Masca pentru calcaie?
Raspunsuri - Pagina 2
Tala spune:
sotul meu a avut probleme cu calcaiele inca de mic, in sensul ca pana acum 2 luni avea niste crapaturi atat de adanci incat uneori mai si sangerau. La sfatul unui medic dermatolog i-am facut masaj cu Tractopon (care este special pt pielea uscata din zonele calcaielor, coatelor si genunchilor) si acum are niste calcaiute super, nici nu-i vine sa creada ca sunt ale lui. asa ca-ti recomand crema asta cu caldura (si nu-ti mai rascheta calcaiele pt ca din cauza asta ai patit-o...)
Dory232002 spune:
quote:
Originally posted by Tala
sotul meu a avut probleme cu calcaiele inca de mic, in sensul ca pana acum 2 luni avea niste crapaturi atat de adanci incat uneori mai si sangerau. La sfatul unui medic dermatolog i-am facut masaj cu Tractopon (care este special pt pielea uscata din zonele calcaielor, coatelor si genunchilor) si acum are niste calcaiute super, nici nu-i vine sa creada ca sunt ale lui. asa ca-ti recomand crema asta cu caldura (si nu-ti mai rascheta calcaiele pt ca din cauza asta ai patit-o...)
Eu nu am crapaturi....., de la pedichiura mi-a crescut pielea aiurea si este tare, merci de info.
Tala spune:
quote:
Originally posted by Dory232002quote:
Originally posted by Tala
Eu nu am crapaturi....., de la pedichiura mi-a crescut pielea aiurea si este tare, merci de info.
Dory & Alexa
pai el a facut crapaturile din cauza pielii tari...
arinaa spune:
eu pot sa zic ca am in doatre una pereche calcaie ...problema (au aspect de calcaie crapate)iar singura crema care a facut minuni a fost cea de la scholl.
Zicea cineva de crema de la hemel.....am folosit-o normal din disperare,dar nu am vazut vreun efect....asa ca ....
Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png
Dory232002 spune:
Aceasta crena de la scholl ati cumparat-o din farmacii sau de la plafar?Cat costa si cum se numeste mai exact?
elyanne spune:
Crema de la scholl se gaseste in farmacii... dar de ex. la centrofarm este mai scumpa cu 10 ron decat in auchan (se gasesti si in hipermaket la cosmetice)... e vreo 17 ron in auchan si 27 la farmacie
Eu n-am observat cine stie ce imbunatatire cu ea... Vara merg mai mult in papuci si de-asta am calcaiele tari si aspre... inca n-au crapat Am incercat si cu cea de la farmec si cu galbenele... Dinte toate astea scholl-ul a fost cea mai buna... dar prea putin...
Deci la unele functioneaza o crema, la altele cealalta...
O sa incerc si cu Tractopon. Multumim Tala
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Madalina1968 spune:
Buna fetele!
Eu sunt adepta retetelor naturiste.
Nu am probleme cu calcaiele. Umblu f. rar desculta iar 2-3 pe saptamana, la dus mai intai fac un peeling cu nisip fin, apoi le ung cu zat de cafea+ulei (tot corpul de altfel).
Va dau cateva retete naturiste:
Bataturi
Pentru bataturi, dupa baie, dupa taierea a ceea ce se poate, se pune pe batatura o felie de usturoi, se leaga si se lasa pana a doua seara, cand se repeta operatiunea. In cateva zile batatura va iesi cu usurinta.
Tratamentul: Se aplica o felie de ceapa pe batatura, pana ce se desprinde "miezul" dureros, dupa care se tin picioarele in apa calda, se sterg si se unge locul cu alifie de galbenele.
Efectul: Sulfidele din ceapa inmoaie stratul cornos al pielii, iar alifia contine tinctura de galbenele, un leac miraculos pentru orice fel de rana.
Bataturi - se tine de seara pana dimineata o compresa cu alcoolatura de tuia, invelita cu un nailon, pentru a impiedica evaporarea. Acelasi tratament se face si contra ciupercilor care afecteaza unghiile mainilor si picioarelor
Bataturi - fierbeti cateva frunze de iedera (Hedera spp) in otet foarte concentrat si aplicati-le peste noapte pe bataturi.
Pielea cornoasa de pe talpi si calcaie - poate fi inmuiata prin inia o pauzarea picioarelor in apa cu otet. Stati asa vreme de zece minute, apoi ungeti-va cu un lapte de corp. Folositi apa cat mai calda posibil, in care adaugati o lingura de otet de mere la un litru de apa. Tamponati-va picioarele pentru a le usca bine, aplicati laptele de corp, apoi incaltati-va cu sosete de lana sau de bumbac.
Alta reteta:
Calozitatile si bataturile de pe picioare provoaca, adesea, dureri la mers. Inmuiati-le vreme de 5 minute in apa calda in care adaugati o ceasca de otet de mere, apoi frecati bine intariturile de piele cornoasa cu zahar praf. Faceti un masaj rapid cu ulei pentru bebelusi (crema de galbenele), spalati-va cu un sapun fin, apoi incaltati-va cu sosete de bumbac. (In nici un caz din plastic.)
Pentru inia o pauzarea pielii intarite
Inmuiati-va zilnic picioarele intr-un lighean cu apa calda, cu clabuc de sapun, in care adaugati o cana de otet.
Exfoliant pentru picioare
Pentru a scapa de celulele moarte si calcaiele ingrosate, pregatiti un exfoliant din urmatoarele ingrediente: 8 capsuni, 2 linguri cu ulei de masline, 1 lingurita de sare. Amestecati-le pana obtineti o pasta omogena, masati-va bine talpile si calcaiele, apoi clatiti-va cu apa calduta. Veti obtine o piele fina in timp.
Pupi!
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by Dory232002
Madalina1968, zat de cafea + ulei?, la ce ajuta acest tratament pe intreg corpul?
Dory & Alexa
La exfoliere!