Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (86)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Iulia, mie mi-a zis doctorita ca daca te apuca nascarea brusc nu mai e cazul de trimitere, se considera urgenta.
Dar in cazul meu, in care fac internarea inainte de termen, pentru cezariana, trebuie si trimitere si adeverinta. E ceva legat de casa de asigurari si cum se acopera ei ca si spital pentru cazurile astea de operatii. Ca ei primesc ceva bani ca si spital in functie de nasteri, de tipul lor, de urgenta, de cat e bine mama si copilul, etc.
Mi-a zis ca daca nu mai apuc sa iau trimtere ma baga intr-un fel sau altul pe urgente.
Au si ei hartogariile si birocratiile lor, ca tot bugetaru din tara asta.

Cleo, da, eu dorm cu Andrei acum. Experienta mea trebuie trecuta la rubrica ASA NU. Pina pe la 7 luni a dormit singurel in pat, in camera lui. Dar dupa ce au inceput dintisorii, nedormitul, mama zombie toata ziua, am facut greseala sa-l iau in pat cu mine ca sa nu clachez definitiv si acolo e si acum. Deci eu si Costi ne dadeam intalnire pe canapea dupa ce adormea el

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

neatza

cleo pune si otara cafea in cana aia cu lapte...oricum mi-e o pofta de cafea...ma duc sa-mi fac una mica cu frisca

anca lasa melancoliile!!! n-o sa mai gandesti asa de maine incolo! si bagam niste nu uita ca-ti facem galerie la greu si nu esti singurica

anuta maria bine ca ai scapat de moderare..cand ai tu DPN-ul? ca n-am retinut

ylari ai dreptate...dar mai bine sa le avem pe toate ca cine stie cum ne intorc nebunele de la spital si iti mai fac si nervi...oricum, in cazuri de rupt apa si alte urgente, nu cred ca mai e nevoie...dar dac a ma duc fara dureri, asa numa ca vreau eu, sigur o sa ma intoarca pe toate partile...presimt eu

melly ai grija cu coktail-ul ala

am avut cel mai ciudat vis azi dimineata... eram pe o masa de operatii, mi-au infipt un ac in spate si ma intrebau daca am amortit..amortisem, dar mi-era frica...m-au intins pe spate si cand sa ma taie cu bisturiul, am strigat staaaaaaaaaaiii!!! ca simt tot..simteam cum ma taie...nu-si facuse efectul anestezia decat la picioare..la burtica nu .apoi doctora a luat un aspirator ceva si a inceput sa-mi aspire prin burta si sa-mi umble cu mainile..n-aveam ecran d-ala si ma tot holbam acolo sa vad cand o scoate pe mititica...brrr....asa sentiment urat...oare din cauza fricii de operatie sa fi visat asa???

Pozici Iulia AMR 2 Zile!!!
Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Chiar, Anutza, cand ai DPN-ul pentru bebe? Sa te trec si pe tine pe lista noastra de mamici si bebici.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

gabitza acu am vazut mesajul tau..ai dreptate. sunt de aceeasi parere. romantica faza cu datul intalnire pe canapea

ma duc sa-mi prepar o cafea...ca mi se facu pofta

Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

cu frisca e gata..dar n-am cu cine sta la barfe..ooof. eh! nu le poti avea pe toate in viata..ma duc sa-mi iau ceva fructe din piata apoi ma apuc de curatenii..azi am uitat sa va zic ca-s harnicutza furnicutza..dar usurel, sa mai tinem pana joi

Ariana Elena

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by YLARI

Originally posted by iulia83

vad aici ca pt internare imi trebuie trimitere de la med de fam!! e musai? ca eu nu stiam asta. stiam de adeverinta, cpoie bul, dosar analize si carnetul gravidei, nicicum de trimitere!!! bine ca am aflat ca ma trezeam joi ca nu ma interneaza alea fara trimitere

Pozici Iulia AMR 3 Zile!!!
Ariana Elena

Praise God!!!”

Fetelor, eu nu stiu ce prostie mai e si asta (ma scuzati) Mie mi-a fost suficient BULETINUL, ptr simplul motiv ca in conformitate cu legislatia in vigoare gravidele beneficiaza de gratuitate (deci la ce folos adeverinta??? Tzigancile alea de fac o droaie de copii credeti ca aduc adeverinte, sau ca isi platesc spitalizarea?) Carnetul gravidei nu se mai "poarta" asa ca si ala este inutil cat si zadarnis, foarte bine ar fi sa aveti dosarul cu multele analize pe care le-ati facut in sarcina. Cat despre trimiterea de la medicul de familie, mi se pare alta prostie... pai daca ti se rupe apa la 5 dimineata cum am patit eu (intr-o zi de duminica) ce fac? Nu ma duc la spital fara trimitere? De unde il iau pe faimosul medic de familie ptr trimitere?

Nu stiu, zic si eu... plus ca imi sta marturie experienta nasterii prin care tocmai am trecut.

Va pup. Sorry, sper ca n-am suparat pe nimeni...

