Prima sarcina - primele instincte materne
Raspunsuri - Pagina 6
gargaritza85 spune:
Bebe Beca multumesc din tot sufletul...mi-au dat lacrimile cand am citit mesajul tau...sper sa aud acele cuvinte din gurita ei, pt ca o sa fac tot ce pot ca sa ii fie bine. legat de emotiilevalabile si pt a 2-a sarcina nu te contrazic pt ca eu sunt abia la prima...dar cred ca ai dreptate...eu probabil si la a 4-a sarcina as fi plina de emotii...uitandu-ma in jur la trairile mele si la trairile altor mamici, am ajuns la concluzia ca fiecare sarcina este diferita si speciala. instinctul matern sunt convinsa ca se contureaza in momentul nasterii, cand iti tii pt prima data copilul in brate...dar pana la nastere cred totusi ca se formeaza incet incet acel instinct matern...cel putin asa am simtit eu pe pielea mea, sarcina asta m-a schimbat foarte mult iar nasterea cred ca o face si mai mult, si nu in rau ci in bine.
Felicitari pt noua sarcina, sa fie una fara probleme, si sa-ti traiasca minunea de fetita ce o ai, are niste ochi mari si caprui superbi (personal imi doresc mult ca fetita mea sa aiba ochi caprui sau negri ca tati al ei
)
Te
si iti multumesc inca odata pt vorbele acelea atat de frumoase 
36+ Piccola e Fragile
Ariana Stefania
bebe si pe tati lu' bebe
bebelina mea
ertina spune:
Buna gravidutzelor...Cat ma bucur ca v-am gasit ! Cat ma bucur ca ma pot baza pe sfaturile voastre ! Va urez tuturor sarcina si nastere usoara ..
Eu sunt nou-noutza, abia mi-am facut testul si a iesit cu 2 liniutze ceea ce m-a surprins complet. Oricum era si timpul sa ma gandesc la un bebe. Eu m-am gandit la vremea cand trebuia insa n-a vrut sa apara. A aparut exact cand nu se mai gandea nimeni la el, prinsi cu totii in problemele de zi cu zi. Deci, sunt in cautare de dr pt a merge la analize. Am intrat abia in a 5-a saptamana, daca mai e cineva " aproape " cu mine, o astept sa impartasim micile nedumeriri, sperante, placeri, bucurii, etc ale sarcinii.
Va pup pe toate
Leeloo21 spune:
bebe beca si gargarita ..ce frumos vorbiti si povestiti voi doua
va admir!
da..adevarat este ca l-am simtit pe bebe..de cateva sile incoace il tot simt..este formidabil cu o viata de om se naste in alt om..mama imi zice si acum ca nu-i vine sa creada ca in fetita ei mica mai este un copilas si mai mic
este o scumpa! avand 21 de ani si ca pana acum am stat mai mult pe acasa..va dati seama ca este o schimbare mare si pentru ea..
miscarile sunt ca de fluturas in burtica mea..dar simt cum se strange in palmea mea sau a lui tati de fiecare data cand o tine unu din noi pe burtica..se muleaza perfect..se misca..se intoarce..si suntem ca doi copii care acum au descoperit desenele cu ton si jerry..este minunat!
si eu tot la med-as merg pentru control la dr. oncescu ana..tu la cine mergi gargaritza? ea mi-a dat trimitere pt analize la polisano..insa..am cautat si am gasit si alte solutii mai iesftine
multumesc pentru sfaturi..am si dr. de fam..prin el am gasit aceste solutii mai acceptabile![]()
sarcini usoare si o sa nasti fara dureri! sunt sigura de asta gargaritza! sanatate multa!
pupici pe burtici,
Cristina
cu bebe mic 15+
nasterea in apa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120185&whichpage=1
maitreyi spune:
vreau si eu sa scriu cateva randuri pe care i le-am scris printesei in saptamana 25 de sarcina. ea acum are 3 luni si 2 saptamani si doarme ca un ingeras pufos 
Scrisoare catre copilul meu nenascut
Sunt atat de multe lucruri pe care vreau sa ti le spun si de care vreau sa imi amintesc.
Ca ziua in care tatal tau si cu mine am aflat ca urmeaza sa ne intregesti familia.
Sau ziua in care ti-am auzit prima data inima batand...ziua in care am plans amandoi de fericire.
Sau ziua in care tatal tau te-a simtit pentru prima data miscand in burtica mea.
Sunt zile in care as sta ore intregi fascinata sa te privesc.
...Magia momentelor cand realizez ca esti cu adevarat acolo.
