Gradinite / crese din Pitesti!

Gradinite / crese din Pitesti! | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

Din toamna trebuie sa o inscriu pe Alexandra la cresa/gradinita (va face 2 ani), m-ar interesa pareri, care sunt gradinitele cele mai bune, care sunt cele particulare, ce conditii sunt de inscriere?!

mama de 1 an si 6 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Carla,
Intrucat am studiat temeinic problema, o sa iti raspund eu. Insa nu cred ca o sa fii cu mult mai lamurita dupa ce o sa imi citesti raspunsul.
Acum, depinde si unde anume stai in Pitesti, daca vrei o gradi aproape de casa sau esti dispusa sa bati jumatate de oras pana la ea. Depinde si ce vrei tu de la gradinita respectiva si mai ales, depinde de copilul tau daca se va acomoda la gradinita pe care tu o vei alege.
Gradinite particulare sunt urmatoarele: Casa cu Pitici (in Gavana), Castelul Piticilor (tot in Gavana) Motanul Incaltat, (Trivale, pe langa Cornul Vanatorului) Kinder Strumpf (prin centru), Ingerul Pazitor (program de 4 ore, e o Gradinita sub patronajul Bisericii Catolice, in Nord). Cam atatea stiu eu.
Mai este in Trivale un centru francez (dar nu este gradinita acreditata, din cate stiu eu) Micul Print se numeste. Personalul e OK, locatia in sine nu m-a prea multumit (curtea e foarte mica iar inauntru mi s-a parut cam inghesuit).
Eu am vazut Motanul Incaltat, Ingerul pazitor si Micul Print. Cel mai mult mi-a placut Ingerul pazitor si mai aveam si aprecieri de la alte mamici. Toate astea trei au insa niste scari catre etaj (etaj unde se desfasoara activitati, bineinteles) care nu-mi plac deloc...inguste si abrupte.
Am vazut si crese si gradinite de stat, cred ca vreo trei-patru. Insa m-am convins ca parerile parintilor asupra aceleiasi locatii difera, in functie de experienta pe care au avut-o cu copiii lor acolo. Unii sunt foarte multumiti, altii ii duc doar de nevoie.
Du-te in « recunoastere » (e deja cam tarziu, nu ?) si sa ne spui si noua impresiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Hello..eu iti pot raspunde din experienta...
Noi mai avem 2 luni de cresa...
La 2 ani nu cred ca reusesti sa-l d uci la gradi, poate doar la privat.Noi nu am reusit, si privat nu ne-a interesat.
Codrin merge la cresa in Gavana, langa scoala..nu-stiu-care(daca te intereseaza pot sa aflu).Noi suntem f multumiti: a invatat multe cantece, poezii, mananca tot, doarme la pranz, e curat, danseaza cu ei..se joaca mereu.Doamnele de acolo sunt tinere..Codrin le indrageste pe toate.Nu sperie copii, sunt curati, schimbati(am vazut ca sunt si copii mici, care nu merg in picioare).Au facut serbare de CRaciun si de 1 iunie acum, noi am fost f incantati de dezvoltarea copilului.Nu se vorbeste urat, nu ii loveste nimeni..am inteles ca-i mai pune la colt, da mi se pare normal sa mai fie si pedepsiti pentru traznai si pusul la colt nu mi se pare grav.Copilul nu e speriat si asta conteaza cel mai mult pentru noi.
Daca te intereseaza si altceva pintreaba-ma..si-ti raspund...si sincer eu ti-o recomand...

Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

inainte de 3 ani cu greu primesc copiii la gradinite, evident nu vorbesc despre cele particulare, care mie mi se par exagerat de scumpe (daca te gandesti ca am 2 copii, ar insemna ca cea mai mare parte din salariu sa-l dau la gradinita particulara/ scoala... nu mi se pare ceva viabil pt familia mea!)

copiii mei au mers la cresa din cartierul Craiovei (nr 5). aceleasi pareri bune cum scria si lorellay. au activitati destule, invata cantecele, poezii, sa deseneze, sa modeleze, sa decupeze, sa lipeasca etc (cu ajutorul educatoarelor, desigur)
si eu am fost foarte multumita de progresele lor vizibile, ca si de conditiile din cresa: era mereu curat in clasa, asternuturile la patuturi schimbate saptamanal, aproape zilnic cand mergeam le gaseam pe doamne cu vreun copilas in brate, sau chiar cu 2, nu-i lasau sa planga, aveau program de olita, de spalat pe manute si pe dinti inainte, resp. dupa mese...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Anamaria..din cate stiu cresa de care vorbesti e cea mai tare din Pitesti parca..renovata prin nu stiu ce fonduri....asa e?
Dar oricum eu sunt multumita...aa si pretul este 6 ron pe luna..a fost 4 ron la inscriere dar a crescut.Nu ne-au cerut vre-un fonda sau bani de altceva.Lunar ducem servetele, sapun si hartie igienica,dar astea nu sunt o avere.Si de Craciun ne-au rugat sa ducem cate un glob si beteala, dar eu i-am pregatit lui Codrin o plasa intreaga...

Mergi la inceput

Ce stiti de gradinita nr 1. Dumbrava minunata din Pitesti?

Sorana 15+ si Codrin 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

lorellay - cred ca asa e cum zici tu, cresa/ caminul nr 5 din craiovei este 'vestita!

nu stiu exact despre ce fonduri e vorba, au fost mai multe la diferite momente de timp. cert este ca nu e renovata in totaliate, sau cel putin asa era in 2006, ca de-atunci n-am mai trecut pe acolo.

de ex. cresa avea 3 grupe/ 3 sali de clasa, dintre care una era cu mobilier complet nou - cumparate cu banii unor francezi de la dacia, care-si aduceau copiii acolo; era insa o grupa exclusivista. daca insistam poate as fi reusit sa-l duc si pe tudor acolo, dar nu m-am zbatut.

tudor a mers in alta grupa, e drept ca paturile erau mai vechi, dar curate, asternuturile la fel. aveau si jucarii destule, plus ce au mai adus parintii de acasa, sigur ca nu se compara cu dotarile de la grupa 'vip' dar eu am fost multumita!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Multumesc de raspunsuri, am fost cateva zile la tara cu Alexandra si nu am putut raspunde!
Eu stau la Rolast, am vazut cresa de la Magic si nuprea m-a incantat personalul! Apoi am mai vazut kinder Strumf in centru care e particulara, mi s-au parut inghesuiti acolo si putin spatiu afara! Revin cu un raspuns mai amplu ca plange Alex!

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lorellay

Hello..eu iti pot raspunde din experienta...
Noi mai avem 2 luni de cresa...
La 2 ani nu cred ca reusesti sa-l d uci la gradi, poate doar la privat.Noi nu am reusit, si privat nu ne-a interesat.
Codrin merge la cresa in Gavana, langa scoala..nu-stiu-care(daca te intereseaza pot sa aflu).Noi suntem f multumiti: a invatat multe cantece, poezii, mananca tot, doarme la pranz, e curat, danseaza cu ei..se joaca mereu.Doamnele de acolo sunt tinere..Codrin le indrageste pe toate.Nu sperie copii, sunt curati, schimbati(am vazut ca sunt si copii mici, care nu merg in picioare).Au facut serbare de CRaciun si de 1 iunie acum, noi am fost f incantati de dezvoltarea copilului.Nu se vorbeste urat, nu ii loveste nimeni..am inteles ca-i mai pune la colt, da mi se pare normal sa mai fie si pedepsiti pentru traznai si pusul la colt nu mi se pare grav.Copilul nu e speriat si asta conteaza cel mai mult pentru noi.
Daca te intereseaza si altceva pintreaba-ma..si-ti raspund...si sincer eu ti-o recomand...

Este cumva cresa de la Magic in Nord langa o scoala nustiu ce numar?

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput

NU..nu vorbesc de cresa aia de la Magic.Cum urci spre Gavana pe la Lumina, la semafoare la piatzta faci la dreapta si megi vreo 200-300m(nu prea le am cu distantele) si face strada la stanga...acolo este o scoala cred ca daca intrebi lumea prin zona de gradinita te indruma.Si cresa e in spate, dar tot asa intrebi la gradinitza.
Imi cre scuze, nu cunosc prea bine PItestiul, nu stiu cum sa-ti explic, dar o sa ma uit luni ce nr are gradinita si iti spun.
Noi ti-o recomandam....

Sorana 15+ si Codrin 3 ani

Mergi la inceput

Multumesc lorellay- chiar te rog sa-mi zoco care e ca merg in recunoastere...desi e cam tarziu pentru inscrieri, poate reusesc sa fac ceva daca imi place!

mama de 1 an si 6 luni

Mergi la inceput