**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Didi Multumesc pentru raspuns Ai dreptate, am observat si eu ca daca ma sperii cand se inneaca, se sperie si el si mai rau e; daca sunt calma si ii spun sa mestece bine, isi revine imediat. Biscuiti, paine, cascaval mesteca, cu legumele avem probleme. Am rabdare, pana se insoara o sa invete sa mestece

timur Juniorul are acum 8 dinti, am inceput de la 4 dinti, dar nu l-am spalat niciodata zilnic dupa fiecare masa, ci doar de aproximativ 2 ori/zi. De o saptamana am luat o pauza, are gingiile umflate si nu ma lasa sa il mai spal. Tot nenedent folosim si noi.

Juniorul face parte din categoria capsuneilor care dorm oriunde, oricum si in orice conditii.

catalina Juniorul bea din cana cu cioc doar sucul de fructe, daca ii dau apa sau lapte, scuipa. Mai exersam Cu sticla inca nu am incercat.

Ninutza Eu stiam ca se incepe pe la 1 an jumate - 2. Depinde de fiecare copil cat de repede invata. Eu pe junior inca nu l-am pus, mai astept.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Neata si de la noi!

Pe Andrei l-am spalat deocamdata pe dinti doar cu periuta, fara pasta, am incercat o data si a inghitit tot, asa ca am zis sa mai astept.Dar ii place tare mult, deschide imediat gurita si vrea sa se spele el :)

Cand am inceput sa ii dau apa cu cana, mi-a refuzat treptat biberonul.Numai ca trei sferturi din apa curgea pe el, plus ca se si plictisea de baut si renunta.Asa ca am revenit la biberon, cu o tetina cu multe gauri ca sa ii pice direct in gura, si o sa mai aman cana cateva luni.

Mai rau e cu mestecatul, nu mananca blenduit, ci pasat cu furculita, dar daca ii dau paine, de ex, aduna bucati mari pe cerul gurii si apoi, normal, se ineaca.Nu stiu cum sa il invat sa mestece.

Lavinia si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI,SA CRESTETI MARI FERICITI SI SANATOSI

Amely pentru David Cristian
Maricicutz pentru Ilinca Maria

STEFAN bea din canita cu cioc in casa iar afara bea din sticla de 0,5.Bine el u a baut niciodata cu biberonul si am zis ca nu are nici un rost sa am ce dezvata mai tarziu.Noi sugem si acum!
Mai sunt capsunici care mai sug sau am ramas ultimii de pe plantatie care nu vor sa renunte?

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE INTALNEALA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

MI S-A PARUT INTERESANT ARTICOLUL SI L-AM COPIAT SI PENTRU VOI!

Trusa medicala - cand si de ce ai nevoie?

Daca ai un copil, e musai sa ai in casa si o trusa de medicamente pentru situatii de urgenta.

Pentru asta ai nevoie de medicamente ce se pot achizitiona fara reteta, insa ai grija ca "trusa" sa fi e mereu in garantie!
Alina durerile de urechi

Nu folosi: antibiotice. Sunt puternice si nu fac mai mult decat niste picaturi otice.
Inlocuieste cu: picaturi cu solutii otice pe baza de substante antibacteriene si analgezice. Acestea au efect antiseptic, antibacterian si antifungic.
Preferi calea naturala? Picaturi cu ulei comestibil, incalzit in apa fi arta.
Alunga febra

Nu folosi: antibiotice, in primele 24 de ore nu sunt recomandate, abia dupa instalarea completa a simptomelor se stabileste daca e nevoie de antibiotic si care este cel mai bun.
Inlocuieste cu: sirop cu paracetamol, eventual cu arome pentru ca micutul sa-l inghita fara comentarii, iar efectul sa fi e maxim. Se respecta doza specifi cata pe prospect.
Preferi calea naturala? Comprese cu apa rece, iar pentru copii de peste 3 ani, ciorapii cu otet (o parte apa si una otet).

Calmeaza tusea

Nu folosi: siropuri de tuse cu substante antihistaminice, ce au doar efect placebo, sustin cercetatorii de la Academia Americana de Pediatrie.
Inlocuieste cu: siropuri cu miere si propolis, acestea potolesc tusea si alina durerea de gat.
Preferi calea naturala? Sirop de ceapa sau sirop de ridichie neagra sau pasta de miere si lamaie.
Spala ranile

Nu folosi: apa oxigenata, aceasta nu dezinfecteaza doar rana, distrugand microbii, ci si celulele sanatoase.
Inlocuieste cu: ser fi ziologic sau apa sarata, remediu folosit tot mai des si in camerele de urgenta a spitalelor.
Spune adio durerilor de cap

Nu folosi: un tratament soc pentru o gripa sau raceala. Durerea de cap poate avea si drept cauza o nevralgie, o stare de teama sau stres.
Inlocuieste cu: paracetamol si un somn bun. Daca durerea continua si dupa trezire consulta medicul. Durerea poate fi semnul unei alte afectiuni decat o simpla migrena.
Preferi calea naturala? Cataplasme cu felii de cartofi cruzi.

Anihileaza durerile de stomac

Nu folosi: pastilele tale pentru ulcer nu sunt indicate pentru micut, nici macar injumatatite!
Inlocuieste cu: scobutil, lizadon sau no-spa, daca durerea nu cedeaza dupa prima zi, mergi la doctor!
Preferi calea naturala? Ceai de sunatoare, zeama de cartofi, lapte dulce sau iaurt.
Suporta usor durerile de dinti

Nu folosi: cataplasme cu spirt, tuica sau gargara cu apa de gura cu alcool.
Inlocuieste cu: paracetamol sau gargara cu apa cu suc de lamaie (in parti egale).
Preferi calea naturala? Infuzia calda de salvie, se tine pe partea dureroasa pana cand durerea dispare, sau cataplasme cu praz.
Trateaza diareea

Nu folosi: antibiotic, chiar daca e cel recomandat de medic anterior pentru aceeasi afectiune, acum cauza poate fi diferita sau poate fi vorba doar de o usoara deranjare a stomacului.
Inlocuieste cu: antidiareeice si saruri minerale cu glucoza (le gasesti in farmacii) pentru hidratare!
Preferi calea naturala? Ceai de menta, iaurt cu lactobacil, paine prajita, banana si supa de morcovi.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE INTALNEALA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna mamici!

Urez si eu cu intarziere celor care s-au serbat zilele trecute: Patrick Alexandru, Eva Maria, Manu si Riana Alessya Sa fiti sanatosi si sa va faceti mari si norocosi!

Am vazut poze cu puiuti de Didi. Multa sanatate, imi pare rau ca ai iar probleme!

M-am mai uitat la frumoasa Miruna de Ninuta. Eu am mai pus-o pe Ana pe olita, dar nu o pun zilnic. S-a intamplat de 2 ori pana acum sa faca pipi cand am pus-o, dar iti dai seama ca a fost accidental De altfel nici nu prea ii place sa stea pe olita, sta putin si pe urma vrea sa se ridice si sa plece. Deocamdata nu ma stresez, eu zic ca e prea devreme sa o invat acum. Dar depinde si de copil, stiu ca sunt si aici capsunele care fac deja la olita.

Cu spalatul pe dinti, eu recunosc ca inca nu am inceput, penru ca nu am ajuns sa ii cumpar nici periuta nici pasta. Dar in afara de dentinox, mai foloseste altcineva sialta pasta de dinti? Eu am vazut si de la Oral B, si ma gandeam sa cumpar de acolo, dar nu stiu daca e adecvata pentru o varsta asa mica.

Eu ii dau inca Anei sa bea din biberon. Si apa si lapte. Bea si din canuta cu supapa, dar doar apa, insa mai greu. Eu incerc acum sa o fac sa bea singurica, ca de obicei e lenesa si prefera sa ii tin eu biberonul.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina_b spune:

Chiar mi-ati dat o idee cu bautul apei direct din sticla, nu ma gandisem la asta. O sa incerc asa, poate reusesc sa o conving asa.

Ninutza, legat de olita. Eu am pus-o pe Eva pe olita de pe la 6 luni si jumatate (cand a inceput sa stea bine singura in fundulet). Acum face treaba mare doar la olita, nu stiu daca se tine sau din reflex.

Are program, o pun dimineata si dupa masa de pranz. Nu are ore fixe, dar de fiecare data cand o pun pe olita face. Daca nu am pus-o (de ziua ei de exemplu am fost la terasa si nu am pus-o pe olita dupa pranz), nu face pe ea. Nu a mai facut in pampers de pe la 8-9 luni.

Catalina, mamica de Eva (01.06.2007) POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

LA MULTI ANI! Riana Alessya de Pauly!!!!

Sa fi fericita micuto, sanatoasa, vesela si iubita alaturi de mami, tati si toti ai tai!

Si pentru ca poimaine dimineata plec si nu o sa mai pot sa intru pana la sfarsitul lui iunie, un mare

LA MULTI ANI! pentru toti capsuneii care o sa isi serbeze ziua de nastere!

Multa sanatate ca-i mai buna decat toate! Si mult zambet, veselie si fericire
Sonia, sa nu uiti ca la 18 ani ai intalnire cu Pepsi la o bere ;)

Si multumesc mult pentru urari :) Gogoasa a facut un an...
Nu am intrat zilele astea ca am fost stresata cu rezultatele analizelor lui Manu, pana le-a interpretat doctorul. A avut cateva incercuite, dar se pare ca era de asteptat - m-au pus sa ii iau sange cand avea rosu in gat si modificarile erau normale, asa ca nu mai e nevoie sa o intep 1 an de zile...
Sumar de urina tot nu am reusit sa ii iau... Se poate lua si din olita - numai sa fie bine spalata si sa nu faca si kk - ori Manu nu a citit instructiunile (inca)...

Anca & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Hello capsunici!!

