Mamici norocoase de sept-oct 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 9

laureta spune:
Nushule uite aci
Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 din 17/11/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, CAPITOLUL IV - Concediul si indemnizatia de maternitate:
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
COD FISCAL, ART. 42, Venituri neimpozabile
In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
Poze
Laureta bb2si galusca Inisa
(10 iunie 2004)

nushulica spune:
laureta esti o dulce!!! listez legea si ma duc cu ea direct la contabilitate sa o citeasca si ele
merci mult inca o data!
acum ma duc la somn ca deja bebe s-a plictisit de cand stau pe scaun sau gatesc vreau si el sa doarma

CD27 spune:
bitza, felicitari pentru semnatura si la mai mare
nushulica, din cate stiu eu, totul se calculeaza din venitul brut (medical, prenatal, etc), din ce am citit si eu. Si nu din salariul brut, ci din venitul brut, care poate sa fie salariul brut+bonusuri. Sper sa fie asa, ca anul trecut de Craciun am avut si eu bonus si ar fi ceva sa calculeze din tot venitul brut

dyanira spune:
Nushulicamultumesc si tie de raspuns!!!
Si da ai dreptate Marius mi-a raspuns ca da beneficiez fara probleme de indemnizatie sa stau linistita si mi-a dat si legea.Sper sa aiba dreptate!!!!
Diana27+ mamica fericita de
ANDREI EDUARD
AMR putin pana sa ne vedem minunea

JulyMorning spune:
CD la baza de calcul pt cei 85% intra veniturile pe ultimele 6 luni, nu pe tot anul :) Se face o medie, ceva de genul. Si eu o sa incerc sa vin cat mai mult la serviciu, apoi sa bag ceva medical+concediu de odihna pentru ca la mine s-a operat o marire de salariu in martie si sa intre cat mai mult din cele 6 luni.
Asa, cu luna a 7a.. eu am 27 de saptamani complete, ieri. Adica de ex, UM 27 nov, in 4 decembrie scriam la semnatura 1+, deci ieri am avut 27+ incheiate. Adica am intrat in saptamana 28, luna a 7a. Deci iupiiiiiii, sunt in ultimul trimestru, da? Nu-mi mai stricati veselia
_
Our future determines our past
Fasolica de S27+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

JulyMorning spune:
nushu am vazut ca ai scris la subiectul cu painea de casa... o intrebare scurta, ca nu stiu cine mai vizioneaza subiectul ala: daca retetele de la mine din carte sunt cu apa si skimmed milk powder... pot sa pun lapte direct, sa sar peste laptele praf? Ce zici?
Sarumana si scuzati offtopic
_
Fasolica de S27+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

CD27 spune:
July...mi-ai distrus sperantele , glumesc...ce magari, trebuie sa cotizezi 12 luni, dar iti calculeaza din ultimele 6
am avut un mic bonus si in aprilie, asta cred ca intra
Si eu as vrea sa lucrez cat mai mult, mai ales ca lucrez d-acasa, dar cred ca va fi greu, mai ales ca se vor inmulti viztele la dr, la diverse ore....

clau_geo spune:
quote:
Originally posted by JulyMorning
CD la baza de calcul pt cei 85% intra veniturile pe ultimele 6 luni, nu pe tot anul :) Se face o medie, ceva de genul. Si eu o sa incerc sa vin cat mai mult la serviciu, apoi sa bag ceva medical+concediu de odihna pentru ca la mine s-a operat o marire de salariu in martie si sa intre cat mai mult din cele 6 luni.
Asa, cu luna a 7a.. eu am 27 de saptamani complete, ieri. Adica de ex, UM 27 nov, in 4 decembrie scriam la semnatura 1+, deci ieri am avut 27+ incheiate. Adica am intrat in saptamana 28, luna a 7a. Deci iupiiiiiii, sunt in ultimul trimestru, da? Nu-mi mai stricati veselia
_
Fasolicade S27+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S
Nu-ti stricam bucuria asa ca fii fericita in acest ultim trim.

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
Atat a mai ramas pana vine minunea

JulyMorning spune:
quote:
Originally posted by CD27
July...mi-ai distrus sperantele, glumesc...ce magari, trebuie sa cotizezi 12 luni, dar iti calculeaza din ultimele 6
am avut un mic bonus si in aprilie, asta cred ca intra
Si eu as vrea sa lucrez cat mai mult, mai ales ca lucrez d-acasa, dar cred ca va fi greu, mai ales ca se vor inmulti viztele la dr, la diverse ore....
Pai da, cam nasol... eu am avut bonus si in decembrie si in martie... si ar fi fost frumos sa intre amandoua, da' nah, asta e acum... Stiu sigur ca asa se calculeaza ca si baza, contributia ultimelor 6 luni ca eu am avut medical toata luna martie, cu 85% si va spun ca se ia cam cat e salariul net de fapt pe luna. Asta daca ultimele 6 luni au fost contributii egale. Pentru ca pe perioada concediului nu se plateste ceva... (asigurarile, somajul.. una din astea, nu mai stiu care) si pana la urma se compenseaza, ajuge ca ala net.
_
Fasolica

Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

Muuh spune:
Piersicutza imi place tare mult cum gandesti. Ma inclin, chiar daca virtual, in fata ta.
Miruna 25+ si Alexei (13.07.2006)