menopauza=lipsa libido?

menopauza=lipsa libido? | Autor: ilayda

Link direct la acest mesaj

La virsta de 31 ani am intrat in menopauza.Problema mare maaaare,dar de atunci,incetul cu incetul s-a instalat o alta stare de fapt, apetit sexual=0.Citind pe internet,urmarind diverse emisiuni de specialitate,sint bulversata de faptul ca totul si toti de fapt sustin contrariul,adica menopauza nu inseamna sfirsitul activitatii sexuale.Se mai confrunta cineva cu o problema de acest gen?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

si io am intrat...am 41 de ani.....am libido.....ca la 20 de ani as spune, doar ca nu am atita dispozitie necesara....dar daca as pleca doar eu cu sotul undeva as avea chef si de citeva ori pe zi.......insa adolescenta noastra care e atipica, e mereu calare pe noi...ba pe mine, ba pe taica-sau....sa vorbim, sa povestim...cite si mai cite...si ne cam lasa fara vlaga....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilayda spune:

quote:
Originally posted by mama lia

si io am intrat...am 41 de ani.....am libido.....ca la 20 de ani as spune, doar ca nu am atita dispozitie necesara....dar daca as pleca doar eu cu sotul undeva as avea chef si de citeva ori pe zi.......insa adolescenta noastra care e atipica, e mereu calare pe noi...ba pe mine, ba pe taica-sau....sa vorbim, sa povestim...cite si mai cite...si ne cam lasa fara vlaga....

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

ce norocoasa.Numai ca pe mine chiar ma deranjeaza ultimii cinci ani in mod special nimic,nu vreau,deci problema sint eu nu menopauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

fetelor, dar bufeuri aveti, daca da -cum le rezolvati? la menopauza apare si uscaciune vaginala, poate din cauza asta scade apetitul...
Ilayda, Mama lialuati ceva substituienti hormonali,suplimenti nutritivi ceva? cu restul cum stati va simtiti bine din celalate puncte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

eu nestiutoarea

dar nu e prea devreme de menopauza la 31 de ani? Eu credeam ca apare dupa 45 incolo

prima menstra ati avuto relativ devreme ca varsta?

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Annie80

eu nestiutoarea

dar nu e prea devreme de menopauza la 31 de ani? Eu credeam ca apare dupa 45 incolo

prima menstra ati avuto relativ devreme ca varsta?

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Ba da este preeeeea devreme dar asa a fost sa fie,iarprima data am avut la 12 ani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by speranta

fetelor, dar bufeuri aveti, daca da -cum le rezolvati? la menopauza apare si uscaciune vaginala, poate din cauza asta scade apetitul...
Ilayda, Mama lialuati ceva substituienti hormonali,suplimenti nutritivi ceva? cu restul cum stati va simtiti bine din celalate puncte?

Bufeuri am avut si inca urite de tot,si au tot tinut mai bine de doi ani,a fost perioada cea mai grea.Am luat niste trifazice cu eterogen si progesteron Climen parca se numeau ,vreo doi ani de zile si le-am lasat.Nu stiu exact care a fost factorul luarii a foarte multe kg. intr-un timp foarte scurt cert este ca am renuntat la ele.#304;n trei ani luasem 25kg,eu pina la virsta de 31 de ani nedepasind niciodata 52 kg.Cu restul....nu ma simt bine din nici un punct de vedere,de cind s-a intimplat asta,de sapte ani simt cumva ca in organismul meu s-a produs o revolutie,daca ma intrebi exact ce am nu stiu sa-ti spun dar nimic nu mai e ca innainte,si cum se stie ca toate sint legate si influentate de hormoni in organism...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi77 spune:

aveti dreptate fetelor. odata cu instalarea menopauzei incet incet scade apetitul sexual. eu am menopauza declansata chimic pt ca sunt operata la san (mastectomie) si fac vaccin lunar pt protejarea ovarelor. am un an cam asa ceva de cand sunt la menopauza si a fost o schimbare radicala bufeuri, insomnii si bine-nteles dureri la contactul sexual. pt bufeuri am incercat cu salvie dar cu insomniile nu am rezolvat mare lucru. asa e ilayda o revolutie totala in corpul meu. multumesc lui d-zeu ca nu am depresi. va pup si mult bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu nu stiu ce sa zic... daca sunt in aceeasi "barca" sau inca nu. Cert este ca am o perioada lunga de amenoree (secundara) - de peste 6 luni si cu schimbari hormonale ( pe care le simt pe pielea mea). De-abia la sfarsitul lui iulie merg la control, sa vedem atunci ce aflu. Am 33 de ani.
Dar cu libidoul si "sex life" n-am probleme.
Va salut si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cristina_C

Eu nu stiu ce sa zic... daca sunt in aceeasi "barca" sau inca nu. Cert este ca am o perioada lunga de amenoree (secundara) - de peste 6 luni si cu schimbari hormonale ( pe care le simt pe pielea mea). De-abia la sfarsitul lui iulie merg la control, sa vedem atunci ce aflu. Am 33 de ani.
Dar cu libidoul si "sex life" n-am probleme.
Va salut si aveti grija de voi!

De ce abia la sfirsitul lui iulie?Nu mai astepta,mergi fa-ti TSH,S#304; prolactina,cu cit mergi mai devreme cu atit sint mai mari sansele unui tratament pentru prelungire,cel putin mie asa mi-a spus la acel moment,doctorul,numai ca eu am facut analize serioase la un an dupa ce incepusera problemele.
georgi77 ma bucur ca nu ai si stari depresive,eu le-am depasit,de vreo doi ani,dar in primii,cinci de la instalarea menopauzei n-am avut zile usore, am uitat sa mentionez ca cea de a doua mare problema sint si la ora actuala insomniile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ai dreptate, o sa incerc sa rezolv mai repede, dar am vrut neaparat la un anumit doctor si erau deja multe programari in fata mea. De fapt asistenta o sa ma sune daca renunta cineva intre timp, asa ne-am inteles.
Testele hormonale le-as putea face inainte, la medicul de familie.
Cu amenoreea - stii cum e - eu dintotdeauna am avut astfel de pauze, mai mari sau mai mici. M-am "reglat" odata in urma unei terapii cu progesteron, apoi am ramas si insarcinata, am nascut si, dupa nastere, cativa ani a fost bine, ca acum din nou s-o iau razna. De asta ma gandeam ca n-ar fi exclus sa fie si o ... premenopauza- daca exista termenul.

Mergi la inceput