1 2 3 Magic - Dr. Thomas W Phelan
Raspunsuri - Pagina 7
Andrada spune:
Lia voiam sa-ti spun ca asa il recunosc pe al meu la aceeasi virsta cind povestesti de Bogdan..
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ruxij spune:
Andrada, hehe ma bucur, atunci povesteste de Marcu mai des, sa fiu pregatita pt. ce ma asteapta mai tarziu :)
Andrada spune:
1,2,3 a ajuns o complicitate, mai degraba, care mai accelereaza nitel lucrurile prin amortizarea conflictului, decit un "ca de nu".
Partea buna pe masura ce creste sint "complicitatile" astea, parca sintem mai mult de aceeasi parte a baricadei (macar astazi pare asa).
In rest e ca la boy-scouts: always be prepared
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
dianocica spune:
hmmm...acum inteleg mai bine. voi cautati metode de a potoli copilul, de a-l pune pe un drum clar, eu incercam sa explic cum sa ii deschizi drumurile, cum sa ii largesti orizonturile, cum sa ii aranjezi mobila astefel incat sa se poata catara, sa aiba tuneluri, sa il sprijini in acrobatiile lui, voi cautati metode de a-i limita actiunile, a-l pune in tarc cand el vrea sa exploreze, . e clar ca ne dorim lucuri diferite de la copii, deci metodele nu pot fi nicicum asemanatoare.
try felicitari pt stelutele mov :)
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
ruxij spune:
N-auzi bai ca statea acasa cu bunica-sa, care nu era prea zglobie? Voiai sa isi rupa gatul de dragul explorarii inaltimilor?
Tonnia spune:
Dianocica, eu una vorbeam despre faptul ca nu l-as lasa sa-si largeasca orizontul alergand in fata masinii si nici aruncandu-mi al 3-lea mobil in wc. Chiar nu si l-a largit cu primele doua? (Ma refer la copilul mai mic, de 1,4). Adica, pe buna, sa-si largeasca toate orizonturile dar sa prinda repede ideea, haha!
gazzella spune:
pai bine Tonnia, nu-i suficient sa te arati deranjata ca ti-a aruncat al treilea mobil in wc?
crezi ca lor le face placere sa-si vada parintii necajiti pentru ca au combinat ceva?
eu cred ca nu
o vad pe fi-mea, daca varsa ceva pe jos spune "scuze, mama" si nu i-a cerut nimeni s-o faca
ba se mai si repezeste cu carpa spunand "cutza io"
cu traversatul strazii inteleg, nu-i nicio placere sa-i vezi ca se aventureaza in strada, dar banuiesc ca e suficient sa spui un nu ferm si buna ziua
intre timp astepti sa se linisteasca, sa-si linisteasca furia ca nu poate sa traverseze singur si-o reluati la drum
dar sa dezvolti o intreaga teorie despre cum sa-i faci sa stea lipiti de perete la magicele numere 1,2,3,4,5 mi se pare ca pentru ai mei ar fi o chestie monstruasa
da, monstruoasa
pentru ca daca mie mi-ar numara cineva 1,2,3,4,5 in plina furtuna interioara si daca ar trebui sa-mi impun de frica sa-mi inabus furtuna probabil ca as face-o, dar si foarte probabil ca as dezvolta in alte planuri anumite comportamente menite sa refuleze (naiba stie, cred ca as trece pe la magazin sa-mi cumpar sticla cu martini pentru a-mi amorti simturile, a nu mai simti umilinta)
pe bune, acum eu va intreb pe voi? v-ati pus in situatie, cum faceti, de cat efort e nevoie sa nu urlati, sa nu va manifestati descompus cand simtiti revolta, frustrarea?
dar ei de doar 2,3 ani?
Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
si e cu totul altceva cand eu imi impun in urma unor decizi luate constient sa ma temperez
practic e un exercitiu asumat in deplina libertate
dar au copiii la 2,3,4 ani aceste posibilitati sa o faca?
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Dianocica, eu una vorbeam despre faptul ca nu l-as lasa sa-si largeasca orizontul alergand in fata masinii si nici aruncandu-mi al 3-lea mobil in wc. Chiar nu si l-a largit cu primele doua? (Ma refer la copilul mai mic, de 1,4). Adica, pe buna, sa-si largeasca toate orizonturile dar sa prinda repede ideea, haha!
Antonia
si repede n-au cum sa prinda ideea
procesul de crestere, invatare este unul foarte lent
Felix
botezul muntelui Pauza