevoie.
Sa va dau si eu o idee de mobilier http://www.staer.ro/detalii.php?cod=camera_tineret_denis . Mie mi-a placut si pretul este ok. Camerele de copii nu merita o investitie mare ca poate scriu, zgarie mobila, patul va fi vai de el ca nu stiu copil care sa nu sara in pat. Pe aici am vazut ca iau de la IKEA ceva ieftin si schimba la cativa ani mai ales ca fac multi copii deci se distrug repede. Ana are un coleg cu 7 sau 8 frati
.
Eu nu stiu ce sa fac, daca sa cumpar aici patut. Pe cel din Ro pot sa-l aduc usor dar salteaua e greu ca-i voluminoasa, nu se face pachet
. Iar eu am de gand sa vin repede in tara dupa nastere asa ca este complicat. Carutul din Ro este bun dar aceeasi problema insa este putin mai simplu ca va trebui sa cumpar obligatoriu cosulet si se rezolva pentru o perioada.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa dea mai mult de 1000 de euro patut si carut/cosulet. Mai bine investiti mai mult pentru siguranta copilului in masina de exemplu decat in nu stiu ce perdelute sau caruseluri la patut. Hainute va trebui sa iau din plin dar mai intai sa aflu ce este bb. De la Ana mai am doar setul cu care am scos-o din spital si care are valoare sentimentala, in rest le-am dat aproape pe toate intre 0-1 an, o sa fac inventarul in tara.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
13+ BB2
elilov3 spune:
seara buna fetele
la noi patuturile ptr bb costa intre 3oo si 500 Ron cu diferite modele si culori..noi inca nu ne-am decis nici la culoare nici la model mai asteptam luna 7 mai exact 32...si ceva saptamani sa fim siguri
azi si eu am urmat exemplul vostru si mi-am facut salata de vinete si am papat pana nu am mai putut si mi-am luat si caracatite pe care le-am mancat dupa ce le-am fiert de 2 ori..sa fiu eu sigura ca sunt dezinfectate
acum deabea gafai am papat prea mult
dupa pauza de 1 sapt de cand nu am mai luat prenatale ieri seara am reinceput sa le iau ma simt foarte bine iar senzatia da rau a disparut acum sa vedem cat tine minunea
amalia multumim de info ref la mnio chiar eram curoasa si tu ai explicat asa frumos 
eu tot la 3 kg am ramas acumulate pana acuma
mi-am cumparat 2 bluzite si niste pantalonasi tare frumusei de daca tot luai salariu sa il sparg pana seara ![]()
va pupic si va doresc o noapte cat mai placuta
17+
Dimitrie
alra spune:
noi am luat mobile de la ikea o parte, patutul insa nu caci nu era masura standard 60/120. daca iei patut nestandard apoi ai probleme cu orice cumperi.
relativ la aparatori, nu le-am pus decat cand era mica in partea dinspre perete ca sa tina de cald caci era peretele rece. eu cred ca se exagereaza cu ranirea lu ala micu in gratii. laura a scos o singura data piciorul si a ramas cu el agatat si apoi a retinut ca nu e bine sa o faca. stiu pe cineva insa care punea plapumi moi jur imprejur ca zicea ca e patul "periculos" insa e tare periculos sa pui lucruri moi in patut din cauza SIDS. stiu ca in romania nu se prea discuta insa in BE ne baga in sperieti cu SIDS - regula principala e sa nu il culci pe burta, apoi sa nu il culci cu tine in pat, sa il culci cu tine in camera pana la 6 luni, sa nu fumezi in sarcina, sa nu fumezi in camera cu el dupa ce se naste, ma rog, mai sunt reguli, daca vreti dati google SIDS si gasiti. aaa, si sa nu iti sara temperatura din camera iarna de 20°, 18 fiind indicat. stiu ca pentru romania pare ciudat insa in BE asa fac toti, chiar mai putin tin in dormitoare. zic ca altfel nu pot dormi bine - eu nici in caldura nu pot dormi, da parca nici in frigider nu imi place ![]()
otilia, mersi de aprecieri. nu ti-am spus niciodata, insa jos palaria ca esti mai mult singura cu fetita si ca iesi atata din casa. eu seara il cam las pe tati cu "Loua" si ma lungesc de pe o canapea pe alta ![]()
Vacanta cu Laura in Romania
Ramo2007 spune:
Buna dimineata,
Inca nu am reusit sa citesc din urma tot.
Am fost ieri la medic, bebe e dezvoltat bine, in urma masuratorilor facute apare mai mare cu 1 zi (13 sapt +2 zile).Translucenta nucala este 1,2 mm si medicul a spus sa nu mai fac bitest, voi face direct Dry Test.Urmatoarea vizita este pe 7 iulie cand voi face eco si imi va completa si formularul pentru recoltarea de sange pentru Dry Test, care il voi face la Medsana.
Bebelinul avea cordonul intre picioare si nu am putut sa vedem ce este oricat de mult m-a apasat medicul pe burtica ca sa-l gadile.
Aseara am avut un usor disconfort, un fel de durere, de intepaturi in partea dreapta care parca persista si acum...o fi de la eco?A fost intravaginala si a durat ceva timp gadilatul lui bebe....
Pupici la toate....fug sa citesc din urma si revin....
Ramo
13+
Puiutul meu scump
dandusa spune:
Ramo,Mirtha,Bebecris,
felicitari pentru vestile bune de la eco
Mirtha,
mi-am revenit ff repede la greutatea de dinainte...si ca bonus am mai dat cateva kg jos...,inainte sa raman insaricinata cu Raducu eram chiar slaba...,sant sigura ca si dupa a doua sarcina imi voi reveni...,pt mine stresul si oboseala sant factori decisivi in privinta greutatii...si cum astea or sa fie nelipsite...voi deveni slaba la loc![]()
Mamica stralucitoare
19+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006