Mamici de Noiembrie-Decembrie (40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marguta spune:

Buna!
As vrea sa stiu cat timp luati voi acid folic (eu sunt in 12 saptamani si iau acum cate o jumatate de pastila de 5 mg). Doctora ginec mi-a zis sa nu consider acidul folic un medicament minune. De asemenea , am inceput sa scad utrogestanul, de la 3/zi am ajuns la 1/zi.
Credeti ca as putea sa il intrerup , sau sa mai iau cate 1 la 2 zile etc.
Eu la prima sarcina nu am luat nimic si am citit de la voi ca unele ati avut probleme cand ati intrerupt. A fost o intrerupere brusca, sau treptata?
Mersi pentru raspuns.

Marguta 10+
mami de Edy(16.07.2000) http://community.webshots.com/album/563393819JbAIel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

marguta mie mi-a dat acid folic si elevit inclusiv saptamana 20.
Utrogestan am luat si l-am intrerupt treptat. Cand am ajuns la 1/zi am mai luat o saptamana si l-am oprit. Cand il opresti probabil o sa ai ceva scurgeri ciudate. Nu te speria, se opresc dupa cateva zile.

13+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Corina daca nu ai probleme cu sarcina si s-a comportat ca o sarcina absolut normala aqua gim este benefica organismului atit pe durata sarcinii cit si pt. momentul nasterii in sine. La noi in oras – nu are nici o relevanta care e acel oras - nu exista decit un singur bazin inchis de innot , apa este mai tot timpul mizera , oamenii sunt extrem de salbatici iar daca pui problema ca o gravida sa faca miscare , sa aiba si alte haine decit gen sac fac ochii mari si te privesc cu dispret.
De ce ? Eu una am cam obosit si sincer uneori singurul sentiment pe care il mai am este acelea ca imi vine sa ii scuip direct pe minele lor imbecile. Aici gravidele sunt privite ca un fel de condamnate !
Si eu ca si multe fete de pe forum am in aceasta perioada nunti , botezuri , zile de nastere. Pentru aceste ocazii ti-ai dori ceva mai special in care sa te simti uman , femeie fiecare dupa temperamentul ei , nu ca o maimuta rotunda.
Ei bine nu se poate . Reactia vinzatorilor cind intra gravida in magazin este aceea de ciumata . Genul ce mai vrea si cretina asta ? Nu aveam destule probleme cu hainele pentru femei normale acum trebuie sa imi sara si gravidele in cap ? Sau pur si simplu se uita la tine ca la o cretina care nu are voie sa iese din casa decit in sarafan cit o parasuta iar daca mai pretinde gravida sa mearga si la vreo ocazie mai speciala , gata e clar diagnosticul e dusa cu pluta.
Imaginea fetei mele ghindindu-ma cum le-as scuipa in fata sau stergand cu ele pe jos nu a avut nici un efect .Probabil ca primesc multe fete de-astea zilnic.
In schimb intr-o zi am avut o alta fata . Fata invingatorului. Nu stiu cum intr-o zi eram atit de binedispusa incit in momentul in care mi s-a spus ca nu au rochii taite sub san , am afisat o fata de "mamica stralucitoare ", un pic aroganta si cu capul sus , mindra de mine , fara sa fiu ostentativa deci in esenta nu acea fata resemnata de femeie invinsa. Si surpriza nici reactia vinzatoarelor nu a mai fost aceeasi. Chiar daca nu aveau produsul au devenit brusc amabile , dornice sa imi dea alte sfaturi privind combinatii de haine sau ma indrume spre magazine care aveau propriul lor atelier de croitorie si care puteau face unele ajustari asa incit o rochie sa fie buna si unei gravide.

Bine poate veti spune ca si acest subiect este unul superficial , haine , toalele , vezi doamne cita suferinta pe capul meu ca nu am in ce sa ma imbrac sau ca nu gasesc pe gustul meu. Poate ca da , poate ca nu .
Ce vreau sa spun este faptul ca modul in care sunt privita ma doare ! Sunt , am fost si voi fi femeie ! Imi place sa fiu femeie - chiar si din asta bortoasa . Mi-a placut intodeauna . M-am simtit de cele mai multe ori foarte bine in pielea mea.
Pentru care motiv din lume sa fiu privita ca o handicapata sau sa accept sa fiu tratat ca atare ? Eu stiu ca pot purta chiar si acum cind soata mea – minca-i-as gurita imi spune ca mi-a luat-o burta inaintea titelor - haine in care sa imi stea bine , haine in care pot fi romantica , altele in care sa fiu sexi – da , chiar se poate chiar daca nu ma credeti - , haine in care sa fiu sobra iar la servici sa nu apar ca o ciuperca uriasa ci ca gravida demna , lenjerie intima si de noapte in care inca sa arat hot chiar daca am burta si la capitolul sex avem interdictie.

