Vanataile

Fetita mea are 1 an si 9 luni si in ultima vreme are destul de multe vanatai pe partea anterioara a gambei. Probabil au aparut mai multe din cauza ca e imbracata subtire, cu pantaloni scurti si ea se tot urca pe banci , pe scaune, mai cade; doar ca uneori mi se pare ca are mai multe decat alti copii din parc. Probabil sunt eu obsedata, dar uneori mi-e teama sa nu aiba ceva, pt. ca ea nu a plans niciodata cand s-a lovit la picioare.
In rest ea e foarte ok, nu are vanatai in alta parte( doar una mica pe cot), nu e palida, mananca relativ bine (acuma ies caninii si uneori nu are chef de papa). Voi ce ziceti? Copiii vostri cum sunt?
Si daca folositi ceva anume ca sa treaca mai repede, va rog sa-mi spuneti si mie.
Mihaela si Elena Maria (9 aug 2006)
Raspunsuri

_Ralu_ spune:
si alexia are vanatai mai tot timpul, mici...in special pe picioruse pt ca se catara tot timpul si se loveste...are 1 an si 9 luni, dar inca de la 11 luni de cand a inceput sa mearga are vanatai...mai putin iarna, cand este imbracata mai gros si nici nu prea are libertate de msicare din cauza hainelor...
eu am intrebat pediatrul vara trecuta, pt ca si eu ma ingrijorasem...si mi-a zis sa stau lini ca e normal....in caz ca observi ca s-a lovit ii poti da cu hepathrombin pt a preintampina aparitia vanataii...eu asa ii dau, in special cand se mai loveste la cap....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

katik spune:
si la mine amindoi au din belsug vinatai in toate partile. mai pling, mai nu le baga in seama, asta este. daca stau bine sa ma gindesc si eu am vinatai
ca sa treaca mai repede si fara dureri eu le pun gel de arnica.
la cit mai putine vinatai va dorim!

loryi1974 spune:
A mea e plina de vanatai de la genuncgi in jos din cauza de joaca in parc.Nu ii dau cu nimic,si eu am avut si taica-sau pentru ca eram mai nazdravani de felul nostru.
Daca nu are alte semne,lasa copilul in pace.Mai bine cu vanatai decat palid de la stat in casa.

Gabi_K spune:
Si noi tot cu vanatai...
trece de la sine, nu-ti fa probleme. Si noi aveam vanatai in copilarie, nu? Si tot am crescut cumva:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

enachescug spune:
Al meu e campion!
Sfatul pediatrei in caz de vanatai: compresa cu apa RECE+rivanol. Si un unguent care e pentru edeme Venuroton.
Si saptamana trecuta i-am facut analize. Pentru linistea mea. Ca si eu imi fac tot felul de ganduri. Luni iau rezultatele.

Alexa Ioana spune:
si alexa are vanatai pe partea anterioara a gambelor... si le are de cand a inceput sa urce scarile pe piciorusele ei (deci nu in brate). si eu ma intrebam de unde sunt, si am urmarit cand urca scarile, si mi'am dat seama ca de acolo sunt: se loveste cu tibia de muchia de la treapta...

tanima_i2002 spune:
ooooo, de cand a venit caldura s-au inzecit nr de vanatai, zgarieturi...Multe nu stiu cand le-a facut, ca el cade si se ridica singur, nu plange decat f rar, iar eu nu il bag in seama, doar ma uit sa fiu sigura ca e ok.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)

adialex spune:
si eu char acum cateva zile ma gandeam la acelasi lucru; cam multe vanatai, dar sunt doar in zona genunchiului; si eu ma gandeam la probleme mai grave, dar din cate am inteles de la pediatra, ar fi aparut vanatai pe mai multe parti ale corpului, si copilul ar fi fost f sensibil, adik cum o atingi, cum se invineteste; alte semne ar mai fi:sangerari ale gingiilor,hemoragii nazale, scaune cu sange

catrinutza spune:
Draga mea...ieri am intrebat-o pe manza mea daca mai are loc de vreo bubita pe picioare sau altundeva...mi-a raspuns sec "NU"...si are mare dreptate...este extrem de vioaie si zburdalnica si in consecinta si plina de julituri, vanatai, bube si buboaie...multe nici nu mai stiu cand apuca sa le faca...i le descopar la baia de seara...din pacate ei au carnea cruda si e posibil sa reactioneze asa "dur" si din cauza asta...dar la fel de repede se vindeca....
Succes cu vindecarea lor si subscriu la ce a zis Lory...mai bine zbantuit decat palid de stat in casa (nu ca acolo n-ar gasi cate ceva de escaladat)...
------------------------------------------------------------------------ catrinutza - mamicutza ... de
Mariuci si
cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

mirandolina spune:
si ai mei cu vanatai!
Dar de curand am afat de Hepatrombin (e mai bun cel de 50.000 unitati), este un unguent folosit si la spital sa protejeze copilasii super expusi la astfel de reactii. Am inceput sa il folosesc si eu la prunci, se vede schimbarea, mai repede decat cu gelul de arnica de care nu ne dezlipim.