Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (51)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cati_magureanu spune:

Honey, thanks pt. aprecieri! Imi pare tare rau de AJ! Din cate imi aduc aminte se fierbea in bain-marin (asa cum faci tu sau pusa cana desupra ibricului in care fierbe apa..ideea este sa fiarba la aburi ... Ai rabdarica ca o sa fiarba (stiu, pt. ca asa mai incalzim noi cateodata friptura de pui de la frigider, la aburi, desupra unei oale cu apa care fierbe si incepe sa fiarba uleiul )....Eu am folosit cu succes crema de la Aveeno pt. diaper rash..foarte buna...l-am dat si peste cateva ore nu mai avea nimic..disparea ca prin farmec..Ce-i drept bbM nici n-a facut chiar asa rau cum zici ca are AJ! Tu ce crema folosesti?
Incearca sa-l lasi mai mult timp cu funduletul gol, fara diaper...sa se usuce bine pielea si sa se aeriseasca...mai incearca crema de galbenele...bicarbonat (sa-l speli usor)...
Eu il las pe M toata noaptea si vad ca nu face iritatii..foarte rar s-a intamplat..de obicei cand a facut kkutza si a stat mai mult timp...de la pipi, niciodata...Noi folosim Pampers Swaddlers, daca are vreo importanta asta, si am fost f. multumiti...

Pup AJ-ul iritat!

Mami de Matei
http://www.dropshots.com/CatiM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by honey79

Fetelor help.
Nu stiu cum, caci n-am avut problema asta cand era bebe mic mic, AJ e rosu tot la fundulet. Mi-e o mila de el de nu mai pot. L-am tot dat cu crema, cu pudra, l-am sters cu servetele, l-am spalat la fundulet cu apa calduta... nimic nu merge.

Acum am pus la fiert ulei de masline extra virgin. Dar nus tiu daca am procedat cum trebuie.
Am pus intr-o cratita apa, iar in apa o canita de metal cu uleiul in ea. Apa fierbe, dar uleiul nu da nici un semn.
E ok? Cat il tin asa? Trebuie sa fac altfel???
Va rog, spuneti-mi, ca mi se rupe inima cand il vad cat de rosu e la fundulet.Aproape ca face rana, ce mai.E extins pe buculite tot.

Si doar il schimb imediat, nu-l las sa stea ud.

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
ANDREW LA 2 LUNI-POZE NOI
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Nu stiu daca ai in casa sau gasesti pe acolo dar face minuni violetul de gentiana pentru iritatii la fundulet. La fel mai merge si albastrul de metil dar de preferat este violetul de gentiana chiar daca ii faci funduletul mov pentru 2 zile, vindeca extraordinar de frumos.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by docdecap

uite eu din nou, cu poze noi de aici http://www.flickr.com/photos/monicu/2553353951/in/set-72157600515391346/

si cu linistiri:
Elenuta, STAI LINISTITA. daca iti sare tie inima din piept si pierzi lapticul si-asa pe imputinate din cate zici tu nu o ajuta cu nimic pe Bitzi. plus ca ea singur e protejata, ai uitat ce au mai intepat-o pe la vaccinuri?? mai tii minte, ZEN!!

iar in problema cu copchii lipiti cu super-glue, exista remedii. adica in momentul in care ii vine bazdacul, va aratati, si interactionati cu el fara sa-l luati in brate. jucarele, cantecele, sau ca mine, stretching (adica pun muzica si fac pe nebuna pe acolo, si cu ocazia asta fac si fitness...) si in fiecare zi din ce in ce mai mult interactionati asa, iar daca e sa-i luati in brate, dupa o 'intrerupere'. eu asa fac: e balamucit, il iau in varful mainilor (adica nu-l lipesc de mine) si il pun pe pat sa-l schimb adica, se intoarce pe burta, se agita, face altele, iara il mut, si in brate il iau cand e linistit si vine asa, 'bonus', nu ca a facut el scandal. face sens?

pupici de la malu' marii de la mine si Rostogol

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mami , micul rostogol este SUPERB ! Si seamana tare mult cu tine .
Pup inginerul

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Buna dimineata!
Gratiela, imi pare rau de dintisorul lui Ozi. Dar se va repara, acum provizoriu, iar mai tirziu definitiv. nu te necaji prea tare. oricum nu mai poti intoarce timpul.