Puteti sa imi spuneti ca sunt of topic si am o problema de atitudine pe care nu am decit sa mi-o rezolv intre patru pereti ai mei de acasa . Va rog , acelea care ghinditi ori simtiti asa incercati sa ignorati mesajul .

De ce v-am scris ? Pentru ca ma simt inteleasa de voi iar asta ma ajuta chiar daca nu imi rezolva problema . Solutia problemei o pot gasi fie singura , fie cu putin ajutor din partea voastra. Si nu e nevoie de mult ci doar de putina intelegere si sustinere.

Alra si Anes fetelor va tin toti pumnii sa aveti rezultate bune la analizele pe care urmeaza sa le faceti si/sau la care asteptati rezultate.

Elilov olteanco , daca te intereseaza un magazin cu haine dragute , din toate categoriile – office , sexi , ocazii , casual si nu extrem de piperate ca pret da-mi un pm.

Mirtha 20+

Mergi la inceput

Brie ma bucur pentru vestea buna cu RH si iti doresc multa sanatate fetitei. Cind cauza a fost identificata efectul poate fi inlaturat mai usor. Sanatate si medicatia sa dea rezultate grabnice.

Marguta am luat acid folic pina la 16 sapt. desi cind am ajuns la medic mi-a spus ca puteam sa renunt la el de la 12 . sapt.
Utrogestanul l-am intrerupt trepata pina la 1 pe zi , de la 6 gelule . Edit : utrogestanul l-am intrerupt dupa ce s-a terminat sapt. 18 . Am avut scurgeri cremoase de culoare bej , mai pastoase cca 1 sapt. Si acum mai am scurgeri dar sunt alb galbui si nu sunt zilnice si nici in cantitate mare asa cum erau in sapt. imediat urmatoare intreruperii utrogestanului. Abia luni ajung la ginec si pot lua mai multe info.

Mirtha 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mitha exact cum ai zis si tu fii intoteauna mandra de burtica ta si fii o mama stralucitoare, indiferent de cei din jur, care intr-adevar dau dovada de o mare dobitocenie de cele mai multe ori.
Multi

Babyzapi fericita 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Scuze MIRTHA in mesajul trecut am mancat un "r" din numele tau.

Babyzapi fericita 16+ cu

Mergi la inceput

No problem ! Multi !

quote:
Originally posted by babyzapi

Scuze MIRTHA in mesajul trecut am mancat un "r" din numele tau.

Babyzapi fericita 16+ cu

Mirtha 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marguta spune:

Mirtha si Catalina 2307 va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor voastre. Mie gineca mi-a spus ca pot renunta la Utrogestan treptat, dar eu am incercat sa renunt mai mult decat treptat ( mai aveam oricum si am vrut sa termin primul trimestru de sarcina). Despre acidul folic la fel imi spunea ca pot renunta la el sau sa mai reduc doza si eu am ales varianta a doua caci am vazut ca si alte fete au luat mai mult timp acid folic. O noapte linistita si multa sanatate!

Marguta 12
mami de Edy(16.07.2000) http://community.webshots.com/album/563393819JbAIel

Mergi la inceput

Marguta cu placere ! Sanatate si o noapte linistita si tie!

Mirtha 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Marguta eu am luat numai Elevit, iar doctora mi-a spus ca este suficient. Mi l-a recomandat atat pe intreaga perioada a sarcinii, cat si pe cea a alaptarii.
Utrogestan eu am luat decat 3 saptamani, 2 saptamani dimineata si 2 seara si o saptamana cate doua seara. N-am avut probleme cand le-am intrerupt, poate unde nici nu le-am luat multa vreme.
Mirthate inteleg perfect.

Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si 18+

Mergi la inceput