Prima sarcina - primele instincte materne
Raspunsuri - Pagina 14
gargaritza85 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Leeloo21 buna seara fetelor! bun venit simonica! si sarcina usoara in continuare!garga..va tineti bine legate una de cealalta ![]() noi suntem foarte bine..tati e plecat prin tara cu niste treburi..suntem dinguri pana sambata..dar sunt sigura ca o sa se intoarca cu multe flori ca de fiecare data..deja ii da o educatie barbatelului nostru mic din burtica de cum sa faca o femeie fericita..sau pe mama lui cel putin ![]() ![]() ![]() catelusul meu are o problema la burtica si si-a mai perdut din energie.azi nu prea a mancat..asta este problemuta mea de acum..cate-odata ma intreb daca animalele stiu cand o femeie este insarcinata..oare Bozo(cockerul) stie? voi ce spuneti? va pupic buricele ![]() Cristina cu bebe mic 18+ ![]() nasterea in apa |
Leeloo desi pare absurd eu cred ca animalele simt.am o prietena a carei pisica dormea pe burtica ei mereu in pat, si de cand a ramas gravida pisica nu s-a mai atins deloc de burtic, nici nu a mai dormit in pat macar.

39+ Piccola e Fragile
Arianna Stefania
bebe si pe tati lu' bebebebelina mea
gargaritza85 spune:
ganesha bine ai venit printre noi!
imi pare rau pt sarcina pierduta, dar asa cum ii spuneam si alinei, Dumnezeu e sus si are grija...dovada e faptul in sine ca ai reusit sa ramai iar insarcinata. ai increder in tine, menajaza-te cat poti de mult si totul o sa fie bine, sunt convinsa!imi dau seama caai foarte multe emotii si poate esti si putin stresata avand in vedere "antecedentele" dar incearca sa nu te gandesti la ce a fost ci doar la ceea ce este acum in burtica ta, si ai incredere ca minunatia aia mica o sa ajunga cu bine la tine in brate
multi pt tine si bebelica!
maitreyi sarumana mult, adevarul e ca in ultimile saptamani a inceout agitatia mai mare...cu cat stii ca te apropii de momentul cu pricina cu atat mai mult devii mai nerabdatoare, si mai contribuie si lumea din jurul tau la aceasta nerabdare prin simple intrebari de genu "mai ai mult" "dar tu cand ai de gand sa nasti?""nu trebuia sa nasti pana acum?"
eu incerc sa ma pastrez cat de relaxata posibil si sa astept clipa ce-a mare fara sa fiu agitata...dar am si eu momente in care devin nerabdatoare peste masura

39+ Piccola e Fragile
Arianna Stefania
bebe si pe tati lu' bebe
bebelina mea
Simonica_G spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ertina Draga Garga, am fost azi la analize si mi-au luat 3 eprubete de sange . Cand am ajuns acasa fonfaiam pe nas, iar la ora asta sunt racita cobza, adica putina temperatura , imi curge nasul si ma doare-n gat. Beau ceai de tei cu lamaie dar vreau sa te intreb dak pot sa iau aspirina dak mi-e mai rau? Ca mi-e jena sa-l sun pe dl dr pt o aspirina Si ink ceva. La analize nu mi-a dat sa fac si secretia vaginala si Papanicolau. Mi se pare tare curios, pt ca astea intra in analizele obligatorii. La tine cum a fost? Ti-a facut dl dr examenul ginecologic sau te-a trimis sa le faci in alta parte ? Crezi ca trebuie sa-l sun si sa-l intreb? Poate a uitat...offff ![]() dulce o garga si o garga jr ![]() Ma bucur tare mult sa citesc ca sunteti bine. ( hapciu ) 8 |
Ertina, stai linistita in ceea ce priveste analizele. Si eu am facut la inceput doar analize de sange si urina si abia in trimestrul al 2 lea teste de secretie, dar fara papa nicolau, pt ca il mai facusem anul asta o data inainte de sarcina si doctorita a considerat ca nu e nevoie, cu toate ca am o rana pe colul uterin de foarte multi ani. Se pare ca nu tot ceea ce gasim in diverse articole pe net se aplica si fiecare doctor are propriile metode de monitorizare a sarcinii. cred ca cel mai important este sa il alegi pe cel in care sa ai incredere.
cu raceala am patit-o si eu saptamana trecuta si am luat paracetamol simplu (cam 3 pe zi) ca de-asta avem voie si am baut ceai cu lamaie. In 2 zile am scapat definitiv. Am mai folosit pentru nas solutie salina si a functionat binisor pe post de picaturi. Un alt medicament pe care am inteles ca mai putem sa il luam la raceala este oscilococcinum, dar nu stiu sigur.
ganesha spune:
multumesc pt cuvintele de incurajare fetelor.Am un pic de emotii pt ca inainte cam cu 2 saptamani de conceptie am fost diagnosticata ca fiind hipotiroidiana pe viata, fac tratament acum si sper din tot sufletul sa nu apara probleme si mai am o mica emotie legata de toxoplasmoza, am facut analizele sunt ok pt moment dar nu am nici un pic de imunitate, o sa repet analiza peste o luna, sper sa nu apara probleme pt ca am un motan, i-l am de f multi ani, l-am carat dupa noi aici din tara, iese pe afara dar nu a-si putea sa-l alung si nici nu pot sa nu-l mangai cand vine la mine, e f dragoastos. Dar sper din toata inima sa fie bine totul! Mai are cineva pisica?Voi cum ati facut cu animalutul de casa?
Gargaritza cred ca abia astepti sa-ti tii puiul in brate.Am citit tot subiectul de la inceput, ai avut o idee f buna cu acest subiect si multam pt experienta impartasita.
7+
Leeloo21 spune:
buna dimineata galustelor
..k tot imi este pofta de o supa cu galuste
sper ca toate sunteti bine..mai ales u gargarita..este tare tare emotionata cred..am si eu o mica povestioara pt voi care se termina cu o intrebare 2 3..
..am scris si pe un alt foru si am dat copy paste..sper sa nu va suparati..
..in noaptea asta am dormit cu o colega si buna prietena de-a mea (tati e plecat) si am zis sa ne facem noi doua de cap..si am stat aseara pana tarziu la taclale, iar dimineata pe la 9 cand ne-am trezit..il simteam pe bebe cum se intinde si se trezeste si el pt o noua zi de crestere intensa..si i-am zis sa puna mana pe burtica..si a miscat pepe puternic de cateva ori la atingerea ei..se vede ca e baietel..imediat a reactionat la atingerea unei fete frumoase..ea zice k a dat cu funduletul..eu nu stiu ce sa zic..nu-mi dau seama unde are caputul si manutele si piciorusele..voi stiti lucrurile astea?..deosebiti la varsta asta o miscare de manuta de una cu caputul sau funduletul?..cum stiu in ce pozitie e bebe in burtica?
astept raspunsuri cu detalii
pup fetele frumoase
(mai bine spus..bebe mic cu cuculet va pupa
)
Cristina
cu bebe mic 18+ 
nasterea in apa
onoffalina spune:
Buna fetele,
Nice Forum.
Eu sunt Alina si sunt la prima sarcina. Avem 9 saptamani si cautam pe Google tot ce ne poate ajuta sa crestem sanatosi.
Ma bucur ca exista asemenea forum-uri, ca uite asa mai aflu si eu cate ceva, ca doar de unde sa le stiu pe toate, nu?![]()
Alina
ertina spune:
garga, cum stii tu sa ma linistesti
. O sa-l intreb data viitoare pe dr cand o sa merg sa-mi citeasca analizele. Garga jr va fi f mandra de mamicutza ei, dupa cum ti-am mai scris
simonica
, iti multumesc pt sfaturi. Da, am citit pe forum k nu am voie aspirina ci doar paracetamol. Azi dimineata n-am putut sa stau in picioare si mancasem cereale cu lapte k sa-mi revin, iar dupa 20 min le-am dat afara
( eu care pana acum in sarcina n-am vomitat niciodata ), dar sigur a fost de la febra. Incerc totusi sa nu iau medicamente ( nici nu am in casa decat aspirina pe care o s-o arunc ). O sa beau multe ceaiuri si o sa mananc multe portocale.
ganesha si eu am o pisica. Daca o deparazitezi intern si extern si-o vaccinezi o data pe an, nu ai nicio problema cu ea. Toxoplasmoza se ia prin fecalele pisicii si asta daca e infestata. E bine sa nu-i dai carne cruda sau neindeajuns de gatita k de la asta se face aceasta boala. Eu ii dau bobitze si imi pun manusi cand ii curatz laditza iar apoi ma spal bine pe maini. Ar fi bine sa pui pe altcineva sa-i curetze litiera. Eu nu am pe cine
. Sigur k poti s-o mangai si sa te joci cu ea. Spune-i dr tau k ai pisik pt a-ti da in lista de analize sa faci toxoplasmoza. Astept saptamana viitoare sa-mi iasa analizele sa vedem daca eu am
, dar nu cred pt k am avut grija de tzitzika mea
.
burticile naravase
8
gargaritza85 spune:
fetelor
tot aici suntem, nu am parasit formula 2in1 ![]()
Simonica,ertina eu nu am folosit dar se poate lua si oscilococcinum in sarcina. oricum, cel mai bine sa intrebi medicul inainte ca sa vezi ce iti spune...administrarea medicamentelor in sarcina difera de la graviduta la graviduta, si mai bine sa fii preventiv decat sa o dai in alte alea ![]()
ganesha esti o scumpa
eu nu am avut animalut in casa dar vreau sa zic ca toata sarcina m-am jucat cu pisicile si catzelusii prin parc sau pe la prieteni...(defapt...peste tot pe unde am gasit cate un animalutz
) si nu am avut nimic. nu stiu daca ai facut-o deja dar e bine ca medicul tau sa stie despre pisicutza, si poate el iti da ceva indicatii despre ce sa faci sau sa nu faci. personal cred ca de-un moment ce pisicutza e vaccinata si curata, totul este in regula....dar cum am zis...e doar o parere personala.
Leeloo la varsta de sarcina la care ai ajuns tu nu cred sa deosebesti ceva...momentan bebe e prea micutz..are foarte mult spatiu de joaca in pantec ca sa iti poti da seama ce se petrece acolo.cand sarcina o sa fie mai avansata vei putea deosebi miscarile lui bebe...in mod special piciorusele care le va intinde peste tot pe unde apuca si funduletul care il tot impinge in afara. e posibil sa ii simti capusorul oarecum la pipaitul burtii...cand dai cu manuta asa pe burtica ar trebui sa se simta ca o mingiuta mica si rotunda...nu stiu sa iti explica exact..dar eu asa am simtit capusorul piticei.
onoffalina bine ai venit printre noi, sa ai o sarcina minunata si un bebe sanatos! daca te putem ajuta cu ceva...spune si vom face tot posibilul 
39+ Piccola e Fragile
Arianna Stefania
bebe si pe tati lu' bebe
bebelina mea
Leeloo21 spune:
multumesc gargarita![]()
bun venit onoffalina sarcina usoara in continuare..si eu sunt la prima sarcina si la fel ca si tine am intrat pe google si am dat peste acest foarte bun site cu forumuri si tot ce-i trebuie!
sunt fete foarte destepte aici si gasesti vorbindu-se despre tot ce iti doresti sa aflii..eu mi-am gasit toate raspunsurile intreband in stanga si in dreapta pe acest forum..si sarcina avanseaza si intrebarile se inmultesc..deaceea e bine sa stii din timp cat mai multe..
va pupic..ordinea prin casa continua..este un haos total acum..m-am apucat sa pun din cartile mai vechi in cutii..si..nu vreti sa stiti cum arata o camera plina de carti..blah
..dar intr-o ora..e gata si ma voi linistii la un film si o ciorba
pupa bebe fetele frumoase
Cristina
cu bebe mic 18+ 
nasterea in apa
ganesha spune:
gargaritza si ertina, multumesc mult pt raspunsuri.M-am mai linistit
, dr mea stie de pisica si ea a fost cea care a zis cuvantul "distanta" pt ca nu am imunitate la toxopl., motanul meu e vaccinat si super vaccinat inclusiv cipat ca altfel nu aveam cum sa plecam cu el din tara si am grija tot timpul la maxim 6 luni sa-l deparazitez, singura problemuta este ca mai nou iese pe afara si imi este frica sa nu-mi vina cu ceva microbi.Oricum sper sa fie totul bine.
Mai am o intrebare, pt toate gravidutele, voi cum faceti sa nu puneti prea multe kg, ca eu ma sperii deja am pus aproape 3 kg in 7 sapt, nu eram eu grasa de felul inainte de a ramane dar sum miniona si nu sunt cel mai placut lucruu ac. kg.
Cat despre emotiile sarcinii parca simt ca plutesc, atunci cand nu dau la rate
, parca nici nu-mi vine sa cred ca mi se implineste visul,abia astept sa treaca timpul, sa creasca bebe si sa-l pot si eu simti zi de zi.
7+

. Cand am ajuns acasa fonfaiam pe nas, iar la ora a