Piscina - ce se pune in apa?

Piscina - ce se pune in apa? | Autor: aidaciolac

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Am cumparat la fetitza de la Praktiker piscina aia la 180 lei. Ok , toate bune si frumoase , in 4h ore a fost aproape plina , iar in 2 zile s-a incalzit apa de la soare ca sa putem face baie.
Problema este ca desi a fost acoperita cat nu am folosit-o , apa s-a ingalbenit.

Stie cineva ce se pune in apa si cat , in asa fel incat sa nu se dezvolte microorganisme?

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Eu am vazut intr-un hipermarket niste pastile speciale pentru apa din piscina, dar nu stiu sa-ti spun exact cat costa si ce cantitate iti trebuie, dar scrie sigur pe pachet.

Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Wow crisrtina serios? Si in ce hypermarket ai vazut? Ca eu am intreat la Praktiker ce mai trebuie sa iau si au zis ca nimic ... cretinii.
merci mult , o sa caut

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by zfcristina

Eu am vazut intr-un hipermarket niste pastile speciale pentru apa din piscina, dar nu stiu sa-ti spun exact cat costa si ce cantitate iti trebuie, dar scrie sigur pe pachet.

Pastilele acelea cred ca sint pentru o piscina din fibra de sticla,cu un sistem de recirculare si de purificare a apei.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

salut

tratarea apei din piscina e mai complexa, dar presupun ca piscina ta fiind mica nu are nici un sistem de filtrare sau recirculare a apei. chiar si asa poti folosi linistita substante antialge (lichid) si clor soc (praf, granule sau tablete mici) care se dizolva obligatoriu foarte bine in o galeata de apa inainte de a-l introduce in piscina. le poti cumpara din praktiker, metro, carrefour... si au pe ambalaj instructiunile de dozare, raportat la volumul de apa. dupa ce le introduci sa 'agiti' neaparat apa putin
sper ca ti-am fost de ajutor

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Daca te descurci in engleza, uite informatia.
Este EXTREM de important sa ai o apa curata.
Daca ai nevoie de tradus, da-mi un semnal:

What You Need to Buy! (top)
Five items are necessary to do a good job maintaining your kiddie pool chemistry:

A test kit that measures chlorine and pH levels.

A pool brush or other plastic bristle brush you can use to brush the pool walls and floor.
A stabilized form of chlorine, 55% - 62% active: a white powder with the chemical name
sodium dichloroisocyanurate Buy it in a swimming pool labeled container holding 2 - 5 kgs.

A type of pool algaecide
Household bleach, 5.25% active. Buy 1 gallon.
The only way you can be sure to get what you need is to match the chemical names and percentages above, with those on the label of the products.

--------------------------------------------------------------------------------

What You Need to Do! (top)
Step-by-Step

Buy your supplies (see above)
Fill the pool.
Measure the diameter (the distance across the middle of the pool), OR the length and width of your pool. Write down your measurements.

Measure the depth at the water line (NOT at the top edge of the pool). Write down your measurements.
Use a calculation form to figure gallons AND doses. Be sure to test, after you dose!

Add the start up bleach dose. Wait 1 hour, then test. The chlorine level should be 3.0 or higher, and the pH should be 7.4 or higher. If not, repeat the doses.
Add the algaecide dose.
You might be tempted to omit the algaecide. Don't do so! This particular product is nearly non-toxic to humans, unlike many other algaecides, but provides significant 'backup' sanitation if the chlorine gets low. It' particularly effective, in combination with chlorine, at controlling some bacteria that cause ear infections, and that are rather chlorine resistant.
Test the pool BEFORE each use. If the chlorine is below 2.0, add one dose of the dichlor granular chlorine product. Mix, and wait 10 minutes before entry.
If you do not have a pump and filter, DRAIN the pool weekly! If you don't care about your children's health, you don't have to bother with draining.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Buna Aida!
Eu nu am inca o piscina, dar are vecina mea si eu ma documentez de toate cele de la ea pt ca vreau si eeeeuuu....
Deci, piscina este gonflabila, are in jur de 3 metri diametru si 71 cm adancime. Au cumparat-o cu tot cu filtru de recirculare a apei, intre timp au cumparat si o cutie de pastile care se pun in apa. Nu stiu exact marca si marketul din care l-au cumparat dar ma interesez si iti spun daca vrei.

Scuze, am incurcat borcanele. Pastila se pune in filtrul de recirculare si filtrare a apei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iozi spune:

Buna fetelor !

Iata un link cu produse de tratare si dezinfectare a apei din piscina. Probabil ca sunt multe alte site-uri cu asa ceva. In plus se gasesc si la Metro, Praktiker, Selgros etc.

Eu am o alta problema. Aveti idee cum as putea incalzi apa din piscina ? Eu stau in Brasov si, desi acopar piscina (2.44 m diametru / h=0.80 m ) tot astept cam mult sa se incalzeasca apa doar de la soare. Am cautat solutii pentru incalzire pe net, dar am gasit doar echipamente sofisticate pentru piscine mari care sunt si costisitoare, ori piscina mea gonflabila nu merita asa ceva.

Poate aveti voi o idee.

Va multumesc mult si va doresc "piscineala" placuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iozi spune:

Scuze ! Am uitat sa pun link-ul.

http://www.pooldoctor.ro/chemicals_ro.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

As vrea si eu o solutie ca sa nu se mai inverzeasca apa dupa 4-5 zile, sa ma tina minim 10 zile. Am un bazin facut pe acoperisul casei din lipsa de spatiu 4,5 x 4,5m si un nuc al vecinului care imi umbreste un sfert din bazin si implicit mai cad frunze. Se umple in 24 de ore deoarece fiind asa sus apa nu are presiune si e buna de stat in el dupa 1-2 zile. Anul asta nici nu am pus apa in el din cauza asta.
Daca exista niste pastile minune va rog sa imi spuneti si mie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MihaelaV

As vrea si eu o solutie ca sa nu se mai inverzeasca apa dupa 4-5 zile, sa ma tina minim 10 zile. Am un bazin facut pe acoperisul casei din lipsa de spatiu 4,5 x 4,5m si un nuc al vecinului care imi umbreste un sfert din bazin si implicit mai cad frunze. Se umple in 24 de ore deoarece fiind asa sus apa nu are presiune si e buna de stat in el dupa 1-2 zile. Anul asta nici nu am pus apa in el din cauza asta.
Daca exista niste pastile minune va rog sa imi spuneti si mie

Mihaela

Buna!
Exista pastile "minune", a cumparat sotul meu de la Brico, dar eu sunt praf cu memoria si nu mai stiu cum se numesc. Pool.... ma uit cand ajung acasa si iti spun.

Mergi la inceput