Cum o pregatesc pentru cresa!?
![](images/user_woman.png)
Am o fetita de 1,5ani, este foarte dependenta de mine fiind singura persoana care a avut grija de ea si care a stat cu ea in permanenta (sotul sta cu ea dar doar in prezenta mea fiindca altfel plange)! Din toamna va merge la cresa, insa imi e teama de ce reactie va avea! Eu am pregatit-o cat de cat, i-am spus despre copii, despre cresa, in principiu este de acord, am fost de cateva ori si la cresa unde o voi duce si a stat cu copii dar daca vedea ca nu sunt in preajma incepea sa planga si sa ma strige! Nu sta nici 2 minute fara mine, ma cauta peste tot si ma striga! Ce pot face sa o pregatesc cat mai bine pentru acest moment?
mama de 1 an si 6 luni
Raspunsuri
Lemoni spune:
Carla in primul rand trebuie sa o lasi cu sotul cate o jumatate de ora , o ora , sau pe la mama ta sa inceapa sa se obisnuiasca fara prezentza ta incet, incet.V-a fi greu dar asta este copilul se acomodeaza pana la urma, mai rau este pt tine ca vei sta toata ziua numai cu gandul la ea. Succes si numai bine!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mylene spune:
Si eu cred ca ar trebui sa o lasi putin cite putin cu tati sau bunicii, ii explici inainte ca mama pleaca dar ca se va intoarce inapoi nu peste mult timp. E important sa-ti iei la revedere de la ea si sa nu pleci pe ascuns... Chiar daca plinge si protesteaza la inceput, cu timpul va intelege ca despartirea e temporara si nu se va simti abandonata. E bine ca mergeti in vizita la cresa si de ce nu, sa o lasi cite putin singura acolo, sa se obisnuiasca.
E bine ca-i explici, chiar daca nu stiu inca sa vorbeasca, asa mici cum sint, ei inteleg mai mult decit ne inchipuim noi citeodata.
Va doresc curaj si incredere, o sa depasiti cu bine perioada!
carla2005 spune:
Ma pregatesc sufleteste! Eu i-am spus cume cu gradinita, cu copii, intelege, imi spune ca sunt copii la gradinita, i-am dat exemple din copii cu care se joaca ea, ca mrg la gradinita, seara mi-i insira si-mi spune ca au venit de la gradinita si fac nani! E bine ca vorbeste cat de cat...adica stie sa spuna ce vrea, intelege... pe la gradinita am mai dus-o si ii place dar sa stau cu ea! De luni plimbarea de seara o va face doar cu taica-sau, apoi voi merge o saptamana la tara si o voi lasa si cu maica-mea cate putin! Am mai citit pe net, incerc sa o duc la alte locuri de joaca unde sa cunoasca copii noi sa se obisnuiasca, intentionez sa o duc mai devreme si sa stau in prima saptamana cu ea progresiv cate 30 minute o ora, apoi sa o las singura tot progresiv...sa nu se simta abandonata cand o voi lasa tot programul!Dar imi e o frica...sunt asa stresata...noroc ca fetele de la cresa unde o duc sunt dragutze si intelegatoare (e particulara) si sper sa ne acomodam amandoua cu marea despartire!
mama de 1 an si 6 luni