Embrion perfect sanatos - stiinta sau destin?
Raspunsuri - Pagina 9
Andrada spune:
Majoritatea rabinilor nu au nici o problema cu FIV de aceea clinicile de fertilitate sint pline si de doctori si de pacienti de aceeasi religie.
Evreii ortodocsi considera indemnul "fiti fertili si inmultiti-va" ca o "dezlegare" la orice procedeu pentru a implini scopul final: sarcina.
La fel si musulmanii nu au problema nici cu FIV si cei mai multi nici cu avortul, dupa unele interpretari ale cartilor lor, ei spun ca viata incepe in trimestrul 2 ( da, dupa interpretarea lor, sarcina e impartita in cartile lor vechi de 1400 de ani in trimestrele curente).
( ca o paranteza nici evreii nici musulmanii ( spre deosebire de majoritatea crestinilor care vad sexul ca singurul mecanism de procreere si nimic mai mult) nu au problema cu placerile sexului, atita timp cit se desfasoara in limita traditiilor si regulilor)
A
PS din graba data trecuta am scris fundamentalisti, voiam sa spun ortodocsi, diferenta ...fundamentala fireste.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Fomalhauti spune:
Cate mai afla omul de pe forum....
Niciodata, dar niciodata nu mi-as fi imaginat ca religia s-a bagat in toate amanuntele. Stiam ca exista niste principii in fiecare religie, ce se face, ce nu se face...Dar de aici pana la "cu prezervativ sau fara" si de unde vine spermatozoidul, de unde vine ovulul...
olympia spune:
Si uite-asa s-au gandit evreii la toate!
Argumentele religioase din Olanda care or fi?
jenn spune:
E ,argumente...Embrionul e creatie divina si nu se doreste interventia umana pt a nu se creea ocazii de abuz,cam asta am citit eu.La fel cum nu vor ei sa fie magazinele deschise duminica ca si Dumnezeu s-a odihnit...si la fel cum exista in 2008 scoli ai caror elevi se departajeaza pe religii...Cred ca au cosmaruri de la legalizarea casatoriilor persoanelor de acelasi sex!
hannen spune:
quote:
Originally posted by Andrada
La fel si musulmanii nu au problema nici cu FIV si cei mai multi nici cu avortul, dupa unele interpretari ale cartilor lor, ei spun ca viata incepe in trimestrul 2 ( da, dupa interpretarea lor, sarcina e impartita in cartile lor vechi de 1400 de ani in trimestrele curente).
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Daca te referi la faptul ca avortul este permis pina in trimestrul 2 ,gresesti.
Avortul este interzis.( cu anumite exceptii)
Cartile sunt de fapt numai una care chiar daca e veche de 1400 de ani descrie exact etapele dezvoltarii intrauterine ,ba chiar si "amanuntul" ca, pt. procreere e nevoie de "doi",adica de ovul si spermatozoid,nicidecum ca fatul s-ar forma din singele menstrual,sau numai din ovul/spermatozoid asa cum s-a crezut "initial".
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
CHOWPERSA spune:
quote:
Originally posted by cl
Try, , multa putere si sanatate va doresc!
Mirela, nu e vorba ca ma obliga pe mine cineva sau nu sa pastrez sau nu embrionul sanatos sau nesanatos (desi, mai incolo, cine stie daca nu vor emite si o lege, tot ce e nesanatos trebuie inlaturat . stiu, pare SF, dar multe care odata erau SF-uri acum nu mai sunt...). Nu sunt genetician, am facut in scoala foarte putina genetica, ca tot omul. Dar din ce imi aduc aminte, totul e chestie de PROBABILITATI, deci nimic sigur! Atunci cum pot inlatura eu un embrion, care ESTE POSIBIL, deci NU SIGUR, sa faca un cancer. Cancerul il poate face in copilarie, la maturitate, la batranete sau niciodata! Si uneori se si trateaza. Am eu dreptul sa decid ca acel embrion sa nu traiasca? Daca acel embrion va trai si va descoperi leacul contra nu stiu carei boli si ar salva nu stiu cate vieti? Sau va avea un copil, la randul lui, care va descoperi nu stiu ce medicament miraculos...
Vad ca si Sneeuwklokje a explicat, cine ne garanteaza noua ca inlaturarea unei gene nu va duce la alte mutatii genetice si aparitia unor boli impotriva carora nu avem leac?
Am mai spus, mi se pare o incalcare a dreptului la viata! Cu ce drept decid eu daca cineva are voie sa traiasca sau nu, cu ce drept?