Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (88)
Raspunsuri - Pagina 20
ancaurn spune:
Lorich, Melly voi cum sunteti? Vad pe prima pagina ca DPN-ul vostru era cu o zi, respectiv doua inaintea mea. Inca nimic?
Poze
40+ 3 zile cu
Dragos si mami de
Cezara (19.07.2003)
puturos si de 2 x capos
melly23 spune:
buna dimineata si de la noi!!!!
scuze absenta dar incerc sa profit cat mai pot de ultimele mele zile de 2 in 1!!!
mda dragelor maine intru si eu in randul mamicilor!!!!
asa ca azi nu voi fi prea mult prin zona dar promit ca deseara cand vin acasa o sa intru sa va salut ca cine stie cand o sa va mai scriu!!!
precum zice-am azi o sa imi petrec ziua dusa de pe acasa pe la parinti, bunici, sora...o sa fac ceva fun, nu stiu inca ce dar gasesc eu iar deseara cand ma inorc imi fac siesta, strang, ceea ce a mai ramas sa fie strans ca nu prea mai e ce,c
si apoi o sa incerc sa dorm!!!sincer ma tem de mor!!!cel putin de anestezie, ca nu o sa adorm!!!
penibil nu!!!???dar macar voi stii ca bebelina mea va fi de maine cu mine!!

fetele!!!
si sa nu uitam de niste agitate pentru lorich si ancaurn!!!

si pentru cine mai doreste!!!!

Asteptam un fluturas puturos!!!! Amelia Gabriela
MissParker spune:
Doloress, m-a dat gata zambetul lui Patrick, e a-do-ra-bil
Si capsunile alea in ciocolata m-au nenorocit 
Fetelor, nu mai vorbiti de slabit si de greutati din astea magice (auzi, 60 si ceva), ca eu mai am putin si ajung la 90 si disper aici... 
Fetelor care alaptati sau ii dati lui bebe sa pape noaptea, lamuriti-ma si pe mine daca ii schimbati pe bebici de pampersi la fiecare alaptare? Chiar si noaptea?
Simona, rezultatul analizei cu streptococul il aflu abia joi, dar multumesc ca te-ai gandit la mine. Si eu ma rog sa nu-l am, ca sa scap de o injectie cu penicilina...
elenuca, sa mai vii pe la noi... La inceput asa e pentru toata lumea, l-am prevenit si eu pe Bogdan ca o sa ne chiauneasca noptile copilul, dar e normal, pana ne adaptam toti trei si ne gasim un ritm... Tu mai menajeaza-te ca sa se vindece cicatricea de la operatie bine si repede, auzi?
Eu am senzatia ca unele mamici posteaza chiar mai des decat unele gravidute... Sa vedem cum o fi la Iulia cand s-o intoarce si ea acasa de la spital cu gogoshika ei, sa speram ca-si va reveni repede si ne va povesti cum decurge totul...
Aseara la meciul Portugalia-Turcia parca as fi vrut un meci egal, dar in final m-am bucurat ca au castigat portughezii, fiindca am avut o noapte linistita. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce-ar fi fost in Hanau (balamuc, artificii, claxoane) daca ar fi castigat turcii... Asa ca am privit totul dintr-o perspectiva pragmatica...
cenia, bine ca mai apuci sa intri si tu asa, pe scurt... Mai spune-ne si despre tine, totul ok? Si eu citisem de chestia cu fönul, cica ii linisteste pe bebei. Cineva trebuie sa-l tina cam la un metru departare, in timp ce tu il infasezi sau il cureti etc., iar asta ii face sa nu mai planga... Trucuri, dom’le... trebuie experimentat orice...
ancaurn, tot pe aici, tot pe aici? Ce faci daca ti-o iau inainte??? ![]()
Ylari,
am vazut pozele mai noi, tare dulce e bebelunika si cand plange (mai ales ca eu o vad de la distanta si nu o si aud
)... Da’ fursecul nu l-am gasit
L-o fi mancat soacra-ta, de ciuda ca nu exista si tricouri cu „o iubesc pe mamaia din partea lui tata“ ![]()
Lorich, m-am trezit eu de pe la 8:30, dar am mai stat in patut cu Bogdan imbratisati, imi face tare bine sa-l simt langa mine, cu manuta pe burtica... si numai in weekend avem timp de tandreturi prelungite...
Am dormit cam ciudat si am visat ca tot prelucram pacatosenia aia de poza, fir-ar sa fie... Sunt convinsa ca as putea s-o prelucrez si cu Adobe Photoshop-ul, insa nu ma pricep chiar asa bine la colaje si imi va lua ore intregi cu tot programul lor de Help ca sa-i dau de cap... Si unde mai pui ca eu nici nu fac botez, deci mi-ar trebui altfel de text, doar pentru „baby announcement“, iar la ora asta nu ma mai tine neuronul sa creez ceva frumos si original... Iar dupa nastere, cu bebele la tzatze, nici atat nu ma mai vad functionand ca inainte... Pana la urma o sa iau ceva de genul asta: www.classyannouncements.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=367" target="_blank">baby announcement engleza sau de genul asta: www.karten-mal-anders.de/beispiele/geburtsdanksagungen/index.html#0000009889089471e" target="_blank">baby announcement germana (aici trebuie sa dati click pe Die Verspielten, iar cea pe care mi-am ales-o eu ar fi prima de pe ultimul rand – adica poza nr. 11, sau dati click pe Black and White si acolo mi-ar place poza nr. 7). Chiar as fi curioasa, care va place mai mult? Of, si trebuie sa ma gandesc in ce limba sa redactez textele, fiindca eu am de trimis si in Romania, si in Germania, si in Anglia etc. Ma bate gandul sa le fac pe toate in engleza, ar fi cel mai simplu...
melly, ancaurn, Lorich – luati aici, fetele, sa fie cu noroc

Felicia
37+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)
Lorich spune:
Anca
ma simt foarte bine, un pic mai devreme am avut un moment de panica intensa, ca nu l-am mai simtit pe bibi, ca zilele trecute asa de activ si agitat a fost, ca nu mai vazusem asa ceva, iar azi... mai nimic. Groaznica senzatia de panica!!! M-a cadorisit insa cu niste micari, parca mai timide, dar bine ca sunt, e normal la 40 saspt sa n-aiba loc de fotbal (cred).
Ce sa va zic fetelor, gata abia astept sa ajung maine la spital, sper sa devin mamica maine, Doamne ajuta! Am emotii ca o sa incerce inducere si n-o sa mearga ![]()
Melly stai linistita ca o sa dormi dusa. Mie la anestezia generala mi-a zis sa numar de la 10 in jos, eu credeam ca adorm pana la 1, dar am adormit pana la 9. Si m-am simtit bine si cand m-am trezit, normal esti ametit, dar eu prefer generala rahianesteziei. Bafta muuuuulta maine, Doamne ajuta sa devenim mamicutze!!
Miss
si tie! Unde ai gasit barbatu asta asa de romantic???
Lori
40+
asteptand un bebe Robert
AMR: Oare cat???
elenuca spune:
Cleo, noi am incercat fel si fel de pozitii de baita, pana la urma mergem pe varianta la 4 maini cu cantecele cu ratuste, cred ca aici era problema, noi cantam alte bazaconii…
Cat despre igienizarea buricului, noi folosim fese sterile cu spirt si curatam circular si incercam sa dam pielicica la o parte sa patrundem cat mai adanc.
Noi o dam cu crema dupa baita, insistam pe la incheieturi, pe sub gusulita, pe la picioruse, pe la putzulica, ii place la nebunie.. e partea ei preferata
Simonacip, noi clatim cu apa rece bibe si apoi spalam cu calda si Pur si cu peria de bibe, clatim bine bine si apoi bagam la sterilizator. Oare e bine ca spalam cu pur? Ca parerile sunt impartite la capitolul asta… Astazi mergem la biserica pentru Molifta de 8 zile si de saptamana viitoare, incepem sa iesim si noi din casa, abia astept. Sper sa ne vedem cat mai curand prin parculet.
Reallaura, incerc iubita sa intru mai des, dar tot timpul intervine ceva, plus ca atunci cand doarme, nu pot sa ma dezlipesc de moaca ei, e asa dragalasa cand doarme. Am incercat si eu cand alaptez la stangul sa tastez dar ii iese tzitzi din guritza
Ylari, felicitari pentru cele 68 de kg, eu mai am de dat jos 2 kg si ajung la greutatea de dinainte de sarcina. Si nu am facut nici un efort pentru asta, ba pot spune ca am papat foarte bine in ultimul timp. Am vazut poze cu bebeluna grasunica, iti vine sa-I papi obrajorii.
Noi scutecele le schimbam inainte de alaptat si ultima oara inainte de baita. Noaptea nu deranjam bb pentru schimbatul scutecului.
Ancaurn, ce baiat cu personalitate ai,face pereche buna cu bebelina lui Cleo, ia vedeti, poate va incuscriti
DanaH, multumim pentru raspunsuri, asa ne gandeam si noi. Cu scaunul de masina avem o dilemma, trebuie sa vedem cat poate sta bebe in el.
Mihaser iubita, sigur e microbista, sa vezi ce campionate incingeti peste cativa ani
Scoatem niste agitate pentru Lorich, Ancaurn si Melly 23 Hai fetelor ! 

