Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 14
Angellique spune:
quote:
Originally posted by cristi_2003
bee- si tu ai rh negativ? vad ca suntem mai multe.
eu am meditat putin in genunchi la wc si incepe sa imi treaca - cred ca d fapt a fost o criza de fiere, ca ma doare tare de tot si capul.
si astept sa vina o tipa cu un act si sa-l fac si sa merg acasa
ce bine ca e vineri9+
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
cristi_2003 si tu ai probleme cu fierea?eu am de cand ma stiu si ma omaoara crizele de bile:(.Nici nu stiu ce o sa fac acum in sarcina.Inca n-0am avut nicio criza de fiere de cand sunt insarcinata,dar nu stiu ce-o sa fac cand ma apuca!!La inceputul sarcinii, inainte sa stiu ca sunt, ma pastea o criza si am bagat 3 algocalmine( si acum imi pare rau). Dar eu numai asa ma mai calmam.Acum ce-o sa iei?Eu una prefer sa iau ceva sa nu ajung la criza propriu-zisa pt ca imi e f rau atunci,vomit de mi se sparg vasele oculare, ajung sa vomit si sange....
10+
mvb spune:
Am tras si eu un pui de somn si cand m-am trezit sotul meu facuse clatite. Manca-l-ar mama de baiat... ieri ii spusesem ca parca as manca un tort de clatite si el a si executat.
Irina Cazi nu prea ne-ai scris. Sigur esti bine sau iar iti e rau?
Cineva scrisese mai pe la pranz de CELULELE STEM!
Sincer va spun ca nu prea m-am documentat. Ce stiu, stiu doar din auzite. De exemplu, o prietena de-a mea care e in 9 luni si care trebuie sa nasca din zi in zi, va face prelevare de celule stem. Firma pe care a aleas-o e din Slovacia (cica a ales din 4 firme). Costurile sunt suficent de mari, mai exact 40 milioane la prelevare si in jur de 2 mil anual, taxa de depozitare a probelor la laboratorul din Slovacia. Daca se intampla sa fie contaminata proba prelevata, firma iti da banii inapoi. Cum ziceam costurile nu sunt deloc de neglijat daca adaugam si taxa de nastere.....in jur de 2.000 Euro.
Acum, nu stiu ce sa spun. Nici cu sotul nu am apucat sa vorbesc acest subiect....ni s-a parut prea devreme. Din ce stiu eu, sunt f bune celulele astea, numai ca pana acum doar chinezii fac implant de celule stem.
Avem timp berechet sa ne interesam de subiectul asta!
9+
mvb3
IRINA.C spune:
eu am ...muribundat toata ziua.Am mancat pe la 3 si de pranz pilafior dar doamne cu o greata si mai nou o cefalee...EU NU MA SIMT FRATIOR BINE DELOC nu stiu ce sa -mi mai fac , urasc starea asta.Nici un stropsor de fericire sa ma inunda nimic.Acum ies prima data din casa sa cautam cadoul si imi e groazaaaaaaaa.Sunt ca o ...balega gretoasa si flescaita(scuzati-ma dar am ajuns sa u mai vreau sa vb despre mine de aia nici nu am mai scris)![]()
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Irina&year=2009&month=1&day=21&babycount=1"
cris30 spune:
Miereamara toata dupa-amiaza de ieri m-am gandit la tine.Ma bucur ca toate sunt bine, ti-ai vazut si bebele si acuma sa te tii de tratament sa nu mai scazi doza singurica.Nu stiu de ce aici doctorii sunt asa relaxati, cand am fost la al meu marti nici nu m-a consultat, doar mi s-a luat sange pentru analize si atat.Am avut doar o discutie cu el, mi-a dat niste foi sa le citesc cu ce am voie sa mananc, ce analize sa fac etc.Sa vad la urmatoarea vizita cum o fi.
Danny83 la mine s-au vazut bataile inimii prin saptamana a-6-a, mai precis aveam 5 saptamani si 3 zile. Nu s-a vizualizat bine embrionul, doar se vedea ceva pulsand acolo si doctorita mi-a zis ca sunt bataile inimii.
Michelle ma dor sanii in continuare, abia pot sa-i ating si mai nou acuma ma mananca sfarcurile.
Mvb nu m-am asezat pe colacul de wc nicaieri, decat acasa la mine.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
7+
Doamne ai grija de bebeii nostri
cris30 spune:
Complicatii pot exista si la nasterea naturala si la cezariana, deci pentru fiecare sunt avantaje si dezavantaje,eu personal vreau nastere naturala.
Cristi2003 esti simpatica, pana acum te intrebai de ce nu ai simptome si acuma cand ti-e rau si ai simptome specifice sarcinii, te intrebi de ce?? Cred ca te studiezi si te gandesti prea mult la aceste simptome, lasa natura sa lucreze.Incearca sa te linistesti ca nu-i faci bine lui bebe.
7+
miereamara spune:
Cris, asa este politica aici "sa lasam natura sa isi urmeze cursul"!
Chiar am intrebat si eu colege de la servici, nici una nu a avut mai mult de doua ecografii facute in sarcina (excluzand pe cele cu complicatii). Oricum ma bucur ca am reusit sa il vad e bebe, chiar si cu pretul a 12 ore de asteptare (zic eu acum, dar aseara la un moment dat plangeam de frustrare). Nu stiu dc ai fost la ER aici vreodata, dar e sinistru, vin elicopterele cu accidentati, ambulante, oameni impuscati, copii bolnavi, pana fac astia trierea ii vezi pe toti...Spitalul asta unde am fost eu, e cel mai mare din zona, si spuneau angajatii ca ieri a fost o zi usoara, cica...
Mi-a placut in schimb ca aveam tv-ul in camera si am butonat la canale![]()
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Alina1976 spune:
Fetelor, care sunteti la prima nastere si va ganditi sa faceti cezariana, eu va povestesc din experienta mea cu o nastere naturala la activ si nu din auzite...
Este MULT mai usor decat va imaginati! Si eu eram speriata si ma gandeam pe unde o sa iasa ditamai copilul..dar va spun, EPIDURALA face minuni!!! Nu mai simti nimic, eu nici nu am stiut sigur ca a iest copilul, am impins de 3 ori si atat. Nu m-a durut nimic, copilul a fost FOARTE BINE, a primit nota 10. Iar EPIZIOTOMIA ti-o face medicul cand esti anesteziata si nu simti nimic, apoi te doare un pic locul dar MULT mai putin ca la cezariana. Acum zici ca nu am fost taiata in viata mea...NU am nici un semn! Nu ma doare nimic. Epiziotomia s-a vindecat foarte repede si bine. In 2 sapt. nu ma mai durea deloc. Si recuperarea mea a fost excelenta...NASTEREA SPONTANA este cea naturala!!! Asa e normal si asa e bine. Si pt copil si pentru mama care se reface mult mai repede si mai bine.
Parerea mea sincera, NU faceti cezariana la cerere decat daca este absolut necesar. Si mai e ceva, eu am fost la CURS LAMAZE. Acolo daca va duceti o sa vedeti cum vi se spulbera cateva mituri..de exemplu acolo am auzit si eu prima data ca dioptriile NU sunt caz obligatoriu pt cezariana. Numai daca sunt de nivel foarte, foarte mare!!
Una peste alta, ganditi-va bine si mergeti la cursul Lamaze care o sa va schimbe mult conceptia si perceptia asupra intregului proces al nasterii. Eu una nu as naste cezariana nici moarta!!
Alina
10+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
mvb spune:
IRINA C incearca cu niste compot de fructe sau cu o ciorba acrisoara! Nu te forta prea mult cu mancarea. Decat sa te sfortezi vomand tot din tine, mai bine manaca mai putin...stiti ce mi-a zis mie dr. cand m-am plans ca nu prea pot manca? Mi-a zis ca pot bea si numai ceai, copilul isi ia din corpul mamei tot ce are el nevoie...el uurmeaza legea naturii, el tr sa cresca si nu-l intereseaza de mama lui , care ramane deficitara cu vitaminele, calciu si altele.......manaca ce poti si ia si niste vitamine( Elevit sau alte pilule multivitaminizante). Asta-i nesansa si ghinionul tau, ca altfel nu-i pot spune! Toate avem greturi, insa nu de intensitatea celeor pe care tu le traiesti!
9+
mvb3
cris30 spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Cris, asa este politica aici "sa lasam natura sa isi urmeze cursul"!
Chiar am intrebat si eu colege de la servici, nici una nu a avut mai mult de doua ecografii facute in sarcina (excluzand pe cele cu complicatii). Oricum ma bucur ca am reusit sa il vad e bebe, chiar si cu pretul a 12 ore de asteptare (zic eu acum, dar aseara la un moment dat plangeam de frustrare). Nu stiu dc ai fost la ER aici vreodata, dar e sinistru, vin elicopterele cu accidentati, ambulante, oameni impuscati, copii bolnavi, pana fac astia trierea ii vezi pe toti...Spitalul asta unde am fost eu, e cel mai mare din zona, si spuneau angajatii ca ieri a fost o zi usoara, cica...
Mi-a placut in schimb ca aveam tv-ul in camera si am butonat la canale
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Citeam aici ce mi-a dat doctorul ca se fac: dating sonogram(7-8 weeks), first trimester genetic screening (12weeks) or amniocetesis(16 weeks), anatomy sonogram (20weeks), growth assessment(32 weeks) si postdate assessment (40 weeks).Sigur cand te duci la medic pe 10 o sa-ti dea niste informatii pentru acasa.Eu mi-am facut programare la genetic screening, atunci voi fi in saptamna 12 si 2 zile.Nuchal test pentru sindromul Down nu se face mai tarziu de saptamana 13 si 5 zile. In fine acuma sunt multe informatii dar o sa vedem pe parcurs.
La urgenta n-am fost niciodata si sper sa nu fie nevoie, daca e sa ma duc am sa ma duc la spitalul unde nasc si ma duc la unul din medicii din echipa.Doctorul meu lucreaza in echipa cu inca 2 medici si mi-a spus ca fiecare ma va vedea pe parcursul sarcinii.Daca mai ai vreo urgenta te duci direct la medicul tau.Poate tot ce am scris eu mai sus tu deja stii, dar am zis ca nu strica sa le mai spun si eu odata
7+
cris30 spune:
quote:
Originally posted by Alina1976
Fetelor, care sunteti la prima nastere si va ganditi sa faceti cezariana, eu va povestesc din experienta mea cu o nastere naturala la activ si nu din auzite...
Este MULT mai usor decat va imaginati! Si eu eram speriata si ma gandeam pe unde o sa iasa ditamai copilul..dar va spun, EPIDURALA face minuni!!! Nu mai simti nimic, eu nici nu am stiut sigur ca a iest copilul, am impins de 3 ori si atat. Nu m-a durut nimic, copilul a fost FOARTE BINE, a primit nota 10. Iar EPIZIOTOMIA ti-o face medicul cand esti anesteziata si nu simti nimic, apoi te doare un pic locul dar MULT mai putin ca la cezariana. Acum zici ca nu am fost taiata in viata mea...NU am nici un semn! Nu ma doare nimic. Epiziotomia s-a vindecat foarte repede si bine. In 2 sapt. nu ma mai durea deloc. Si recuperarea mea a fost excelenta...NASTEREA SPONTANA este cea naturala!!! Asa e normal si asa e bine. Si pt copil si pentru mama care se reface mult mai repede si mai bine.
Parerea mea sincera, NU faceti cezariana la cerere decat daca este absolut necesar. Si mai e ceva, eu am fost la CURS LAMAZE. Acolo daca va duceti o sa vedeti cum vi se spulbera cateva mituri..de exemplu acolo am auzit si eu prima data ca dioptriile NU sunt caz obligatoriu pt cezariana. Numai daca sunt de nivel foarte, foarte mare!!
Una peste alta, ganditi-va bine si mergeti la cursul Lamaze care o sa va schimbe mult conceptia si perceptia asupra intregului proces al nasterii. Eu una nu as naste cezariana nici moarta!!
Alina10+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Ai perfecta dreptate si eu sunt adepta nasterii naturale, n-am nici o contraindicatie asa ca mai mult ca sigur o sa nasc natural. Am auzit si eu ca epidurala te ajuta si ca dupa o nastere naturala te refaci mai repede decat dupa cezariana.Cursurile LAMAZE sunt pentru gravidute, ce te invata acolo mai precis?? Si aici sunt niste cursuri si as vrea sa ma duc cand va veni timpul.
7+