Of, votul meu!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

eu am votat ...pt ca mi-am castigat acest drept si nu renunt la el pt nimic...cred
da' ce ma fac cu vanghelieca de atatea ori nu l-am votat si tot el a iesit

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsLara spune:

Nici eu n-am votat...pentru ca sincer nu mi se pare potrivit ca primar nici unul dintre candidati, nici la capitala, nici la sector (6). De data asta nici macar nu mai "vad" care ar putea fi "raul mai mic" pe care l-am votat in alte dati.

Emma lupta iar cu cancerul

Lali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by MsLara

Nici eu n-am votat...pentru ca sincer nu mi se pare potrivit ca primar nici unul dintre candidati, nici la capitala, nici la sector (6). De data asta nici macar nu mai "vad" care ar putea fi "raul mai mic" pe care l-am votat in alte dati.

Emma lupta iar cu cancerul

Lali

Identic in toate privintele.
Si nici la al 2-lea tur nu merg; la generala nu-l consider pe niciunul demn de votul meu, iar la 6 fiecare au avut fiecare cate un mandat si am vazut ce (nu) pot face.....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Neparticiparea la vot este corelata cu indiferenta. In schimb anularea votului arata ca imi pasa, dar nu am cu cine vota. Din 70% dintre bucurestenii care nu au fost la vot cati credeti voi ca au fost acriti de clasa politica si cati au fost cei pe care efectiv nu ii intereseaza, cei care nu voteaza niciodata pentru ca au intotdeauna ceva mai bun de facut (un gratar in fata blocului, sau chiar pe strada in centrul Bucurestiului)? Nu o sa stim niciodata, pt ca si unii si altii sunt incadrati in categoria "indiferenti". Asta s-a spus despre bucuresteni, ca fac politica la fiecare colt de strada, dar cand vine vorba de votat, nu catadicsesc sa se duca sa puna stampila. Eu nu vreau sa pun stampila la nimereala, cu ochii inchisi doar sa arat ca am spirit civic si am votat. Eu stampila am pus-o intre liste, pe fiecare pagina, sa nu existe vreun dubiu, sa creada careva ca i-a tremurat mana vreunei babe chioare si a pus din greseala doua stampile. Evident, ca daca in tot Bucurestiul suntem doar 10-20 care ne anulam voturile, nu ne baga nimeni in seama. Dar daca am vota 70-80% din bucuresteni si 40-50% din buletinele de vot ar fi buletine cu voturi de anulare, asta chiar ar fi un statement.
Ii mai auzeam pe unii pe la antena 1 aberand ca in sectorul 3 au votat doar 28% si ca cei care n-au votat sigur n-ar fi votat cu Negoita si ca Negoita a avut asa un procent mare numai pt ca nu s-a dus lumea la vot. Eu stau in sectorul 3 si mi se pare o mare aberatie sa spui asa ceva. Mai degraba as inclina sa cred ca daca se ducea toata lumea la vot iesea Negoita cu 95%.
In concluzie, eu cred ca este o mare diferenta intre a nu te duce la vot si a lasa impresia de indiferenta, neimplicare si a te duce la vot si a-ti anula votul aratand ca nu il consideri pe nici unul dintre candidati ca fiind potrivit pentru postul de primar al Bucurestiului.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Hi! Am revenit printre voi.
De fapt, cum spuneam si la inceput, nu sunt intru totul impacata ca nu am votat (repet, pentru prima oara de cand am drept de vot). Oricum, pe mine una m-ati convins de un lucru: de-acum mai bine merg si votez ce pot, iar restul buletinelor le anulez.
In cazul de fata, ar fi trebuit sa votez pt Consiliul Judetean.

Dar am si eu o intrebare pt cei care chiar se pricep la politica: chiar este o diferenta intre votul anulat si ne-votul? Adica eu am luat-o ca "abtinere" de la vot, prin neprezentare.
Nu ma refer la aspectul moral, ci la cel politic acum. Eu stiam ca se contabilizeaza doar voturile valide, nu m-am gandit niciodata ca cele anulate ar ajuta/impiedica pe cineva. Cu argumente, va rog - ca sa pricep si eu.