Gatta, si al meu doarme mai mult in zilele ploioase.iti dai seama cum e la mine...liniste toata ziua, ca el doarme mult si cind nu e ploaie.

legat de pusul in fundulet, nu exista criteriu stict legat de virsta. stafan are spatarul caruciorului la 45 de grade de la 3 luni. sta f bine asa, isi tine echilibrul.
sta in fundulet, sprijinit de spatarul canapelei, insa doar un minutel, dupa care se pravaleste intr-o parte. nici nu-l las mai mult.
in carucior nu ridic spatarul la 90 de grade pt ca isi cocoseaza spatele. e clar ca nu e inca pregatit pt asa ceva. in schimb sta in fundulet pe piciorul meu, usor sprijinit. e pozitia lui preferata.

Honey, cu ulei de masline au rezolvat problema mai multe zuze. si aerisit cit mai mult funduletul. eu al rezolvat cu cutaden, insa nu stiu daca se gaseste la voi...

Miri, curaj, ca nu mi e mult si iti intri in normal. succes cu diversificarea grasunelului.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

neata...
gata..se pare ca s-a dus dixtractia...ora de trezit...8...off..si imi placea sa ma trezesc la 10:(

fac o inka.,..si ma intorc

Poze cu ingerasul

Fetze de ingeras

POZE DE LA BOTEZ

Ingerasul creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

neatza dimineatza si pupici la zzici. alinatudor, sper ca e gata inka ta, ca te astept e-aici cu decofeinizata mea. frate, deloc nu imi vine sa zic "decafeinizata", parca imi suna spart si neprietenos.

n-am reusit sa citesc f mult din capitolul asta...am retinut de beleaua lui ozi...grati, imi pare tare rau dar, intr-adevar, raul a fost facut. imi dau seama cat de suparata esti... nu te invinovati pt ca e ceva ce se poate intampla oricand, oricat de vigilenta ai fi. se va rezolva frumos problema iar mandra de ozi va zambi la fel ca si pana acum.

ellenutz, va fi totul bine cu bitzi! pup!

honey, ti-a zis f bine lala, in afara de uleiul de masline, violetul de gentiana face minuni. sper sa-i treaca repede funduletul lui baby AJ.

miri, bafta pe-acolo, tine-te tare si da-ne de veste despre cumd escurg ostilitatille.

irlandeza, monicadoc (unde e ISIDORA?), miki-finland, nemary, anca, cati, lala, ca voi sunteti zuzicile pe care am apcuat sa va citesc in ultimile pagini, pup mult!

fetelor, vad ca vorbiti intens despre diversificare, cred ca e cazul sa imi iau si eu notite! ca patesc ca la finalul odiseei, cand eram inca gravi si nu eram suficient de atenta la ce vorbeau mamicile care nascusera deja.

revin imediat cu ceva vesti despre noi.

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzele2008 spune:

ZUZICICAPITOL NOU AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata fetelor,

Monica(doc), Serban arata demential - si, subscriu, seamana tare mult cu tine (de-aia si arata asa de bine )
Cat despre sot, al meu percepe foarte bine la subtilitatile; deci IGNORE-ul functioneaza din plin.

Helene (Ellenuta) - ce-mi place cum suna "elena" in alte limbi - (am innebunit la cap) - sunt sigura ca Eva n-are nimik (mama, are niste ochi... )

Stoisor, dak bubulina ta e mai slabuta, atunci sunt bine venite cerealele - eu nu i-am dat deocamdata; o sa-i dau sa guste, dar mai asttep, sa-i dau din cele de 6 luni.

Grati, multi pentru Ozi; nu te mai invinovati: mie mi-a spart dintele (tot incisivul de sus) vara'mea, cu mama si matusi'mea uitandu-se la noi - mi-a aruncat mingea in sticla de pepsi (ce vremuri ! - a propos de copilarie si melodia "o lume minunata") si gatul sticlei s-a oprit in dintii mei (dintre care unul acedat; bine, la un colt si nu pana la nerv).
Dar vreau sa spun ca nu e o tragedie; si cum au spus fetele, Ozi este frumoasa oricum.

Acum, sa ma "vait" : buburuza mea s-a trezit la 1, la 3 si 5:30, tzipand (adik racnind); de fapt nu se trezeste, doar tzipa ca si cum are coshmar; mi se rupe sufletul cand o aud cum suspina dupa ce o iau in bratze. Bine ca nu se trezeste de tot.
Nu stiu de ce face asa, dar nu-mi place deloc

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

asa, prin urmare, vesti.

am fost la dermato, la acea madam leventer, si i-a facut o schema de tratament de 3 saptamani. a sous ca, in stadiul in care e el, n-are cum sa nu ii dea cortizon, si a mers pe advantan unguent, pt ca e o formula mai pastoasa decat advantan milk. i-a prescris si o crema extrem de emolienta si reparatoare de la la roche-posay si cu astea doua ne distram in prima saptamana, plus un sapun nou si lanolina pt apa de baie. am aflat, cu ocazia asta, ca stelatopia de la mustela si trixera de la avene erau apa de ploaie pt necesitatile reale ale pielii lui bebe rares. bun. d'aia mergi la doctor, ca sa pleci mai invatat de-acolo. :-)

pe mine m-a cam mustrat inca de la inceputul consultatiei, in ideea ca dermatita atpica nu fac niciodata copiii de tigani sau cei de la tara sau cei mai amarati, ci copiii prea ingrijiti. dupa opinia ei, sunt o mama care isi corcoleste prea mult copilul, l-am spalat prea des, am exagerat cu igiena si i-am afectat echilibrul pielii. chestie care, combinata cu terenul alergic genetic, a dus la ce a dus. nu m-am contrazis cu ea. sunt sigura ca vorbea in urma unei experiente serioase, a vazut multe mamici de genul asta. n-aveam cum sa o conving ca tocmai eu sunt exceptia dar eu stiu, pt mine, ca asa e.

tratamentul merge f bine, se vad clar imbunatatirile, nu mai tin minte ultima data cand i-a aratat pielea asa de frumos. iar urletele si chinurile de peste noapte se pare ca de la mancarimi erau. cel putin asa mi-a spus doctorita, cand am intrebat-o daca exista vreo legatura. a spus ca seara si mai ales noaptea copilul poate suferi cumplit din pricina pielii care il mananca si il strange. oricum, de cand am icneput cu cremele, noptile sunt mai linistite. se terzeste des, in continuare, dar pt scurt timp si nu mai urla decat fff rar.
mi-a fost tare mila de el ca a trecut prin asa ceva si sper sa se rezolve cat mai repede. am incredere in tratamentul asta in 3 pasi. ce-o fi dup'aia, om vedea.

cam asta. de crescut nu stiu daca si cat, pt ca nu mai am cantar. miercuri il voi duce la dispensarul de peste drum, sa vedem cum a evoluat. am remarcat ca mai multi clopotei si-au icnetinit mult ritmul de crestere (care, oricum, e mai mic in perioada asta decat in primele luni), asa ca urmaresc cu interes. oricum, e un noroc ca asta micu' e hranit numai la san, din perspectiva tratamentului dermatitei. sa il vad cat de cat scapat, inainte de asa nici nu ma gandesc la diversificare, n-as vera sa dau in alte alea cu el, doamne-fereste!

cam astea ar fi vestile, plus ca maine imi pleaca baiatul pt vreo 10 zile la campionatul european si raman singuraaaaaaa....

pup!

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput