Mamici de Noiembrie-Decembrie (40)
Raspunsuri - Pagina 18
mav spune:
kita, exista tratament pt oprirea contractiilor, nu sta asa!!!!!!!
parerea mea e ca ar fi bine sa mergi la spital....
19+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
madutza spune:
Cata, Miky, nu va mai certati!!! Eu am intrebat de rezerva. Multumesc pentru raspuns. Am intrat pe site, ma tot vantur si nu gasesc.
Anes, poate ti se pare aiurea, dar mie miscarile BB-ului mi se par foarte asemanatoare cu cele ale gaselor (cand esti balonata). Asta cel putin la inceputul sarcinii.
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Samburasul(30.11.2008)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos
Mirtha spune:
Anes nu mai fi sigura ca nu se poate o programare de urgenta. Eu as merge pesonal la Euroclinic , in limitele orarului ce ti-a fost comunicat si as incerca sa le explic situatia , inclusiv cu buletinul TT. Prin telefon e una , personal e alta. De asemea as face capitol nou pe formum "Necesit programare urgenta la dr. Hergheliu pt. saptamina...." la Odisee , la Clubul scutecelor si la Femina Intim . Sau as posta pe formurile celorlalte mamici de la Odisee . Poate cine stie , vreo forumista nu poate merge la o consultatie sau are o colega la Euroclinic si te poate ajuta cu o urgenta. Trebuie sa existe si o politica a clinicii pt. cazurile urgente.
Kita iei vreun tratament pentru sustinere ? Pt. contractii se mai recomanda si Mg B6 + Nospa pina la 6 pastile pe zi . Utrogestan pina la 6 gelule pe zi. Cu functie ajutatoare mai este si pregnylul : 1 la 12 ore - stimuleaza corpul galben. Mai sunt inca doua medicamente anti-contractii , foarte tari , a caror denumire nu mi-o aduc aminte acum , acum. Caut in folder-ul sarcina si revin.
Zicea cineva de candida si tratament. Luat canesten , trei zile consecutiv. Urmeaza sa fac secretia . Trebuie tratat si sotul. E prima data cind aud ca infectia cu candida ar putea genera ruperea prematura a membranelor. O sa ma mai documentez.
Mirtha
20+
Mirtha spune:
Kita unul dintre medicamente este GYNIPRAL si mai este un altul si mai bine tolerat decit acesta . Revin. Am un haos in calculator , si in cap si in de detoate. Am muncitori in casa , pe la ora 19 trebuie sa plecam la un botez , am masa de calcat printre covoare strinse si inghesuite. E ca la nebuni . In 5 minute il gasesc si pe celalalt. Dar mi-am facut coafura afro. Cine mai e cam mine . In capod alb cu buline printre caramizi dar cu codite prin crestetul capului.
Aaaa...si eu impartasesc opinia deja exprimata ca trebuie sa iti schimbi medicul.Asta daca nu esti adepta dura a selectiei naturale. Ca daca esti se schimba datele problemei.
Mirtha
20+
Mirtha spune:
Mai era si GRAVIBINON , greu de spus daca se mai gaseste iar un al treilea , am inteles ca ar fi cel mai bun dat. putinelor reactii adverse : DUVADILAN .
Aici despre Gravibinon :
Ca toate solutiile uleioase, Gravibinon trebuie injectat intramuscular. Experienta a aratat ca reactiile care pot apare in rare cazuri dupa injectarea solutiilor uleioase ( senzatia de tuse, chinte de tuse, greutate in respiratie ) pot fi evitate prin injectarea foarte lenta a solutiei. In concordanta cu datele stiintifice actuale, orice terapie medicamentoasa poate fi administrata la inceputul sarcinii numai cand este absolut esentiala. Aceasta este o situatie valabila si pentru preparatele hormonale pentru mentinerea sarcinii, cum este Gravibinon.
Din acest motiv Gravibinon va fi prescris numai in cazul unei sarcini foarte dorite, in special in cazul unei insuficiente de corp galben sau in antecedente de avort. Datorita faptului ca Gravibinon pune uterul in repaus, este posibila retinerea unui embrion deja mort.
In cazul unei asemenea terapii, este deci necesara urmarirea dezvoltarii sarcinii prin examene medicale si teste imunologice. Profilaxia avortului Folosirea preparatului Gravibinon in avortul habitual sau hipoplazie uterina imbunatateste conditiile de nidare ale oului fertilizat prin diminuarea deficitului de hormoni. Este stimulata cresterea uterului si se induce consecutiv o stare de relaxare a miometrului. La 3 zile dupa cresterea temperaturii bazale, aproximativ in a 18-a zi a ciclului, se va injecta 1 ml Gravibinon intramuscular.
In cazul in care fecundarea nu a avut loc, temperatura bazala va scadea in perioada premenstruala si va apare o menstruatie normala sau rar o sangerare mai importanta. Uneori scaderea temperaturii bazale poate fi intarziata cu 2-3 zile. In situatia in care nu apare sangerarea menstruala si cresterea continua a temperaturii bazale indica o sarcina, se va injecta 1 ml Gravibinon intramuscular.
O saptamana mai tarziu doza de hormoni va fi dublata, de exemplu cu inceperea celei de-a 6-a saptamani de sarcina (sarcina este considerata a incepe din prima zi a ultimei menstruatii). In primele luni de sarcina 2 ml Gravibinon vor fi injectati intramuscular saptamanal, in cazuri isolate chiar mai mult.
Diagnosticul sarcinii va fi confirmat imunologic, la 2 saptamani de la data probabila a urmatoarei menstruatii care nu a mai aparut.
Terapia este de asemenea utila si in cazul in care pacienta predispozitie la avort habitual nu se prezinta pentru tratament inainte de instalarea unei noi sarcini. Se vor injecta intramuscular 2 ml gravibinon imediat, urmate de injectii de 2 ml Gravibinon i.m. saptamanal in primele luni de sarcina, iar in cazuri izolate chiar mai indelungat. Amenintare de avort In cazul terapiei unei iminente de avort, tratamentul cu Gravibinon are efectul de a relaxa uterul prin atenuarea contractiilor uterine.
Combinatia hormonala creste deasemenea capacitatea metabolica a placentei, determinand prin aceasta dezvoltarea produsului de conceptie. Pentru instituirea tratamentului se vor injecta intramuscular 2 ml Gravibinon de 2 ori pe saptamana pana la oprirea sangerarii. Repausul la pat in aceasta perioada este absolut obligatoriu.
Dupa oprirea sangerarii se va injecta in fiecare saptamana intramuscular 2 ml Gravibinonpana la disparitia completa a simptomelor subiective, cat si a sangerarilor care ar putea apare la mobilizare. Daca terapia cu Gravibinon va trebui continuata ca o masura profilactica, decizia se va lua individual in functie de caz.
Mirtha
20+
Mirtha spune:
Aici DUVADILAN http://www.emedonline.ro/cuprins/medicamente/view.article.php/article=903
Mirtha
20+
VonHelen spune:
multumesc Amaliei si lui carmendupentru raspunsuri!
stiu ca nu e o problema f grava si sunt fete pe aici cu probleme mult mai mari. dar ma sperie gandul ca fac tratament si totusi candida recidiveaza....am inteles ca si utrogestanul administrat intravaginal ii favorizeaza aparitia.
15+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
Amalia spune:
Kita felicitari pentru baietel! Te rog nu te baza doar pe un sfat dat prin telefon ca pentru o sangerare sa stai intinsa in pat fara sa iei vreun tratament. Mirtha ti-a dat foarte detaliat deja mai multe tratamente care se pot lua in cazul acesta, dar este necesar sa consulti un medic care sa-ti prescrie unul din ele. Eu personal am luat doar Utrogestanul.
Brie te cred ca n-ai rezistat la hainute..
Eu ma straduiesc sa nu intru inca prin magazine in care as putea gasi, ca-mi e ca pana se naste nu mai am unde le pune
Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si
19+
VonHelen spune:
fetelor imi vine sa mor de ciuda!
am citit acum studiile din strainatate legate de Lomexin. scrie clar ca este embriotoxic si ca nu se administreaza in timpul sarcinii. atunci la noi de ce pisicii masii il prescriu medicii ginecologi?
m-a pufnit plansul cand am citit studiul respectiv si imi vine sa o strang de gat pe doctorita mai ales ca aveam doar 12 saptamani cand mi l-a prescris....
si m-am mai uitat pe alte forumuri de pe la noi unde vezi doamne raspund la intrebarile unora ca noi mari medici "a toate stiutori" si ei spun ca : "lomexinul este sigur in sarcina".... oare nu au macar bunul simt sa se informeze inainte???????????????
15+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
catalina2307 spune:
Anes - ti-am trimis un PM. Cat poti de urgent, contacteaza-ma.
Von Helen - eu sufar de candida. Mi-a trecut cu clotrimazol unguent 10 zile si ovule o zi da o zi nu (5 ovule).
madutza - rezervele normale sunt 50eur/noapte si sunt doua paturi in camera. Gasesti detalii http://www.suub.ro/ colt dreapta jos.
13+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama