Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (88)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by cenia

Cojite cap:
daca bebe are par mult sigur va face cojite. se da cu ulei de masline (fiert si racit) se lasa 4 ore sa se inmoaie si apoi se piaptana cu un piepten des astfel incit sa iasa cojitele in piepten.

laptele ramas: eu stiu ca se arunca ce a ramas asa scrie si pe prospect.

la baie eu o bag si cu urechile in apa si scot apa cu pompa de nasuc. cind o scot cineva tine feonul si eu pot sa o imbrac fara tipete

gat atit pot scrie

A: puta obligatoriu in jos daca nu vrei patul ud!

hello, cenia, ce mai faci, cum te descurci cu 2 pui?

e buna ideea cu scos bebe si pus feonul. O sa o aplic siio, pana acum puneam 10min un calorifer in priza, si pe el mai puneam prospopelul, si scoteam pe bebe in prosop cald, dar tati zice ca moare de cald in camera, asha ca nu ma mai lasa sa pun caloriferul. Dar nu e bai,uite, tu ne dai ideea sa punem feonul , zgomotul+ caldura s-ar putea sa ii placa.
Despre cojite, asha stiu si io, dupa baitsa, dat cu ulei. Sau si cu 1-2 ore inainte de baitsa, dat cu ulei pe cap, sa se inmoaie, si la apa se duc jos, si cand il stergi (prin tamponare) mai cad. Dinb fericire, la noi a aparut f. putin cojite, si am remediat repede.

doloress, coshul cu fructe arata DEMENTIAL!!!
de laptele ramas in bibe, si pe cutia mea de NAN scrie: a se arunca resturile, spala imediat bibe si pus la sterilizat. 1-2 ore cred ca se poate pastra, ca rezista si laptele care il faceti cand plecati in parculets, dar nu stiu daca are rost -acasa, pt ca oricum nu e bine sa ii dam mese la dist < 1.5 ore. (bine, la mine mai mariie si ii dau o tsatsa premiu, cu care adoarme in gura...in principiul "Cleo e suzeta")

elenuca, bebe il spal in caditsa, cu tati. Pun caditsa pe pat, tati pe tamburet la marginea patului intinde mana, peste care pun un finet, si bebe sta cu gatul pe bratul lui tati, tati prinzandu-l si de aripioare. Si mami Cleo spala cu oi manusha din set cu prosopelul: cap, gat, dupa urechi (mai sare apa si in urechi, dar sterg dupa cu un betigash de urechi de copii), gat, miini si picioare, si fundulets, f. atenta la cute, ca acolo mai transpiram si adunam pielicica, si mai nou incepem sa intoarcem si bebe pe burtica. Deci, spalam la 4 miini.
Si pe 2 voci, da? Sa punem si repertoriul? (numai melodii cu ratuste, etc)
Si la extras, e alaturi prosopelul ... si tati ne da imediat la mana: cmprese sterile si ser, betigase, ulei etc.
CUm ne descurcam cu bebe & co? well.. ne ajuta enorm tati, pe forum stau cand e acasa, si ii pun copila in brate, aseara de ex. s-au uitat la meci impreuna, si io am gatit ceva & calcat. Te vei eficientiza in timp, nevoia te invatsa... io ma gandesc la mamicicile cu 2 copii cum mai fac fatsa!!

A, intrebarea mea: cum igienizati buricutul lui bebe? dupa ce a cazut, a ramas asha in interior, si se mai aduna acolo pielicica moarta, scame etc. Dar nu ajung sa curat bine... acum mai trag un pic pielicica lateral, si cu un betigas cu spirt curats ce pot, si cu cealalta parte a betigasului usuc. Dar fac mai mult pe NeVazute...

P.S. am scapat de reclama cacacioasa de la Pampers. Nu e bai, ca noi deja am trecut la Huggies, de suparare!!! Si suntem si multumiti!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Doloress, ce zimbetlarg are Patrick...Super l-ai imortalizat, mie imi reusesc mai putin zimbetele ca tb sa fiu pe faza si aparatul prinde de multe oti faza imediat urmatoare zimbetuluiIau fructele...moooaaa, ne-ai terminat.

Cenia si fetele multumesc de sfaturile referitoare la cojite, eu il perian cu perie din par natural, dar nu stiam dc e bine sa-l dau si cu ulei...

Elenuca. laptikul clar aruncat, poti sa-l tii vreo ora maxim, si cum spune si Cleo..bibe tb spalat imediat, sau dc n-ai timp aruncat laptikul si clatit cu apa.
In casa avem body cu mineca lunga sau scurta depinde cit de cald e, si pantaloni cu piciorus.Sau costumas si body cu mineca scurta sau fara...Caciulitza doar dupa baitza...Eu il tin fara prosop in baitza, il tin cu o mina de subtioarasi caput, iar cu alta il spal. Tati e cu samponelul si prosopelul
Bisericutza e foarte frumoasa intr-adevar, e linga noi, e biserica unde de altfel si merg eu.....

Lorich, odihneste-te cit poti, si da, uita-te si la stele (la propriu) ca apoi n-o sa-ti mai arda...

Mihaser pupam microbista!

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

quote:
Originally posted by elenuca

Buna fetele

Felicitari proaspetelor mamici, sa va traiasca ingerasii si sa va aduca numai bucurii. pup]

Fetelor, acum intrata in randul mamicilor, am si eu cateva intrebari :
1- voi cum tineti bebeii imbracati in casa
2- dupa baita le puneti caciulite si sosetute
3- noi dam in completare si formula, nu foarte multa, 20-30, rareori 50 ml. Intrebarea mea este, ce faceti cu lapticul ramas in biberon, il aruncati sau il pstrati la frigider si il dati peste o ora, doua .
4- cum tineti bebele in cada
5- dupa cat timp l-ati pus in scaunul la masina

pupici pe burtici si bebici

Elenuca mami de Lizuca
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Elenuca

Povestea nasterii

Elenuca, bine ai revenit, te asteptam mai des..

ca sa-ti raspund, in ordine:

1 Seara il tin in body cy manesca lunga, pantalonasi, ciorapei, paturica mai groasa. ziua, mai pun si body cu maneca scurta, dc e cald, uneori ii mai pun doar ciorapei, fara pantalonasi, dc e cald.
2 dupa baita, eu ii pun ciorapei -de fapt toata ziua are ciorapei-, dar caciulita, nu.
in principiu il mai tin la san dupa baie si il tin intr-o paturica pe care o ridic si peste cap. Dar cand il pun in patut, e fara caciulita.

3. lapticul ramas nu tr sa stea mai mult de 1 ora. eu il mai tin putin, pana vad daca adoarme sau mai vrea. daca adoarme, il arunc.
Se intampla rar, si numai vreo 10 ml, de obicei ne papa si urechile. E fomist.
4 in cada, sprijinit de antebrat cu tot corpul cand e pe burta. se spala la 4 maini, vorba lui Cleo. pe spate, tinut cu 2 maini, una sub cap-gat, alta spate fund. Celalalt il spala.
5 inca nu am folosit.

cat priveste cum ne descurcam, nu stiu, eu sunt cam capie, dar cand alaptez la sanul stang intru si pe forum si tastez cu degetul aratator de la dreapta.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna dimineata fetelor!!!
Raportez o noapte linistita... Sa vedem cum va fi azi :)
Am schmbat bebeluna de scutec, i-am dat sa pape, am sterilizat biberoanele, am facut ceiutzul ptr fata, am fiert apa ptr laptic... ce sa mai, cleo are dreptate, eficientizezi timpul de ajungi sa faci in 5 minute o gramada si ajungi sa fii si fericita pentru asta! Si astea in doar juma' de ora!
Reallaura, merci de compliment, eu vreau sa merg tot asa, in jos cu acul de la cantar, ca eram tare nefericita cand vedeam alte gravidutze ce frumoase ramasesera si eu eram umflata ca un cimpoi... Eu cred ca retinusem foarte mult lichid in organism, pentru ca altfel, de la 80 kg mi se pare imposibil ca la cateva zile de la nastere sa am 68 kg, oricat ar fi cantarit fata, lichidul, placenta si toate cele.
Si eu arunc lapticul ramas in biberon. La maternitate ne-a zis ca il putem tine vara maxim 2 h, iarna vreo 4, dar medicul de familie mi-a zis ca e mai bine sa il arunc, ptr ca se pot dezvolta bacterii (cred - oricum niste fiinte mici si rele) si poate sa faca fata enterocolita sa ma urc pe pereti. Asa ca am un stoc de cutii de lapte in permanenta care imi permit sa stau linistita si sa arunc ce ramane.

Faza cu cojitele in cap... cred ca si noi urmam la rand, cu toate ca am grija sa o clatesc foarte foarte bine, dar nu cred ca are legatura... In fine, sfatul cu uleiul de masline il stiam si chiar vroiam sa il recomand, vad ca mi-a luat-o altcineva inainte

Fetelor, ce o face iulia draga de ea, ca tare imi lipseste...

Hai sa mai citesc din urma, sa vad ce mai scriu...

Pupici pupici...

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Buna dimineata!

Cleo de data asta ai uitat de de dimineata. Dar nu-i nimic ca o dau eu.

Noi tot 2 in 1. Nu-mi vine sa cred ce puturosenie de baiat am. Cu cine o fi semanand? Sunt curioasa cat mai are de gand sa stea, ca vad ca dop toooot iese, de parca n-ar sta in lichid ci in gelatina. Se pare ca n-am putut s-o las pe Simona sa fie singura cu dop minune.

Doloress merci de explicatii. Din pacate nici eu nu am programul, dar am salvat poza si vad eu cum fac mai incolo.

toate mamicile care discuta despre problemele cu care se confrunta la inceputuri. Asa imi mai amintesc si eu, ca de unele zau ca uitasem.

Poze
40+ 3 zile cu Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)
puturos si de 2 x capos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ancaurn

Buna dimineata!

Noi tot 2 in 1. Nu-mi vine sa cred ce puturosenie de baiat am. Cu cine o fi semanand? Sunt curioasa cat mai are de gand sa stea, ca vad ca dop toooot iese, de parca n-ar sta in lichid ci in gelatina. Se pare ca n-am putut s-o las pe Simona sa fie singura cu dop minune.

Doloress merci de explicatii. Din pacate nici eu nu am programul, dar am salvat poza si vad eu cum fac mai incolo.

toate mamicile care discuta despre problemele cu care se confrunta la inceputuri. Asa imi mai amintesc si eu, ca de unele zau ca uitasem.

Poze
puturos si de 2 x capos

Lasa anca, vine si bebe... stie el mai bine! Cat despre dop... eu mi-am dorit si n-am avut (cred ca l-am pierdut la maternitate, la toaleta in timpul travaliului mi s-a parut ca imi cade ceva suspect dar nu-mi ardea sa ma binoclez in WC atunci...

Cafegioaicelor!!!

Fetelor, voi cat de des schimbati scutecul la bebe?

Am mai pus un album nou de poze "Bebelunika mea" se numeste. Cine doreste sa il vizioneze e bine venit, va intampinam cu un fursec!

Stiti ceva? M-am si spalat, dat cu crema, pensat... He, he, ce fata cuminte am eu... Stati sa se trezeasca!

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

quote:
Originally posted by YLARI

quote:
Originally posted by ancaurn

Buna dimineata!

Poze
puturos si de 2 x capos

Lasa anca, vine si bebe... stie el mai bine! Cat despre dop... eu mi-am dorit si n-am avut (cred ca l-am pierdut la maternitate, la toaleta in timpul travaliului mi s-a parut ca imi cade ceva suspect dar nu-mi ardea sa ma binoclez in WC atunci...

Cafegioaicelor!!!

Fetelor, voi cat de des schimbati scutecul la bebe?

Am mai pus un album nou de poze "Bebelunika mea" se numeste. Cine doreste sa il vizioneze e bine venit, va intampinam cu un fursec!

Stiti ceva? M-am si spalat, dat cu crema, pensat... He, he, ce fata cuminte am eu... Stati sa se trezeasca!

YLARI

Asa este, vine cand vrea el si gata.
Bebelunika e o scumpete de fetita. In poza aia de dupa baita, inainte sa urle, parca ar fi din reclame. Mi se pare mie sau e bucatica rupta din tine? Tati n-are nici o contributie?

Poze
puturos si de 2 x capos

Mergi la inceput

Anca, merci de complimente...
Cat despre semanat, ei as, toata lumea zice ca seamana cu Iuby, nu cu mine :(
Deci oricum, parerile sunt impartite... sau depinde din ce unghi privesti... Parca acolo unde plange seamana totusi cu Iuby, nu???

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata si de la mine!

Gata, no more kofi pt mine (imi place sa scriu kofi, de la un documentar unde erau intrebati americanii cine e Kofi Annan si ei ziceau ca o fi vreun tip de cafea )... deci, gata nu mai beau deloc, desi se cafeleste socrela si eu fac numai bale prin casa.

Vazut poze de bebeluna Ylari, cred ca esti topita.

Pana la urma am avut o noapte buna, nu m-am mai trezit nici pt baie, asa ca ma declar multumita.

Pup... mamici, ca vad ca burtici mai rar, doar sa se trezeasca Miss , Anca am vazut ca era la datorie, 2 in 1 cu puturoul ei... Melly ?? Andora o fi si mamica si burtica sau doar mamica???

Lori 40+ asteptand un bebe Robert
AMR: Oare cat???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ylari, ba si mie mi se pare ca seamana cu tine bebelunika.
Chiar e de revista. o dulce.
ii cam place body-ul cu "o iubesc pe mama"
Ancaurn, ce mai faci, cum te mai simti? ce a mai spus dr? mai luati masuri sau asteptati?
Andora, tu?

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput