colul uterin
buna fetelor.....sunt noua printre voi....si tot caut ceva informatii despre col....sunt fff ingrijorata....am 17sapt, dpn 7nov, la 15sapt mi s-a spus k am colul de 1,98cm...in mod normal cik ar trebui sa fie de 3-4cm, de vreo 2 sapt am niste scurgeri mai abundente, apoase, galbui...dr mea mi-a spus k in iunie vom face cerclaj, dar mai intai sa mai fac niste analize, dar eu simt tot timpul presiune in partea de jos a abdomenului, k atunci cand avem menstruatie, disconfort in miscare si etc..iar pe bb il simt fffff rar...
....azi am fost sa fac testul la secretie.....mi s-a spus k nu poate recolta, ii e frica sa nu pierd sarcina si dc nu am fc pana acum cerclaj....trebuie sa stau numai in pat pana luni cand vine dr mea in bucuresti, ce fac?? cat d egrav e?? pe net tot caut, dar nimic care sa ma lamureasca..va pupic pe toate...sper sa fie cineva care sa ma linisteasca...
iulia
Raspunsuri
tzitziri spune:
vad ca nu ti-a raspuns nimeni deocamdata.
Eu nu am fost chiar in situatia ta, desi la eco de 17 sapt colul meu se micsorase.Avea 27 de mm. Mi s-a recomandat pe cat posibil repaus la pat (mi-am luat concediu de odihna), cu o perna sub fund si sa nu fac efort.La urmatoarea eco deja colul redevenise la oarecum normal - 32 mm.
Cel mai bine intra la odiseea de oct-noiembrie - si mai e o fata acolo care a facut cerclaj la o varsta apropiata de sarcina.Nu mai retin numele, dar daca pui intrebarea acolo - unde de fapt te si incadrezi ca varsta de sarcina, deci fetele vor intelege problemele tale in timp "real"- sunt sigura ca iti vor raspunde.
21+
diana21 spune:
Buna, Iulia! Bine ai venit la odiseea de nov.-dec.!
Despre col, da, e cam scurt al tau, insa conteaza mult si daca e inchis. Canalul intern, orificiul extern, cat de moale sau tare e...Exista femei care duc sarcinile la termen cu col aproape inexistent, uneori chiar deschis. Nu stiu ce sa-ti zic, eu sunt una dintre panicoase, asa ca, la primele semne am facut cerclaj! Mie mi se scurtase colul de la 4,5 cm la 2,9 in doar o luna, de la 8 la 12 sapt., plus ca era deja si intredeschis, asa ca nu am mai stat pe ganduri. Acum am scapat de stresul asta, macar...unul mai putin!
Parere mea e ca pana luni nu se poate intampla NIMIC daca stai cumintica in pat, iar luni se poate rezolva
/ Trebuie insa sa fii si tu hotarata cand discuti cu dr. ta, pt ca unii dr. prefera sa recomande repaus si antispastice si gata! Nu toti se complica sa faca cerclaj.
S-ar putea sa ai si contractii, nu ai spus daca iei No-spa macar...cand simti tensiuni in abdomen, mai ales dureroase, ar fi bine sa iei un antispastic si sa stai intinsa!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si
cu Bebedoi 15+
Dialoguri strumfesti
lungociulia spune:
multumesc mult pt rasp. colul de 1,98cm mi-a fost depistat akm 2sapt, si este inchis. dr mea a zis k peste o luna facem iar eco sa vedem cum se mai prezinta. si sigur vom face un cerclaj, dar sa stau lin k nu e nimic grav, dar fara efort, sa stau cat mai mult in pat. mi-a zis de no-spa. pana akm 2 zile am fost ok, akm au inceput problemele zic eu, inafara de disconfort, intepaturi, etc..m-a speriat o pata de sange, si acea secretie abundenta de care am scris. si eu sunt ff panicoasa si nu stiu ce sa mai fac. dr a zis k bb e avansat..pare de 5 luni si burtica la fel iar eu sut micuta..1.60cm si slabuta. akm am luat cam 5kg. azi ma simt mai ok k ieri, dar luni cer control amanuntit si urgent cerclaj...nu vreau sa imi pierd bebele...bebelina de fapt..k asa a zis la eco....
lungociulia spune:
multumesc mult...nu stiu ce sa zik..am auzit si eu k dak stai in pat isi revine colul..dar tu la 17 sapt il aveai bine fata de mine..si deja aveai restrictii....al meu mult mai mic la 1,98cm dar bine k este macar inchis,....bb si burtica par de 5 luni nu de 4 a zis dr....si imi tot spune k nu e nimik grav, sa stau lin in pat...dar picatura de sange care a curs ieri?? secretia aceea abundenta?? disconfortul si asa zisele dureri, intepaturi, k numai stiu cum sa le zik, ma panicheaza si mi-e frica pt bb....oricum luni cer control amanuntit si oricum dr a zis k facem cerclaj da trebuia luna viit dupa un nou control s avedem cum se prezinta colul...nu stiu ce sa mai cred..etc...multumesc mult