Pacientele optimiste si gravidutze Dr.Tutunaru 62

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Zuzi, stai linistita ca toate am fost incepatoare intr-ale biologiei, am invatat pe parcurs...

Hai sa-ti explic: ne nastem cu un numar stabilit de ovule in interiorul ovarului. La pubertate incepem sa avem menstruatie adica acea sangerare de la inceputul unui ciclu, care dureza 4-7 zile. Dupa acea sangerare, datorita hormonilor din corpul nostru, pe ovar incep sa creasca foliculii care contin ovulele, astea trebuie sa iasa din ovar cumva, nu?. Foliculii astia, sa ti-i imaginezi ca niste basici pline cu un lichid, in interiorul caruia pluteste ovulul. Pentru ca ovulul sa fie viabil si matur foliculul trebuie sa creasca undeva peste 2 cm (mamaaaa ce mare, am zis si eu cand am aflat!!!). Tot sub actiunea hormonilor, atunci cand foliculul a ajuns asa de mare, acesta se sparge, eliberand ovulul numa bun pentru fecundat. Ovulul este preluat de trompa uterina care la capatul dinspre ovar are forma unei palnii (asa de rau imi pare ca nu pot si desena...). Trompa uterina este captusita cu niste cili (ca niste firisoare de par mititele) care transporta ovulul in jos, catre uter. Daca in treimea mijlocie a trompei au ajuns si spermatozoizii, atunci, unul dintre ei fecundeaza ovulul rezultand celula ou. Aceasta se divide tot in interiorul trompei in urmatoarele 6-7 zile ajungand pana la 16 celule cand cilii o scot din trompa si asa blastocitul, ca asa se numeste de acum celula ou, ajunge in uter unde, daca gaseste culcus primitor, se implanteaza si se divide in continuare, pana la 9 luni, rezultand un om in miniatura pregatit pentru viata extrauterina! Ce minune, din doua celule microscopice, un ovul si un spermatozoid, rezulta un OM cu milioane de celule specializate in diferite functii ale corpului (rsepirat, digestie, gandire etc)! Mereu ma minunez si ma inclin in fata unui asemenea miracol!!!! Sper ca te-am lamurit macar un pic...

Anaconda, bine ai revenit printre noi! Iti doresc sa te vindeci cat mai repede si sa ne spui ca esti cu ochisori!

Mada, o fiola de gonal costa 75 lei deci Magdita are dreptate, tratamentul costa in jur de 300 lei. Ups, eu am uitat, cand ti-am zis de scrisoare, ca si tu vii de departe la Tutu!

Vally, e ok foliulul, creste mare in cateva zile! Rabdare!

Ubi, sper sa fie si la mine intepaturile de la implantare dar asta vom vedea abia luni cand o sa imi fac un test de urina. Pe tine te mai dor titile? Ca pe mine nu ma dor deloc si de obicei, inainte sa vina rusii cam cu 2 saptamani aveam niste dureri foarte mari... O fi de la bebe sau de la mladitele de zmeur....

Magdita, Rocsy, Lali, Georgia, Aris (daca uit pe cineva, sa ma ierte ca sunt buni) pup toate fetele dragi!

Va doresc week-end placut!

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisarh spune:

Wow Felix, dar te-ai documentat si ai explicat si frumos. Super.Sper sa fie de la bb.Fetelor, eu nu am avut net pana acum si abia acum am reusit sa intru.Maine merg la laparo, sper, am uitat sa va intreb cat se mai da la infirmiere, asistente si mai ales la anestezist? Cred ca nu am uitat pe nimeni. Sper sa mai fiti vreuna pe forum si sa primesc un raspuns.Va pupaspiranta la

Mergi la inceput

am scris de doua ori, offfacum am modificataspiranta la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Crisarh,bafta la laparo si sa fie cu noroc!Habar nu am de preturi in Elias.

Mergi la inceput

Am revenit, nu m-a luat azi la laparo, a zis ca marti la 8.30 sa merg direct la spital si ma rezolva. Dar intrebarea cu stimulentul pt infirmiere, asistente sau anestezist ramane valabila. Felix, sau cine a facut de curand laparo, sa imi spuneti si mie cum sa procedez, va rog.Marti ar fi a 9a zi de la cm, din a 10a zi mai pot presta cu sotul? Sau luna asta e pierduta?va pup si duminica placutaaspiranta la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

crisarh , ti-am dat pm cu ce te intereseaza .
bafta !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anaconda2
crisarh , ti-am dat pm cu ce te intereseaza . bafta !
mercicitit si raspunsaspiranta la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Neata fetele!

Pofti la cafeluta, ceiut, laptic, 3in1, laptic cu cereale!

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ubirica spune:

Neata fetele !!! Bun ceiutul Felix, eu am renuntat la cafea si la tigari!!

Felix, pe mine abia acum au inceput sa ma doara tatele, la o saptamana de intarziere a CM. In lunile anterioare, cam la o saptamana de la ovulatie incepeau durerile de sani. Hai ca de data asta e de la samburel de omulet.....ce zmeur.... eu incep cu galeria

Mada, si voi toate celelalte fete, va rog poftiti de beti din paharel:
. Pe cuvant, ca luna asta am baut dupa toate cunostinetele mele gravide sau proaspete mamici.

Vally, stai linistita cu dimensiunile folicului, daca ai stii ca la mine, luna trecuta au fost urmatoarele dimensiuni: z10, e=7 si fd=16.1, dupa care a rams constant pana in ziua 18 cand s-a facut de 19.8, si a rabufnit si un alt folicul pe stanga. Nu dispera, pana acum totul e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

Neata dragi tutunici!
anaconda eu nu am stiut sa ii zic la laparo sa imi faca histero. si oricum parerea mea este ca el vede la eco daca ar fi ceva probleme .asta e parerea mea. asa cum vede cand e un fibrom asa cred ca poate vedea si altele. eu cred ca histero fface dupa ce vede ca sunt probleme la laparo. eu o sa ii zic oricum luna asta daca e nevoie sa fac histero daca nu reuseste nici asta. sa vedem ce zice.

Mergi la inceput