Ca daca o iau pe morala si simt civic - as zice ca neprezentarea la vot e o abtinere pe fata (zici ca nu ai fost, iti asumi chestia asta, numele tau ramane nesemnat pe lista, mai ales intr-un oras mic ca al meu nu poti minti ca ai fost, fiindca cei din comisie iti sunt adesea cunoscuti si stiu ca ai absentat).
A anula votul mi se pare o abtinere pe care nu ti-o asumi personal, fiindca nu stie nimeni ca tu ai fost cel cu anulatul, poti sa zici ca ai votat orice - sau poti sa votezi si sa zici ca ai anulat...Adica , de ochii lumii, votezi si tu, iar in spatele perdelutei anulezi...
De aceea, dpv moral si civic, mi se pare mai corect ne-votul, decat votul la intamplare sau decat anularea votului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu cred ca este vreo diferenta prea mare. Ambele gesturi sunt interpretabile.

Eu nu m-am dus pentru ca nici un candidat nu mi s-a parut potrivit. A fost prima oara cand nu m-am dus la vot.

I-am asemuit cu perechile de blugi. Daca nu imi place niciuna nu o cumpar. Nici macar nu fac efortul sa o probez.

Mi-as dori sa apuc ziua cand romanii vor vota persoana si nu partidul.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu e nici o diferenta intre a nu te duce si a anula votul!Pentru ei este acelasi lucru,doar voturile corecte se iau in calcul!
Dpdv moral civic,nu's ce,arati fix acelasi lucru(dpdv al meu evident)ca nu ai cu cine vota!
Ma gandesc, Oprescu,cat de bun manager a fost la spitalul universitar?Ca de Blaga stiu ce poate,doar a fost la interne

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by witeflower

Hi! Am revenit printre voi.

Dar am si eu o intrebare pt cei care chiar se pricep la politica: chiar este o diferenta intre votul anulat si ne-votul? Adica eu am luat-o ca "abtinere" de la vot, prin neprezentare.
Nu ma refer la aspectul moral, ci la cel politic acum. Eu stiam ca se contabilizeaza doar voturile valide, nu m-am gandit niciodata ca cele anulate ar ajuta/impiedica pe cineva. Cu argumente, va rog - ca sa pricep si eu.

Whiteflower, din cate stiu eu se contabilizeaza voturile nule. Uite si aici un articol din care inteleg acelasi lucru:

http://www.realitatea.net/rezultatul-final-al-alegerilor-din-municipiul-galati--turul-doi-pentru-primar-si-mii-de-voturi-nule_292552.html

Un 3-5% voturi nule pt Buc inseamna niste sute de mii de oameni care vin sa isi anuleze votul... Cred ca asa ceva SE VEDE. Acum presa (romaneasca si straina) remarca doar absenteismul mare...

In fine, nu stiu daca asta ar schimba ceva dar nu vad de ce nu merita incercat...

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valentinag

Nu e nici o diferenta intre a nu te duce si a anula votul!Pentru ei este acelasi lucru,doar voturile corecte se iau in calcul!
Dpdv moral civic,nu's ce,arati fix acelasi lucru(dpdv al meu evident)ca nu ai cu cine vota!
Ma gandesc, Oprescu,cat de bun manager a fost la spitalul universitar?Ca de Blaga stiu ce poate,doar a fost la interne

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Bine, dar care e diferenta intre tine care nu te-ai dus ca nu ai cu cine vota si cel care nu s-a dus ca era in vacanta sau in weeekend la mare/munte sau cel care zacea beat in carciuma si nu a gasit drumul spre sectia de votare?

Edit: diferenta din punct de vedere al contabilizarii votului (absentei la vot de fapt), evident... sa nu se inteleaga cumva gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Tusferi,aia care sunt morti de beti,cazuti in carciuma,au fost deja sa voteze si por'ma le-a dat partidu de baut de au ajuns asa!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput