Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (178)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Deea, eu n-am avut probleme din astea inca, dar am o prietena care a avut si doctorul i-a zis sa-i dea Zymafluor. Parca asa se scrie. Si in scurt timp i-au disparut petele de pe dinti. Intreaba pediatrul. Cum sa stea un cavaler asa frumos cu dintii.... Mami, fa ceva (A fost o gluma, sfarsitul. Sa nu te superi, da?)

poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Lacramioara, de ce nu-i monteaza branula sa scape de injectii?? Pe bune.. e o solutie asa eleganta si ne-invaziva.

Kikineata, nici noi nu spalam pe dinti. Am mai incercat.. da sincer nu ma prea stresez. La Matei am inceput pe dupa 2 ani.. deocamdata nici o carie. Da nici nu prea mananca dulciuri; in schimb a supt lapte la biberon pana pe la 4 ani.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

stie si pediatra de dintalai, ca vb ceea, nici sa vreau si n-am cum a-i ascunde :), am fost si la stomatolog (v-am mai zis si pe forum ), toata lumea a zis ca momentan e totul ok, e normal, se mai intampla, mizerie adunata, ph mai acid sau mai neacid (nu mai tiu minte care din ele era), sa renuntam la biberon si suzeta (imposibil si imposibil :) ), si ca se rezolva cu un periat si un curatat profi la dentist, dar dupa ce dantura e completa, adica mai spre 2 ani. zymafluroul nu se administreaza la baieti in perioada 15-24 de luni, pt ca e perioada de formare a mugurilor incisivilor centrali definitivi, si exista riscul de suprafluorurare (asta o fi?? sau s-o numi altfel? hmmm... oricum, de prea mult fluor), si ies apoi clontii cu pete mari si mate alburii, si aia chiar e naspa, ca raman forever :) deci liber la zymafluor de la 2 ani.. pana pe la vreo 20 :))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

nu ma mai joc cu voi!!!veniti sa-mi bagati piticii aia rai in cap???.glumesc...
DANDUSA,noua ne miroase putin gurita dimineata,da eu am auzit k se poate intampla din cauza suzetei pe care o devoreaza noaptea.dar o sa-mi intreb si eu pediatra .

Mergi la inceput

aaa..si nu va imaginati ca eric mananca cumva dulciuri...ocazional cate-o prajitura de-aia cu crema de iaurt, sau milch schnitte. iar cu laptele..nici n-are rost sa ma gandesc :)) tinand cont ca probabil au predominat perioadele de NU :)))) chestia e ca daca zgurm foarte tare cu ghiara, se ia :) dar va dati seama ca asa ceva e evident imposibil, am incercat doar o singura data, cand prin nush ce minune chiar l-am prins si-a stat, exact pt a vedea daca e "mizerie" sau pata ca atare... da' de ce nu se ia frate cu peria, huh????? offff....

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Ruxandra, cand era mai micuta a avut montata, dar acum nu e chip sa o tina pe mana. Si-o smulge. ea a vrut sa-mi scoata mie perfuzia cand am avut eu febra mare ceva zile in urma. La 11 luni a avut la picior si a incercat sa o scoata. Si dr a zis ca pina nu mai creste putin sa inteleaga ca nu e voie si tra-la-la, nu-i mai pune. Si mai sunt si alte motive, de mamici inconstiente la care li s-a dat drumul acasa cu branula pe mana la copil si s-au dus cu ei asa la showuri TV si a iesit scandal prin spital etc. Adevarul e ca nici eu nu mi-as risca painea sa fiu in locul dansei. Dar motivul principal e Stefy care e o nazdravana si ma astept sa o smulga in prima secunda cand nu-s pe faza.

Sa va spun ce a facut azi. Eu in bucatarie ii pregateam masa si ea cuminte foc in dormitor. Mai ce face de e asa cumine, ia sa vad. Ii pusesem muzica si dansa, dar cand ma uit mai bine, ea dansa, plina de ciocolata la gurita si cu o Poiana aproape intreaga in mana muncea de zor la ea.....Sa mor pe loc. A ros vreo doua patratele, dar daca nu veneam sa vad ce face.... Ciocolata lasat-o sotul ieri pe raft, dar destul de sus, dar dansa a inceput sa care scaunele prin casa, unde are nevoie, se urca si isi i-a ce-i trebuie. Si asa cred ca s-a intamplat si azi. Deci vedeti ce cuminte e?

poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

adeju, ce e cu zymafluorul, ca io n-am auzit ac nu se da intre 15-24 luni? si numai la baieti??? pliz baga o lamurire, ca-s in ceata, nu mi-a zis pediatrul si nici stomatologul sa intrerup zymafluorul, ba chiar mi-au zis ca nu tb intrerupt pana pe la 12-14 ani ca e risc de explozie de carii. lamuriri pliz. si vezi ca si ada a bebinutei a avut exact aceeasi problema, si cred ca s-a rez, ea parca a incep[ut sa-i dea zymafluor, ca nu-i dadea. si cu pasta de dinti, mare atentie, daca dati supliment de fluor la copil (gen zymafluor), atunci pasta e obligatoriu sa fie fara fluor.
cam atat ca nu am pot concentra ca e oana calare pe mine

Mergi la inceput

dia, uite aici: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=39830. si mi-a spus si dentistul la care am fost cu eric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

adejule ce-ai mai cu zymafluorul...ca nici noua nu ne-au spus nimic de intrerupt..si daca numai la baieti e pauza pricep si mai putin...au mai mult fluor in organism decat fetele???
..nu ma bagati in seama, sunt absolut rupta de oboseala...nu ca as stii de ce...bea a dormit pana aproape de 7, si s-a trezit numai de vreo doua ori sa bea o dusca de apa..habar nu am..

vai ce ma enerveaza reclama. vai ce enerveaza reclama. VAI DA' CE MA MAI ENERVEEAAAAAZAAAA!!!!!

iulia-stefy imi pare rau de pitica ta...poate reusesc sa ii ascunda bine branula sub bandaje, sa nu o mai poata scoate, ca sa o tot intepe in fiecare zi, vai de sufletul ei..

dia no cum e oana? pur si simplu nani?

n-am vazut pozele cu antonia caprita cu ochelari...bambo, please...da si pentru intarziati.

ruxandra multam, vazut pana la 275, progresez :)).

dandusa beei ii miroase gura a bebe, mai putin dupa ce roade un fir de ceapa...a avut o perioada, nu mai stiu, pe la 7 luni cred, cand si mie mi se parea ca gata, am dat-o in adultie :)). dar i-a trecut.

inca nu ne spalam pe dinti cu pasta de dinti. pur si simplu pentru ca uit de fiecare data sa cumpar. dar ne jucam cu periuta ...la cati dinti avem noi (cinci va rog, cinci, si cred ca 6 e pe drum deja..) si la cat sunt de mari....e greu sa ii nimerim pe ei si nu gingia..

katrinela asa zici...o dai pe metafore oratenesti si nu mai pricipim noi nimic...macar ai avut parte de un maseur dragut? :)

balaceala a vazut finalul, din doua motive...unul e mai multe, ca furtunile se tin lant prin imprejurimi, iar al doilea e faptul ca piscina si-a dat obstescul sfarsit, intepata fiind de oaresce...trebuie sa procuram alta. am facut doua poze, le publicam curand :))..a crapat si cainele cu nisip, am cumparat o masinuta rosie :))

donia sanatate multa!! si refacere rapida, ca la casa noua nu e voie sa bolesti :))

atat de la noi. predam legatura.

nu inainte insa (jdiu, mi-am amintit!!!) de a ma minuna la maxim (fara sa ma streseze absoooluuut deloc) de ada a bebinutei care numara pana la 10 si de d mic care zice (sau numai s-a distrat la?) ax si disc, cand noi ieri am sarbatorit primul "papa" al beei..

citit linkul adejului. cujetam. probabil sunam la pediatra si intrebam :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Iulia-stefy , probabil ca nu e aceeasi schema de vaccinare...

chinico, am gasit un maseur super ...pe mexicanul Luis Chavez. .....cu maini miraculoase...care m-a si sunat luni dimineata sa ma intrebe de sanatate

Mergi la inceput