Of, votul meu!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Eu am adoptat alta strategie. Am fost la vot si am votat primarul de sector care chiar a meritat sa fie votat, care a aratat ca se poate face ceva in Bucuresti, si ma refer la Negoita (de altfel s-a vazut cat de detasat a castigat), iar la primaria capitalei, pentru ca nu am avut cu cine vota, mi-am anulat votul stampiland toate paginile. Am vrut sa vada ca nu am avut cu cine vota, nu ca am fost la mare sau ca nu ma intereseaza sa imi indeplinesc "datoria civica".

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dan_danyela spune:

Witeflower,te inteleg perfect pt ca sunt din acelasi oras cu tine.Nici eu nu am fost la vot pt ca mi-a fost cu neputinta sa-mi dau votul actualului primar pt care nu am decat un sentiment de dispert,iar fata de restul candidatilor ce pot sa spun,imi dau un sentiment de neincredere totala.Emana o falsitate cum rar mi-a fost dat sa vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by tusferi
Eu am adoptat alta strategie. Am fost la vot si am votat primarul de sector care chiar a meritat sa fie votat, care a aratat ca se poate face ceva in Bucuresti, si ma refer la Negoita (de altfel s-a vazut cat de detasat a castigat), iar la primaria capitalei, pentru ca nu am avut cu cine vota, mi-am anulat votul stampiland toate paginile. Am vrut sa vada ca nu am avut cu cine vota, nu ca am fost la mare sau ca nu ma intereseaza sa imi indeplinesc "datoria civica".

Felicitari! In felul acesta chiar ii amendezi pe politicieni si-ti exprimi optiunea clara ca nu-ti convine niciun candidat. Este echivalentul abtinerii de la vot. A nu se confunda cu absenta! Abtinerea este o mana ridicata si contabilizata.

Neparticiparea la vot pune umarul la perpetuarea mocirlei. S-a vazut in ultimul an cum fiecare politician si-a agatat in piept procentele celor care n-au votat. Dupa referendum Basescu si-a adjudecat 80% din populatie, adversarii lui tot 80%, si uite-asa a iesit o salata de varza damboviteana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrstuning spune:

Consider ca absenteismul de anul acesta a reflectat exact parerea romanilor despre INTREAGA oferta electorala actuala:
Who cares anyway?
Parerea lor este neimportanta ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am lipsit din tara si nu am "prins" campania electorala. Doar am auzit ca a fost plin de atacuri la persoana.

Am votat ieri, bineinteles, dar e de groaza ce a iesit

Oricum dezinteresul pentru votat este ceva ce se intimpla si in UE in multe tari cu ceva ani in urma. Cred ca explicatia e ca nu exista miza, nici diferenta mare intre cei care candideaza. Nu se voteaza proiecte si programe politice ci oameni, iar oamenii sint toti la fel de antipatici sau simpatici. Nu conteaza ce spune, ci cum spune.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rrstuning
Consider ca absenteismul de anul acesta a reflectat exact parerea romanilor despre INTREAGA oferta electorala actuala

Nu.
Si iata de ce. In timp ce tu spui ca absenteismul este rezultatul ofertei electorale proaste, altii vor pune absenteismul pe seama expectatiei unui rezultat convenabil. Sau pe seama senzatiei ca lucrurile merg intr-o directie buna cu orice primar.

Un primar ales cu 51% din voturi, chit ca numai 40% din electorat s-a prezentat la urne, este mult mai legitim decat un primar ales cu 21% din voturi la o prezenta de 100% (60% fiind voturi albe sau anulate).

Daca intr-adevar va pasa de Bucuresti si nu credeti in oferta electorala a celor doi candidati mai bine mergeti la turul II si puneti stampila pe amandoi. In felul acesta aveti garantia ca nimeni nu va falsifica votul vostru in favoarea unuia sau altuia si veti da credibilitate respingerii ofertei politice actuale.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sirimie
Am votat ieri, bineinteles, dar e de groaza ce a iesit

Ihi. Greu de digerat locul III.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
Daca intr-adevar va pasa de Bucuresti si nu credeti in oferta electorala a celor doi candidati mai bine mergeti la turul II si puneti stampila pe amandoi. In felul acesta aveti garantia ca nimeni nu va falsifica votul vostru in favoarea unuia sau altuia si veti da credibilitate respingerii ofertei politice actuale.

Care e diferenta intre a merge sa pui un vot invalid si a nu merge deloc la vot?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cu toata greata si lehamitea care am capatat-o in campania electorala, cu ineptiile pe care le-am vazut pe strada in afise electorale si certurile de copii de gradinita la TV, am fost la vot! sperante ca se va schimba ceva,? nu am! sa ma agit si sa fac caz de ce a zis unul si altul...?? nu vreau!
dar, am votat..... din obisnuinta cred....de fapt l-am pus pe fiimiu sa puna stampila, unde a crezut el.....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Si iata de ce. In timp ce tu spui ca absenteismul este rezultatul ofertei electorale proaste, altii vor pune absenteismul pe seama expectatiei unui rezultat convenabil. Sau pe seama senzatiei ca lucrurile merg intr-o directie buna cu orice primar.

Un primar ales cu 51% din voturi, chit ca numai 40% din electorat s-a prezentat la urne, este mult mai legitim decat un primar ales cu 21% din voturi la o prezenta de 100% (60% fiind voturi albe sau anulate).

Pai daca e de presupuneri putem face si noi o garla. Personal nu vad diferenta intre a merge si a-ti anula singur votul si intre a nu merge deloc. Voi merge in turul doi si o sa-mi anulez buletinul pentru ca n-as vrea sa-mi semneze cineva la inchiderea urnelor in loc pe lista ca sa mai scoata de-un vot. Ceea ce cred ca s-ar putea intampla, mai degraba, decat vreodata in viata lor imbecilii astia sa realizeze si sa recunoasca deschis ca au EI o problema. Vitelul de Orban a avut grija sa ma ameninte ca o sa-mi para rau ca n-am mers la vot, dar nu avea nici o nedumerire in legatura cu motivele absenteismului Si cam care ar fi problema, ma rog? Cu ce ar fi acum parerea de rau diferita de cea de la votarile precedente? Atunci am fost la vot si am ajuns sa-mi para rau, acum am vrut sa-mi "para rau" de la inceput!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput