Strumfi de iulie-august 2007 (83)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Cafera felicitari pentru domnisorica talentata ... si ca de obicei fetele imbracate la fel

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am vazut ca vorbeati de meniuri si ideei:

Noi mancam la 6 dim 210 ml lapte, apoi la 9 cereale cu lapte, la 1 mancarea de pranz adica legume, paste, cu diverse carnuri adica vita, pui, peste. Porc nu i-am dat desi aici se recomanda pestele de 7 luni si porcul de la 9 luni insa nu ii voi da o perioada buna. Desert iaurtel, pe la 4 mancam inca un iaurtel sau poate o bucatica de cheddar de rontaiala sau un biscuite iar seara iar mancarica gatita diferita de cea de la pranz sau ou facut omleta (fara ulei) cu branzica.

Eu nu prea sunt de acord cu snack-urile gen pufuleti, nu va suparati pe mine insa pe langa faptul ca au sare la greu nu vad nicio valoare nutritiva.

Restul varsta introducerii anumitor alimente (cum ar fi pestele dupa un an si porcul la trei in Romania) e relativa si depinde de la tara la tara. Cum spuneam nici pe mine nu ma incanta ideea de porc insa n-am gasit niciun argument real impotriva pestelui insa foarte multe beneficii.

La noi snack-urile sunt fructe sau biscuitei pt bebei in general mancate de ea singurica.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Salutare de la mare!

Luna, bine-ai revenit! abia astept poze si imi inchipui ce frumuseti ai vazut! si eu imi doresc sa ajung in concediu in Sudul Frantei, am mai fost, dar asa, in viteza, pe Coasta de Azur, cate 1 zi in trecere pe peste tot...acum as vrea sa stam undeva, ca voi, sa facem plaja, sa ne plimbam...
Ce bine ca a fost cuminte Adelise! e mare lucru la atata drum!

Cafera, ca de obicei, m-am delectat cu pozele voastr! Ilinca e dulceeee, mor dupa ea! si Alexia e o adevarata domnisoara! poza www.flickr.com/photos/22361756@N03/2563943484/" target="_blank">asta e superba!
Carla, ne-ati facut pofta de mare! culmea, noi aici, si abia azi am dat o tura dupa ce am citit ca ati fost iar! si mi s-a facut pofta de plaja la greu!
Si azi erau destul de multi la plaja, asa ca gata! m-am hotarat! saptamana asta mergem si noi! avem tot ce ne trebuie, mai putin galetusa, lopatele si crema SPF pt mami!

Azi sunt smechera: m-a trezit Filipoussis la 06.30 si sunt ok, culmea! am mai dormit o ora cu el, de la 08.00-09.00, dar totusi, se vede ca a venit vara, ca ma dezmeticesc mai repede!
Intrebare: puiutii vostri dorm deja pe perna? ce fel de perna? eventual,de la ce varsta putem sa-i culcam pe perna? am obs ca FIlip trage spre puisorul din pat, se intoarce in somn, cu fundul in sus si cu capul pe puisorul care sta intr-un capat al patutului si ma gandeam sa incerc sa-l culc pe perna de-aia antialergica si f subtire.

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Am implinit 11 luni!
www.tickercentral.com/view/9fgr/a.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Vaaaai cat de frumos e Tudor de Jadi cu carliontii aia m-a terminat, nu-l tunde tu, lasa-l ca e frumos rau.

Mai opriti-ma si trimiteti-ma la munca, ca vad ca eu centrez eu dau cu capul.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Bai deci gata ma duc sa muncesc ca ma dau astia afara dar nu puteam inainte sa zic ca m-a terminat Adeluta cum papa ea iaurt si hartie. E frumoasa rau si DA, seamana cu mami dim ce in ce mai mult ceea ce inseamna ca sunt doua frumoase.

Hai plec...sau cine stie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Hai, da o pasa si la mine ca eu te citesc aci cu drag da mi-e tare lene sa scriu

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Nah ca m-am intors sa-i spun lui Andicu ca noi nu dormim pe perna decat dupa 6 dimineata cand ne ia mami cu ea in pat si dormim pe perna ei. Oricum la cat se fataie nu cred ca ar dormi pe perna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Noi am fost astazi la dr .
Are la 10 luni jumate 9,500 g si 75 cm. Mi se pare perfecta

Ma ingrijorau ochisorii ei pentru ca pana la aceasta varsta nu am vazut lacrimi pe obrazul ei, cel mult umezirea ochilor dupa un plans mai profund. Mi-a spus ca nu vede nici o problema atata timp cat nu e inflamat ochiul. Oricum mi-a dat niste picaturi si sa ne revedem peste o luna.
Cu aceasta ocazie mi-a dat si ceva sfaturi pentru deplasarea la mare pe care as vrea sa le analizam putin impreuna:
- sa nu ii mai dau vigantol la mare ci doar calciu 7,5 ml/zi
- sa nu iesim dimineata pana in 9 pe plaja ca e rece nisipul
- sa ii luam slip pt a nu-i intra nisip la pasarica
- sa stam pe plaja pana la max 12 iar pranzul sa il luam la cel putin o ora dupa ce venim de la plaja
- baie sa faca mai mult in piscinica ei a.i apa sa fie mai calduta.

O alta problema desbatuta a fost faptul ca ea nu bea absolut deloc apa simpla (si aici seamana cu tac-su ). Am incercat cu canita cu cioc si fara cioc, sticla, pahar, biberon...nimic. Eu ii fac ceai de fructe diluat f mult sau compot facut de mine fara zahar din care bea si 200 ml daca o las.
Rezolvarea a fost sa incerc sa-i dau cu seringa pana prinde gustul apei. O sa incerc si asa.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by andicu

Salutare de la mare!

Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei

Mergi la inceput

Cuscra hai ca te vazui aici si prea mi-e dor de tine ca sa nu zic nimic.

Despre nora-mea si ce ai tu de gand sa-i faci la mare iti zic ce facuram noi:

- cu vigantolul sunt de acord ca e soare acolo din plin la calciu nu ma bag dar noi aici nu administram calciu daca bea fata 500 ml lapte pe zi si mananca 2 iaurturi

-nu am mers pe plaja pana la 9 ca n-am apucat, e greu sa hranesti 4 persoane, ajungeam pe la 10 insa mi-e greu sa cred ca e nisipul atat de rece la 9 cand soarele straluceste de la 6 si de e rece o ti imbracata

-nisip la pasarica...nu stiu asta cum e, oi fi facut eu rau, dar am incercat sa o tin zilnic macar o ora (jumatate de ora dimineata pe la 10 si jumatate pe la 6 seara) cu pasarica goala pentru ca m-am gandit ca e o oportunitate, saraca e mereu in pampers macar asa sa vada si curuletul ei aerul. Nisip in pasa nu i-a intrat ca nu s-a tarat cu fundul pe jos, o fi intrat acolo un graunte dar ea cum era mereu in picioare, ba de mana ba se tinea de teava de la umbrela nu prea a intrat. Apoi puneam costumul cu totul insa din motiv de protectie impotriva soarelui mai mult. Cum ziceam cea mai buna investitie e un costum cu protectie 50+ cum e www.sun-togs.co.uk/products/703" target="_blank">asta. Stiu ca e urat si cam scump insa Adelise nu s-a bronzat deloc unde o acoperea costumul.
-apa...era foarte rece dupa parerea mea insa cum Cosmin era mereu in apa si s-a incumetat si sotul meu in plus erau mai multi copilasi in jur de un an care se balaceau pana la brau m-am gandit ca sunt eu baba si ma dor incheieturile. Asa ca am bagat-o si pe ea, cel mai mult pana la fund si i-a placut la nebunie, daca ii era frig zic eu ca urla clar.

Si normal ca nor-mea e perfecta, da?

Acum sa va zic si eu amuzamentul nostru de vreo 2 sapt incoace: Adelise daca incerci sa-i iei ceva din mana urla de zici ca sunt adevarate crize de isterie. Cum ar fi ca a reusit in concediu sa ia o furculita in mana repede si cand am indraznit sa i-o iau a urlat de s-a facut liniste in restaurant si se holba toata lumea la noi, da urla frate precum copiii aia alintati rau de se dau cu curu de pamant.Si noi radem sincer mi se pare amuzant (bine asta acasa cand nu deranjam pe nimeni).

In vacanta a evoluat mult printesa noastra adica spre exemplu a facut doua lucruri care mi-au starnit lacrimile: o tineam in brate si ne indreptam spre un supermarket iar tac'su cu Cosmin erau in spate la vreo 5 m. Ea se uita la ei iar eu i-am zis "striga-l pe tata, tataaa! iar ea imediat cu vocea ei suava "ta-ta". AM ramas muta. Iar in alta seara a inceput sa planga in patut si m-am dus am luat-o in brate si o pupam foarte fin pe obrajori iar ea cu ochii inchisi zambea. DUpa app 1 min m-am oprit iar ea a deschis ochii, s-a uitat la mine, a scuipat suzi si m-a tras de ureche incet si cu gura deschisa mi-o punea pe buze. Initial am crezut ca a apucat-o joaca si vrea sa ma muste insa apoi am realizat din finetea gestului: ma pupa si ea pe mine. A continuat asa vreo 2 min.

In rest ieri ne-am cumparat porti la scari pentru ca nu mai sta locului, de-a buselea peste tot, deschide toate usile si se uita la scari cu jind. Se ridica pe toate mobilele si merge cu walker-ul (nu premergator ci din ala de impins) peste tot.

Hai ca iar plec

P.S. Simo tare frumos comentariul tau referitor la copilaria lui Matei cum doresti sa fie. M=ai facut sa meditez, pozitiv sper eu.

Mergi la inceput