Vreau sa iti povestesc despre zilele in care am locuit la bunica Marijan,
despre momentul in care am anuntat ca suntem "insarcinati".
Cum ti-am ales numele.
Cum te-am visat de cateva ori.
Despre matusa Stefana cum iti canta cantece de leagan.
Vreau sa iti spun despre modificarile pe care le-ai produs in organismul meu - atat de miraculos totul.
Primele semne rosii si albastre aparute pe sanii mei in continua crestere.
Poftele si oboseala.
Cat de incantata am fost cand am inceput sa ma ingras.
Toanele mele.
Burtica mea plina de tine.
Despre cum ai fost conceputa si cata bucurie ne-ai adus si cat de mult te iubim incepand cu acea zi.
Si in curand iti voi spune cum a fost ziua in cate te-ai nascut.
Te iubim, pui mic!
o seara frumoasa! 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY
Leeloo21 spune:
maitreyi ai scris superb
felicitari pt printesa ta..sa-ti aduca numai impliniri!
Cristina
cu bebe mic 15+
nasterea in apa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120185&whichpage=1
gargaritza85 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ertina Buna gravidutzelor...Cat ma bucur ca v-am gasit ! Cat ma bucur ca ma pot baza pe sfaturile voastre ! Va urez tuturor sarcina si nastere usoara .. ![]() Eu sunt nou-noutza, abia mi-am facut testul si a iesit cu 2 liniutze ceea ce m-a surprins complet. Oricum era si timpul sa ma gandesc la un bebe. Eu m-am gandit la vremea cand trebuia insa n-a vrut sa apara. A aparut exact cand nu se mai gandea nimeni la el, prinsi cu totii in problemele de zi cu zi. Deci, sunt in cautare de dr pt a merge la analize. Am intrat abia in a 5-a saptamana, daca mai e cineva " aproape " cu mine, o astept sa impartasim micile nedumeriri, sperante, placeri, bucurii, etc ale sarcinii. Va pup pe toate ![]() |
ertina bine ai venit printre noi si felicitari pentru sarcina, sa fie una usoara si placuta
o sa fii mamica de mai sau ma insel eu cu calculele?
si numai bine
36+ Piccola e Fragile
Ariana Stefania
bebe si pe tati lu' bebebebelina mea
gargaritza85 spune:
| citat din mesajul lui Leeloo21 bebe beca si gargarita ..ce frumos vorbiti si povestiti voi doua va admir!da..adevarat este ca l-am simtit pe bebe..de cateva sile incoace il tot simt..este formidabil cu o viata de om se naste in alt om..mama imi zice si acum ca nu-i vine sa creada ca in fetita ei mica mai este un copilas si mai mic este o scumpa! avand 21 de ani si ca pana acum am stat mai mult pe acasa..va dati seama ca este o schimbare mare si pentru ea..miscarile sunt ca de fluturas in burtica mea..dar simt cum se strange in palmea mea sau a lui tati de fiecare data cand o tine unu din noi pe burtica..se muleaza perfect..se misca..se intoarce..si suntem ca doi copii care acum au descoperit desenele cu ton si jerry..este minunat! ![]() si eu tot la med-as merg pentru control la dr. oncescu ana..tu la cine mergi gargaritza? ea mi-a dat trimitere pt analize la polisano..insa..am cautat si am gasit si alte solutii mai iesftine sarcini usoare si o sa nasti fara dureri! sunt sigura de asta gargaritza! sanatate multa! ![]() pupici pe burtici, Cristina cu bebe mic 15+nasterea in apa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120185&whichpage=1 |
Leeloo multumesc mult...sper sa nasc usor...mai ales ca acum ma astept din clipa in clipa sa se intample, stau si ma intreb cum o sa fie
imi dau seama din ce povestesti ca pe langa tine, intreaga familie trece printr-o schimbare, iar lucrul bun este ca familia te sustine...ai nevoie de multa sustinere pe aceasta perioada. eu cand mi-am anuntat parintii ca sunt gravi...mi-a luat 1 saptamana sa ii fac sa ma creada...ei tot credeau ca glumesc
doi copii...exact senzaia asta o aveam si eu, inca o am....parca suntem 2 copii ce descopera o noua lume fantastica...o lume care se invarte in jurul nostru...o lume care pe zi ce trece se contureaza tot mai mult.
bebe cel mic se gheia o pauzaste in palma ta...iar tu simti cum ii oferi protectie, e ca si cum il aperi de ceva ce nici tu nu stii...iar el cand iti simte manutza acolo parca se linisteste usor ca si cand ti-ar spune "ce bine ca esti aici cu mine mami"...nu-i asa ca e placuta senzatia ?
eu la med-as am fost doar pt analize, nu m-am dus la nici un doctor.mergeam periodic la Policlinica Dorobanti la o doamna doctor foarte de treaba, Iunona Panoiu.acum merg doar la medicul cu care nasc.daca ai vre-o analiza anume si te ajuta sa iti spun pe unde am facut eu...spune-mi, poate iesi mai ieftin decat pe unde te trimit doctorii...ca ei au tendinta sa te trimita prin locuri cam scumpicele.
in rest cum te simti?
multi
36+ Piccola e Fragile
Ariana Stefania
gargaritza85 spune:
| citat din mesajul lui maitreyi vreau si eu sa scriu cateva randuri pe care i le-am scris printesei in saptamana 25 de sarcina. ea acum are 3 luni si 2 saptamani si doarme ca un ingeras pufos ![]() Scrisoare catre copilul meu nenascut Sunt atat de multe lucruri pe care vreau sa ti le spun si de care vreau sa imi amintesc. Ca ziua in care tatal tau si cu mine am aflat ca urmeaza sa ne intregesti familia. Sau ziua in care ti-am auzit prima data inima batand...ziua in care am plans amandoi de fericire. Sau ziua in care tatal tau te-a simtit pentru prima data miscand in burtica mea. Sunt zile in care as sta ore intregi fascinata sa te privesc. ...Magia momentelor cand realizez ca esti cu adevarat acolo. Vreau sa iti povestesc despre zilele in care am locuit la bunica Marijan, despre momentul in care am anuntat ca suntem "insarcinati". Cum ti-am ales numele. Cum te-am visat de cateva ori. Despre matusa Stefana cum iti canta cantece de leagan. Vreau sa iti spun despre modificarile pe care le-ai produs in organismul meu - atat de miraculos totul. Primele semne rosii si albastre aparute pe sanii mei in continua crestere. Poftele si oboseala. Cat de incantata am fost cand am inceput sa ma ingras. Toanele mele. Burtica mea plina de tine. Despre cum ai fost conceputa si cata bucurie ne-ai adus si cat de mult te iubim incepand cu acea zi. Si in curand iti voi spune cum a fost ziua in cate te-ai nascut. Te iubim, pui mic! o seara frumoasa! ![]() ------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY |
maitreyi multumim din suflet ca ai impartit cu noi aceasta minunata scrisoare, este superba...iar cuvintele tale exprima atata de frumos iubirea ce o porti fetitei tale..o iubire ce sunt sigura ca se intinde mai departe de aceste cuvinte asezate intr-o poezie, o iubire atat de mare incat nu se poate exprima in cuvinte...asta mi-a inspirat post-ul tau
o mami fericita de printzesuca Alexandra
36+ Piccola e Fragile
Ariana Stefania
Leeloo21 spune:
draga gargaritza..maine ma duc la dr mea care-mi urmareste sarcina..astazi am sunat-o pt ca ieri si chiar si alaltaieri am avut mici senzatii de disconfort la nivelul uterasului..nu le-am dat mare importanta..am crezut ca este din cauza gazelor..balonare..am fost si un pic
si deaceea n-am telefonat mai repede..mi-a zis sa iau o nospa la ora cand am vorbit..si inca o bulinuta seara inainte de culcare..unele fete de pe forum spun ca s-ar putea sa ma niste contractii..care nu pot fi de bine..insa eu nu m-am ingrijorat prea tare..defapt..pe cine pacalesc..sunt ingrijorata, dar incerc sa fiu calma si sa gandesc pozitiv..orice ar fi..se va rezolva!
tati e cu mine si ma tine la pat..macar pana maine cand merg la doctorita mea..sunt programata pt triplutest si ecografie saptamana viitoare pe 8..dar daca este nevoie mai repede..voi cauta o solutie..
sper sa fie totul in regula! durerile nu au fost mari..nici nu le-as numi dureri, dar..nu cred nici ca ar fi trebuit sa existe..in rest sunt foarte bine!![]()
abia astept sa o aud pe dr. ca totul este bine
pupici pe burtici,
Cristina
cu bebe mic 15+
maitreyi spune:
ma bucur ca v-au placut randurile mele...da, dragostea pt un copil, pt copilul tau, nu se poate exprima in cuvinte decat foarte sarac...am momente in care ma uit la ea si nici mie nu imi pot exprima ceea ce simt, d'apoi altuia
e un sentiment minunat si nu pot spune decat Slava Domnului ca mi-a fost dat sa il simt, sa il traiesc! sa fiti sanatoase mamici alaturi de puiutii vostri 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY