Fetele ... cred ca sunt singurul baiat de pe forum dar tre sa ma lamuresc si yo cu o problema ! Prietena mea a facut un test Papanicolau si rezultatele sunt urmatoarele:
BPN-CIII..Satisfacator pt evaloare;
Cel. tip endocervical/metaplazice absente-bifat;
PMN*-bifat;
cocobacili-bifat:
ASc-US "de semnificatie nedeterminata"-bifat;
LSIL -asociat cu HPV-bifat
Iar la citodiagnostic: ACS-US asociat cu HPV(celule endocervicale absente!!! ; cocobacili
Testul a fost facut ca urmare al unui control la ginecolog care ia gasit virusul hpv ( condiloame sau ceva de genul )si ia fost recomandata cicatrizarea care va avea loc Vineri ! Acum 6 luni a avut primul ei contact sexual si ma intrebam daca putea sa evolueze asa de repede problema ! akum nu sariti pe mine ca am infectat fata ... nici yo nu am stiut si asta e cea mai nasoala parte .... sunt vinovat si nu stiu ce sa fac !!! Poate cineva sa imi explice si mie rezultatele testului? ce trebuie facut in continuare ... care sunt complicatiile ... care medic e cel mai bun ? daca se intervine "chirurgical" asupra leziunii pe col si se respecta tratamentele mai exista riscul agravarii sau reaparitiei ( leziunii , condiloamelor sau altor chestii de genul )? ce sa fac ... si mai ales cum sa abordez situatia ca sincer am trecut prin prea multe in ultimul timp si asta deja e prea de tot ! Va multumesc anticipat si astept raspuns !
Raspunsuri
Carrye spune:
Sincer, habar n-am ce ai scris acolo, cu siguranta fetele iti vor raspunde, eu vroiam doar sa iti spun ca te apreciez foarte tare! Mai ales daca esti nascut in '86. :) Ar fi extraordinar daca toti baietii ar incerca sa se preocupe de toate aspectele vietii sexuale. Multa bafta!
Delidana spune:
Salut, Stefan!
Eu iti sugerez sa mai cereti o parere (sa mergeti la alt medic) si prietena ta sa repete analizele. Trebuie sa fiti absolut siguri ca acea operatie este necesara. Nici eu nu stiu cum se interpreteaza rezultatele analizelor dar oricum cu asta nu-i de glumit.
www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
ioana55 spune:
Nici eu nu sunt de specialitate dar pot sa-ti spun ca HPV-ul odata dobandit foarte greu mai scapi daca este tulpina rea. Trebuie sa-si faca tipajul viral pt a vedea ce tulpina este. Eu de ex am fost diagnosticata prima data acum 9 ani si m-am tratat, iar anul trecut a recidivat cu o tulpina periculoasa care ma chinuie si acum.Asigurati-va ca medicul este bun. Ar fi bine sa mearga la "Centrul de depistare al cancerului genito-mamar" pt analize sigure si amanuntite. NU ESTE DE GLUMA
tatiana83 spune:
Stefan, e de apreciat ca ai grija de fata.Cum ti s-a mi raspuns, cu asta nu e de glumit.Eu am sa iti trimit un PM sau mail depinde ce poti primi/trimite fiind nou venit....cu numele unor doctori de care eu si mama am fost multumiti.Sunt de la spitalul Cantacuzino-Bucuresti.Nu iti apare localitatea la profil...asa ca nu stiu de unde sunteti.
Fiti optimisti, mai cereti o alta parere....consultati alt doctor.
Sa repetate analizele prietena ta.
Sanatate!
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04............65,2 kg
29.04............62,4 kg
06.05............60,6 kg
13.05............59.8 kg
:-)))) de cand asteptam sa schimb prefixul :-)))
20.05............59,5 kg
27.05............59,3 kg
TARGET 57 kg!!
Mindy spune:
Stefan, te apreciez ca iti pasa de sanatatatea ei.. sa mergi cu ea vineri la derma cind isi face cicatrizarea. Conteaza mult sa fie partenerul cu ea, doar sa te stie prin preajma.
Cititul/interpretarea analizelor cel mai bine sa vi-l faca o persoana avizata, un medic care sa i faca eventual inca un control. Puteti cere vineri cind mergeti la cauterizare, sa o vada un medic sau cel putin sa va explice cineva acolo analizele - sau sa va dea trimitere la un ginecolog bun.
tusferi spune:
quote:
Initial creeata de stefan86
Fetele ... cred ca sunt singurul baiat de pe forum dar tre sa ma lamuresc si yo cu o problema ! Prietena mea a facut un test Papanicolau si rezultatele sunt urmatoarele:
BPN-CIII..Satisfacator pt evaloare;
Cel. tip endocervical/metaplazice absente-bifat;
PMN*-bifat;
cocobacili-bifat:
ASc-US "de semnificatie nedeterminata"-bifat;
LSIL -asociat cu HPV-bifat
Iar la citodiagnostic: ACS-US asociat cu HPV(celule endocervicale absente!!! ; cocobacili
Buna Stefan,
In primul rand nu intrati in panica. Sper ca nu te-au speriat prea rau fetele. Si mie mi-a iesit ASC-US la ultimul papanicolau. ASCUS inseamna niste modificari atipice ale celulelor colului uterin. Nu este neaparat vorba de modificari grave, dar trebuie sa tratati lucrul cu seriozitate. Din cate citesc in citodiagnostic ASCUS-ul asta este dat de prezenta virusului HPV, confirmat de altfel si de prezenta condiloamelor. Condiloamele se cauterizeaza prin aplicarea unei solutii, sau cu un electrocauter, sau cu laser. Nu am inteles insa daca are si o rana pe col, dar cred ca nu, cred ca e vorba numai de acele condiloame. Se face o anestezie locala si se cauterizeaza condiloamele alea. Apoi normal cred ca ar fi sa va dea la amandoi un tratament de imunizare, ceva de genul asta. Ar fi bine sa isi faca si un tipaj viral pentru identificarea tulpinilor de HPV pe care le are. Tulpina/tulpinile care provoaca condilomatoza nu sunt periculoase. Eu sper si cred ca nu are si alte tulpini (cu risc crescut oncologic). Nu sunt de specialitate, sper sa nu te informez gresit, iti spun doar ce am citit eu si ce mi-au zis si mie medicii, pentru ca am trecut si eu prin astea.
Revenind la cauterizarea condiloamelor, dupa cum ti-am zis se face anestezie locala. Prima intepatura e mai "dureroasa" putin, dupa care amorteste locul si pe restul ar trebui sa nu le mai simta. Inainte de prima intepatura ii poate da cu lidocaina, e un spray anestezic local ca sa mai diminueze eventuala neplacere provocata de prima intepatura. Dupa ce ii face cauterizarea condiloamelor, cred ca o sa ii recomande niste spalaturi cu bicarbonat, daca tin bine minte, care mai calmeaza putin senzatia de arsura.
O sa faceti tratamentele pe care vi le indica doctorul si dupa aceea probabil ca va repeta testul Papanicolau.
Despre cocobacili nu stiu prea bine ce sa iti spun. Cred ca trebuie facuta o analiza sa identifice natura lor, ceva de genul asta (poate o fi chlamidia, nu stiu...)
Nu va ganditi ca este ceva grav. Este ceva care se trateaza si dupa ce rezolvati problema, prietena ta ar trebui sa isi faca anual un test papanicolau, cum de altfel trebuie sa isi faca toate femeile.
Mult succes si multa sanatate!
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel