URGENT: calatorie cu bebe in UE fara pasaport???
Buna!
Am si eu o intrebare si v-as ruga sa imi raspundeti cat mai urgent.
Am planificat o calatorie in 3 (eu, sotul si fetita noastra de 1 an) in Franta, urmand sa plecam pe 22 iunie (rezervarile au fost deja facute, atat pt avion cat si pt cazare).
Stiam ca putem calatori in UE doar cu buletinul... dar azi cineva mi-a spus ca pt bebe e nevoie si de pasaport (ca act doveditor prin POZA ca e chiar copilul nostru).
Va rog mult pe cele care ati calatorit deja in UE cu bebeii sa-mi spuneti cat mai curand daca trebuie sa ne facem pasaport. Au mai ramas 3 saptamani, deci trebuie sa stim cat mai repede.
Daca trebuie pasaport, stiti cumva si la ce institutie se face (locuiesc in sect 6), cat timp dureaza, cat costa, si daca se poate face si in regim de urgenta???
Va multumesc mult mult de tot!
Raluca
Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
Raspunsuri
Rozi spune:
Precis ca trebuie si un act de identitate pt copil! Voi puteti avea carti de identitate, dar copilul nu poate calatori cu certificatul de nastere!
zuzi.simona spune:
cu siguranta trebuie sa ii faci si fetitei pasaport
din ce stiu eu dureaza o sapt. in regim normal, daca vrei mai repede platesti in plus acea taxa de urgenta, parca un milion era
in afara de actele voastre si certificatul de nastere al copilului mai trebuie o declaratie la notar a unuia din parinti ca e de acord ca celalalt parinte sa ii faca pasaport copilului, chiar daca sunteti amandoi prezenti, doar unul poate face cererea la pasapoarte...
si bineinteles taxele de rigoare, nu stiu cum e in bucuresti, eu a trebuit sa platesc la trezorerie o parte si alta la cec, impreuna tot cam un milion
succes si o vacanta reusita!
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by zuzi.simona
[...] mai trebuie o declaratie la notar a unuia din parinti ca e de acord ca celalalt parinte sa ii faca pasaport copilului [...]
Declaratia la notar se poate inlocui cu o declaratie data in fata ofiterului de pasapoarte, dar asta inseamna sa fie ambii parinti cand fac cererea (dar nu costa nimic, la notar platesti).
LoraG76 spune:
Poti sa ii faci pasaport doar copilului daca voi nu aveti. Costa 90 RON. Sau daca aveti pasaport, ii puteti pune poza pe pasapoartele voatre - costa mai putin pe ambele decat pe unul si nu e necesara declaratie la notar, ci doar la serviciul pasapoarte. Nu e necesara prezenta copilului, puteti merge doar parintii cu 2 poze tip pasaport ale copilului - unul din parinti va da o declaratie pe propria rasp. cum ca e al vostru copilul din poza.
Lora, mami de Iustina
anky spune:
Da,trebuie sa ii faci pasaport sau sa treceti copilul la unul din voi in pasaport.
Anca, mami de Bianca si Cris
Letitia1 spune:
Copilul este si el o persoana ca si tine. Tu ai act de identitate cu poza? Ei, afla ca si el trebuie sa aiba asa ceva (nu certificat de nastere, ca tu nu circuli cu cetificat de nastere). Cum te-ai putut gindi ca poti scoate din tara o persoane fara acte, este peste puterea mea de intelegere! tu poti calatori cu buletin dar lui ii trebuie pasaport, ca nu-i poti face buletin. Nu?
dariana spune:
E musai sa ii faci pasaport sau poti sa iti faci tie si sa il incluzi si pe el, eu zic ca e mai bine asa, pt ca platesti o singura taxa, daca faci 2 pasapoarte platesti doua taxe. stiu ca tu poti merge cu bi in ue, insa poate mai vrei sa mergi si in alte tari care nu sunt membre inca, cine stie! pasaportul se poate face la sectia de pol la care sunteti arondati, vezi pe net ca gasesti, sa iei la tine 2 poze ale copilului, certif castere, casatorie, c.i., si tatal sa dea declaratia acolo. intr-o saptamana ti-l elibereaza in regim normal. taxa se plateste la cec si e in jur de 100 lei.
concediu placut
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
bb_yasmi spune:
pt ca ne-a interesat si pe noi situatia, uite ce am aflat, de fapt ce am facut!! e musai pasaport, ori individual pt bb, ori sa fie trecut pe pasaportul unuia din parinti, noi am ales varianta a doua. in legatura cu declaratia, ori esti de fata ori mergeti la notar. noi am ales prima varianta.
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007
bb_yasmi spune:
natasa, nu stiu din ce oras esti, dar in timisoara este asa: taxa de includere a unui bb pe pasaportul unuia din parinti este de 6 ron. daca parintele isi face si el atunci pasaportul si doreste sa includa bebele nu se plateste nimik. taxa unui pasaport individual este de 95.7 ron . taxa se achita la CEC.
actele de care ai nevoie sunt: certificatul de nastere al copilului original+copie, B.I. original+copie (ambii parinti) si declaratia data de unul din parinti precum ca este de acord. aaaa si parca mai era un formular tip de completat, nu mai stiu exact.
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007