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

ylari, tigancile si pers. neasigurate sunt primite gratuit, doar in spitalele cu regim de urgentsa. In Elias, Filantropia, etc (spitale clinice) nu ai sa vezi pra multe tiganci. Pot sa ajunga cu salvarea& famelia, dar daca mai au nu stiu cat pana nasc...le trimit frumos la spitalele care au regim (si fonduri) pt pers. neasigurate. Astfel, o tiganca /pers neasigurata nu va pupa niciodata epidurala (care e Finaltropia gratis, dar pe care spitalul si-o deconteaza de la CASMB sau OBSNAJ- daca nu e asiguarata...nu decondeaza de nicaieri). etc. politica financiara. Poate nu e lege scrisA, dar politica financiara a spitalelor ... asta e. Sa iti mai dau un exemplu: o cunostitnsa, acum ceva ani, a pierdut sarcina. Neasigurata medical (se lasase de fack. de ceva timp...si nici nu lucra). A chemat salvarea, si a dus-o la Polizu, unde a platit internare si tratament.

Privind la rece, la cat platim noi lunar la stat... nu ti-ar conveni sa treci totul la negru (sau la minimum pe economie!), sa nu mai platesti 2 mil pe luna la CASMB, si 3 la pensie , si sa iti faci tu o pensie privata de cat vrea muschiul tau, si iti raman si tie bani. Si sa ai parte de aceleasi servicii medicale.

De aici, diferentele intre spitale. Politica difera intre ele.... asha ca unele spitale cer adev. de platitor de CAS, iar la altele...numai buletinul (disperarea e mare la spitalele de urgenta -cand vin tiganci fara buletin, numai cu ceretificatul denashtere... alea e clar ca abandoneaza copilul!!)

Edit: vad ca a explicat si gabitzam. Deci si la ea la spital tre din astea. A, adewwverintele si trimiterea are o valabiliatet de 1 luna. Deci, daca esti in sapt 39, clar ti le faci!! ca nashti in urmatoarele sapt. Cu adev. de la munca, mi-a dat economista 2, semnate si stampilate, dar fara data si fara nr de inregistrare. Si cu cateva zile inainte, am sunat-o, si mi-a dat imediat, telefonic nr si data, si le-am scris io cu pixul pe hartie (bine, nu la fel de frumos ca ea...).

si un cooment pt gabiotzam, deci asha NU ..cu bebe in pat. Ce te vei face cu 2..nu stiu. Lasa ca se poa si mai rau, am un coleg de munca, sotia insarcinata a 2a oara, si ei dorm cu flacaul de 7 ani in pat. A, si au aprt cu 4 cam.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

eheeeee!!!
lorich asa se pare ca ne sarbatorim impreuna!!!!acu sa vedem cat ne mai tin bbei in starea asta de asteptare!!!sper ca nu mult!!!

iulia s-o dus coktail-ul pe gatlej in jos!!!!ioi da ce bun o fost!!!iti venea sa-ti bati copii cu cureaua de la ceas!!!numa sa nu fie ceas de perete dintr-ala mare cum era pe vremuri ca apoi ii bai!!!

deci care-mi zice de ceva pentru inducere!!!

Asteptam un fluturas puturos!!!! Amelia Gabriela

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by melly23

eheeeee!!!
lorich asa se pare ca ne sarbatorim impreuna!!!!acu sa vedem cat ne mai tin bbei in starea asta de asteptare!!!sper ca nu mult!!!

iulia s-o dus coktail-ul pe gatlej in jos!!!!ioi da ce bun o fost!!!iti venea sa-ti bati copii cu cureaua de la ceas!!!numa sa nu fie ceas de perete dintr-ala mare cum era pe vremuri ca apoi ii bai!!!

deci care-mi zice de ceva pentru inducere!!!

pt inducere? sex. Daca poti
Asta cu ceaiul de zmeura..nu o cred. Ca nu scrie pe el. Am aruncat cutia.
Si fa si mishcare..nu stiu cat duce la inducere, dar mersul pe jos iti va usura nashterea + recuperarea.
Despre uleiul de ricin... sigur iti da diaree. Deci combati constipatia. Acu, daca matzele golite permit coborarea lui bebe..... ar fi o idee. A, dar sa te astepti sa te duci la buda din 15 min 15 min, peste noapte.... brrr. Si adio somn. A, si e asha gretos, ca nu mai vreau asha ceva NEVER!!!

Auzi, ce data estimau la tine ecografiile? Dr se uita si la asta, si mai ales la data de la prima ecografie. E posibil sa difere daca calculata cf DPN (si ultima menstruatie), de data ovulatiei + fixarii embrionului.

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

poi la 3D mi-a zis clar 3 iunie!!! asa o zis mereu!!cat despre sex al meu sotior se teme!!!ca poate face ceva!!! ce sa-i faci!!!oi mai incerca!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by melly23

poi la 3D mi-a zis clar 3 iunie!!! asa o zis mereu!!cat despre sex al meu sotior se teme!!!ca poate face ceva!!! ce sa-i faci!!!oi mai incerca!!!

auzi, am zis sex, nu am zis sex cu sotul

povestea nashterii

Mergi la inceput