Dureri ovare
Buna fetelor,
Am de cateva zile mici dureri la ovarul drept, insa ieri seara s-au intensificat. Durerile nu sunt constante, numa cand ma misc sau stau intr-o anumita pozitie.La contact sexual am avut dureri si ne-am lasat de sportul asta. Si in iarna am avut asa probleme si am fost la medic si mi-a dat tratament de mi-a trecut. Am aceleasi simptome ca atunci. Doctorul a zis ca e metroanexita. Acuma cred ca e aceeasi treaba. Metroanexita tot revine.O data la 2-3 luni iara ma ia. Si am numa 24 de ani. Cum sa scap de ea?
De sarcina extrauterina nu poate fi vorba ca am avut CM acum o saptamana si pana atunci am luat anticonceptionale. Acum iau o pauza ca imi e frica sa nu pot sa mai fac copii mai tarziu. Am avut si o dereglare hormonala mai urata acum 2 ani (hemoragie timp de 1 luna)si m-au indopat doctorii cu anticonceptionale ca sa o opreasca.
Daca ati mai trecut prin asa ceva dati-mi ceva sfaturi cum sa evit aparitia ei.
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Daniela, daca s-a cronicizat, nu cred ca mai scapi de ea. Eu incerc de 6 ani s-o alung, dar nu-mi iese. E de ajuns sa-mi fie intr-o zi frig si...gata!
Sanatate multa!
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
cornelush spune:
Eu zic sa urmaresti cand ai aceste dureri. S-ar putea sa fii la ovulatie. Durerile pot perisista cateva zile apoi dispar. Atunci cand te dor, poti ramane gravida, iar durerile de ovare sunt foarte nasoale: te simti balonata, de doare in orice pozitie. Urmareste-le in fiecare luna si noteaza-ti pentru a sti cand sa te protejezi, dar si cand poti face cu exactitate bebele.
april spune:
Inainte sa am copilul aveam si eu metroanexite aproape permanente. Am luat antibiotice pe perioada ciclului, vreo 3 luni la rand. Din cauza metroanexitelor repetate nu am putut ramane insarcinata 4 ani. Trompele s-au obturat. Au urmat infiltratii si multe tratamente, iar in final o laparoscopica. Am avut noroc si acum am o fetita de 8 anisori.
Daniela, nu neglija anexitele mai ales daca nu ai inca copii. Sterilitatea primara poate dura mult si bine daca nu te tratezi la timp si bine.
adaca spune:
sdaniela nu vreau sa te sperii, dar eu am tras mult din cauza metroanexitei. Am ajuns la sterilitate primara, apoi o laparascopie la trompe. Am facut 6 ani tratamente pentru a ramane insarcinata. Am avut 4 IA nereusite, un vitro reusit(cel cu gemenii) si o sarcina naturala dupa 1 an si 6 luni de la vitro. Te sfatuiesc sa-ti faci mai multe investigatii, pana nu e prea tarziu.
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARESwww.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
aliki4god spune:
buna fetelor! am citit mesajele voastre si ma includ in acest subiect al durerilor de ovare. Am si eu aceast aproblema iar in ultimele zile chiar si azi cu 2 zile inainte de cm (sper sa nu vina) am dureri de ovare, dureri de sani si intepaturi la nivelul lor, calduri, dureri de cap, balonare. Poate fi sau nu bb?