Miss, incerc sa ma menajez, cicatricea e frumoasa, inca putin si cad si firele. Cert e ca o sa pot purrta costum de baie fara probleme, tare incantata sunt.
va pup !
Elenuca mami de
Lizuca
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Elenuca
Povestea nasterii
cleo78 spune:
deci o sa iti raspund numai lui MissParker
. Sa nu te sparie greutatea, o sa slabeshti vazand cu ochii. Io slabesc cam juma de kil pe sapt, sau la 2 sapt, si crede-ma - mananc si prajituri... dupa ce scapi de retentia de lichide, de dupa nashtere, se duc 10 kile pe putin, apoi in prima luna, pana iti intri in ritmp, esti chiaunita: nedormit, mancat unc cartof, ca la restul nu ajungi ca incepe sa planga, sau ce e mai grav, ti se pare ca auzi ca plange 
.
Daca alaptezi, se duce si mai repede, plus lohiile mai iduc din greutate etc (cat se retrage uterul, curg, si se reasheaza toate).
Despre schimbat, bebele e destul de mic, si nu face asha mult, incat peste noapte face fatsa pampersu. Si bebeluca mea noaptea nu se titicaca, doar pishulica, pe la 5-6 dim. pe racoareeeeee- cand ne da trezirea, trage un Kaka serios (ca doar e campionatu european de forbal, nu?). Asha ca noaptea nu o schimb decat daca aud ca se screme. A, acu noaptea e scurta..trece repede, cand se lumineaza... incepe activitatea!!
SI sa stii ca pipi face 1 cam la 1 ora, un pipi mic, 2 lingurite, dar kaka cam de 3-4 ori pe zi. Uite ca sunt fete care zic ca face si la 2 zile 1 big Kaka. Asha ca.. te poti calma, poti sa scapi cu schimbatul noaptea, ca de alaptat - io am ajuns sa alaptez pe pilot automat. La un moment dat plangea bebeluca in bratele mele...si laptele din tsatsa curgea pe perna, ca io dormeam cu ea in brate si alaptam perna..
Ca sa te incurajez, primele cateva nopti sunt crunte: fie ca nu ai lactatie suficienta, si bebe papa des si putin, si adio somnul tau, fie ai prea mult lapte, si tre sa il mulgi, ca te dor tsatsele, fie nu ai deloc si mergi sa faci bibe in bucatarie, fie plange si stai acolo geana, ca de ce plange, fie ca nu plange,s i te intrebi: de ce nu plange? A, si sa nu te sparii, copiii mici mai au si apnee (1-2 sec. cand isi tin respiratia). Sa nu faci ca mine..sa sari din pat de 3 ori penoapate ca parca nu respira!!!
Sfat: i-ati la spital ceva pt lactatie- o sa prinda bine... pastile homeopate, sau ce aveti voi acolo. Io am avut Galafor + galagtogil, si acu is Fulga in persoana... bubui de lapte. Numai bebe sa pape.
Si daca nu vine de la inceput lapte mult, primele 1-2 nopti ii mai suplimentezi cu un 30ml de bibe, macar sa adormi si tu putin linishtita. E un cerc vicios aici:
bebe plange-> nu dormi;
tu nu dormi -> nu ai lapte;
tu nu ai lapte -> bebe plange.
Tre sa il rupi cumva, si intervii la laptik: ii dai un 30ml, ceva, el doarme 3 ore neintrerupt, apuci si tu sa dormi...si sa o iei de la capat cu forte proaspete. Primele nopti sunt crunte...dupa aia intri pe pilot automat, shi SPER sa nu ajuingi ca noi, mamicile stresate, sa zicem ca abia apucam sa ne bucuram de bebe ![]()
Cam asta am simtit io nevoia sa recomand viitoarelor mamici, asta ca analiza de dupa 1 luna de cand am nascut.
Acum separ plansul de foame de plansul de alintare, de plansul de sperietura, de caraiiala, de colici si de partsuri si de kaka. Si in timp te eficientizezi!
Hai, moralul sus, fetelor, ne vom descurca toate!
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
alina_anto spune:
MissP Eu pe Sara o schimb noaptea la masa de la 11, apoi la cea de dimineata, de la 7. Peste noapte nu o schimb decat daca o apuca plansul isteric...dar si dupa ce o schimb, tot nu se opreste din plans...asa ca sigur nu e scutecul de vina...ci colicii..
M-am uitat pe site-ul cu anunturile de nastere. Cred ca o sa ma inspir si eu putin pt invitatiile de botez..
Si mie imi e dor de diminetile de weekend, cand leneveam pana tarziu in pat cu sotul meu..Iar Sara era inca in burtica...Si ne faceam planuri, ne gandeam cum va fi Sara, cum va arata, cu cine va semana, daca va fi cuminte, sau plangacioasa...etc.. Uite ca maine se implineste o luna de cand am gasit raspunsurile la toate intrebarile..O luna de cand o avem langa noi pe minunea noastra, Sara-Maria!!
Acum, micuta mea a papat si sta la mine in brayte, incerc sa o adorm cu muzica relaxanta, clasica. A fost cuminte toata noaptea, asa ca o rasfat in brate acum..
Te pup
Lorich Sunt sigura ca va fi bine maine! Incearca sa profiti de ziua de azi.Uite, melly asta face si sunt sigura ca nu mai are timp sa-i fie asa frica.. Te pup si deja inep sa-ti tin pumnii!!!

Laura Sa stii ca si pe mine a inceput sa ma doara capul de la oboseala. Si asta de vreo saptamana..
Dar o sa ne reglam, deja am inceput sa invat ca nevoile fiziologice (pipi, somn, foame, sete...etc) ti le faci atunci cand ai timp, nu atunci cand ai nevoie...Asta e sacrificiul de mama..asa se cresc copiii!!
Am vazut toate pozele cu mamici si bebei!!!Toti sunt frumosi si fiecare are personalitatea lui, se vede inca de cand sunt asa mici!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina
SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Lorich spune:
Cleo bine ca ai scris lucrurile alea despre primlele zile - nu le-am mai vazut nicaieri asa scurt si la obiect. Oricat de scary ar parea, sunt lucruri foarte bune de stiut.
Lori
40+
asteptand un bebe Robert
AMR: Oare cat???
ancaurn spune:
Cleo bine punctat. Doar ca asta e de obicei. Eu de exemplu, in cazul Cezarei am facut parte din randul mamicilor norocoase al caror copil au dormit toata noaptea inca din prima lor noapte pe lumea asta. De la 10 seara la 6 dimineata dormea bustean. In ceea ce priveste schimbatul pampersului, si eu o schimbam foarte des la inceput, pana m-am prins ca irosesc scutecele. De atunci am schimbat-o cand simteam scutecul mai plin (totusi, nu pana la refuz) sau daca facea caca. Si n-am avut probleme.
Miss daca mi-o iei inainte, asta este, ca doar nu-i concurs. Sa fiti sanatosi dar sa stiti ca tot concuram la mana Marutei lui Cleo. Si am impresia ca al meu chiar se potriveste la caracter cu Mara, asa ca ai grija... ![]()

Melly, nu-ti fie frica pt maine. O sa vezi ce repede trece si macar esti sigura ca maine iti tii puiul in brate. Uite, eu tot sper si sper ca speranta moare ultima. Avand in vedere cantitatea de dop pe care am pierdut-o deja, poate ca totusi nastem maine deodata. Uite, de incurajare: 

Lorich Nu-ti face probleme in legatura cu miscarile lui bb. Al meu ieri nu a stat o clipa in loc, ca-mi amortea pielea de pe burta la cum se intindea, iar azi abia s-a simtit, de parca as fi in 4 luni si doar falfaie un pic. Zici ca maine iti incearca o inducere? Sper sa ai mai mult noroc decat mine saptamana trecuta. Iti urez un travaliu usor si bb cooperant. Uite si pt tine: 

Si pentru cine mai pofteste sau pentru cine se mai iveste:

Oare ce o fi cu Andora? O fi nascut?
Poze
40+ 3 zile cu
Dragos si mami de
Cezara (19.07.2003)
puturos si de 2 x capos
MissParker spune:
quote:
Originally posted by cleo78
deci o sa iti raspund numai lui MissParker. Sa nu te sparie greutatea, o sa slabeshti vazand cu ochii. Io slabesc cam juma de kil pe sapt, sau la 2 sapt, si crede-ma - mananc si prajituri... dupa ce scapi de retentia de lichide, de dupa nashtere, se duc 10 kile pe putin, apoi in prima luna, pana iti intri in ritmp, esti chiaunita: nedormit, mancat unc cartof, ca la restul nu ajungi ca incepe sa planga, sau ce e mai grav, ti se pare ca auzi ca plange
.
Daca alaptezi, se duce si mai repede, plus lohiile mai iduc din greutate etc (cat se retrage uterul, curg, si se reasheaza toate).
Despre schimbat, bebele e destul de mic, si nu face asha mult, incat peste noapte face fatsa pampersu. Si bebeluca mea noaptea nu se titicaca, doar pishulica, pe la 5-6 dim. pe racoareeeeee- cand ne da trezirea, trage un Kaka serios (ca doar e campionatu european de forbal, nu?). Asha ca noaptea nu o schimb decat daca aud ca se screme. A, acu noaptea e scurta..trece repede, cand se lumineaza... incepe activitatea!!
SI sa stii ca pipi face 1 cam la 1 ora, un pipi mic, 2 lingurite, dar kaka cam de 3-4 ori pe zi. Uite ca sunt fete care zic ca face si la 2 zile 1 big Kaka. Asha ca.. te poti calma, poti sa scapi cu schimbatul noaptea, ca de alaptat - io am ajuns sa alaptez pe pilot automat. La un moment dat plangea bebeluca in bratele mele...si laptele din tsatsa curgea pe perna, ca io dormeam cu ea in brate si alaptam perna..
Ca sa te incurajez, primele cateva nopti sunt crunte: fie ca nu ai lactatie suficienta, si bebe papa des si putin, si adio somnul tau, fie ai prea mult lapte, si tre sa il mulgi, ca te dor tsatsele, fie nu ai deloc si mergi sa faci bibe in bucatarie, fie plange si stai acolo geana, ca de ce plange, fie ca nu plange,s i te intrebi: de ce nu plange? A, si sa nu te sparii, copiii mici mai au si apnee (1-2 sec. cand isi tin respiratia). Sa nu faci ca mine..sa sari din pat de 3 ori penoapate ca parca nu respira!!!
Sfat: i-ati la spital ceva pt lactatie- o sa prinda bine... pastile homeopate, sau ce aveti voi acolo. Io am avut Galafor + galagtogil, si acu is Fulga in persoana... bubui de lapte. Numai bebe sa pape.
Si daca nu vine de la inceput lapte mult, primele 1-2 nopti ii mai suplimentezi cu un 30ml de bibe, macar sa adormi si tu putin linishtita. E un cerc vicios aici:
bebe plange-> nu dormi;
tu nu dormi -> nu ai lapte;
tu nu ai lapte -> bebe plange.
Tre sa il rupi cumva, si intervii la laptik: ii dai un 30ml, ceva, el doarme 3 ore neintrerupt, apuci si tu sa dormi...si sa o iei de la capat cu forte proaspete. Primele nopti sunt crunte...dupa aia intri pe pilot automat, shi SPER sa nu ajuingi ca noi, mamicile stresate, sa zicem ca abia apucam sa ne bucuram de bebe
Cam asta am simtit io nevoia sa recomand viitoarelor mamici, asta ca analiza de dupa 1 luna de cand am nascut.
Acum separ plansul de foame de plansul de alintare, de plansul de sperietura, de caraiiala, de colici si de partsuri si de kaka. Si in timp te eficientizezi!
Hai, moralul sus, fetelor, ne vom descurca toate!
Saru'mana mult de tot, foarte folositor totul, am sa tin cont de ce ai scris

Stii cum e, teoretic le stim pe toate, dar practica ne omoara...