Doxinu, am vazut ca tu mergi la "Baby spa", as fi vrut si eu sa il duc pe pitic, dar tata-su a murit cand a auzit cat costa si m-a intrebat ce ii face acolo de banii astia. Si daca nu gasesc o piscina in care sa ma primeasca pe mine cu Matei, adica fara instructor.
Exista vreo limita de varsta sau de inaltime la piscinele obisnuite?

Si in alta ordine de idei...Cum ati reusit sa spalati bebeii pe dinti?
Eu al mai spalam-masam pe gingii la primul dintisor, acum vrea doar sa roada periuta. Nici vorba sa-l spal si apoi sa i-o iau din gurita, ca e jale mare.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

LA MULTI ANI TUTUROR CAPSUNICILOR DE MAI-IUNIE!!!
SA CRESTETI MARI SI SANATOSI

Eu nu mai am timp de loc...scuze de intarziere.
Cosmin a fost bolnavior,acum e mai bine...a facut febra mare,diaree...tot rotavirus se pare.Suntem inca pe regim.
Nu am reusit sa mai pun poze,dar sper sa ma mobilizez in seara asta.Deja nici nu mai e asa chel i-a crescut deja parul.
Nu mai suge,a trebuit sa-l intarc de 2 saptamani si inca ma lupt cu durerile la sani desi am luat pastile.
Va pupam pe toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!

Io am “bulit” windows-ul de pe laptop si sunt moarta ... si cam dependenta de net, observ. S-a chinuit al meu sot aseara pana tarziu sa-l puna la punct, in mare a reusit, dar tot nu se conecteaza la net ... asa ca-s pe linux si cum minunatia asta de forum e pe tehnologie microsoft (beh, cah, grrr!!!!) e tare nasol ...

In primul rand: asa-i ca nu v-am multumit ptr. aprecierile/complimentele ref. la kupiii mei? Imi cer iertare ... asa-s io, cu pluta de obicei :) ... O fac acum: mii de multumiri! ... si ptr. ca v-ati uitat la pozele noastren :)

V-am citit si vreau sa-mi dau si eu cu parerea:
mancarica: cum spunea si Didisor, trebuie incercat si iar incercat. Incercati sa nu va panicati, ca nu or sa se inece cu o leguma fiarta ... de obicei se descurca singurei. A mea o scuipa cand e prea mare. Inainte dadeam carnita la blender, acum pur si simplu am taiat-o fin si asta a fost, restul pasat cu furculita.
La week-end am ajuns la o berarie si a papat si fata – pe langa noi – carnaciori bavarezi, asa bucatica cu bucatica, molfaite cu gingiutele ... ce mancarica pasata ... Tot asa face si cu sunca din piept de pui, o rupe cu dintisorii si o molfaie ... e cam carnivora a mea fata :)
spalat pe dinti: de abia acum (si cam sporadic) am inceput si eu ... am un degetar cu o periuta de plastic de la nenedent ... e buna ptr. bb-i. Si n-are nimic ca papa pasta ... al meu nr.1 si acum, la 4 ani, o inghite ca nu stie sa scuipe ... n-are absolut nimic.
olita: nu chinuiti copiii de acum – parerea mea! Se spune ca sunt capabili sa-si stapaneasca muschii (acu' am uitat cum le spune) cand pot sa se catere pe o scara, pana atunci e doar reflex. Cu nr.1 am incput usor pe la 2 ani, la 2 ani jumate nu-i mai trebuia nici noaptea pampers. Cam pana la 3 ani s-au mai intamplat accidente (nu multe), de atunci nimic. La inceput l-am pus dimineata pe olita (primele 3 zile au fost cu circ, il tineam in brate – cu olita cu tot – ne uitam pe carticele sau la desene) si facea primul pipi, cand s-a facut mai cald l-am lasat fara scutec si i-am explicat ca trebuie sa-mi spuna cand face ... au fost multe accidente (ex.: s-a bagat la ta-su in sifonier si a facut acolo pipi :D ... s-a jucat cu kk si mi-a intins-o pe toata canapeaua si carticele :)), dar am reusit destul de repede si usor. La scutecul de noapte am renuntat cand l-am gasit cateva sapt. la rand uscat. O prietena cu baietel tot de mai 04 a inceput la 1 an ... cu chinuri – mai multe ptr. copil- si mari eforturi ... si pana la urma mai facea pe el cand al meu facea singur la olita. Pe timpurile noastre era normal sa se obisnuiasca repede copiii la olita, nu aveau parintii scutece, era mai chin sa stea copilul ud decat pe olita ... dar acum?

Didisor, ai fost cu R. la dr.? Te-a trimis iar acasa cu antitermice? Vezi ca exista si analiza din sange (din deget, se face pe loc) sa-ti spuna daca-i infectie bacteriana (si are nevoie de antibiotic) sau e viroza. Multa sanatate! D. cum mai sta cu kk?
Si ia spune, cealalta mamica de aniversara era nemtoaica ... ca-i tare fain sa faci cu tine chefuri. Vreau si eu, aduc berea si Nudelsalat-a :) ... si multa lene in plus ;)
Si cum a gasit al tau sot laptele la 500 ml? Eu n-am vazut decat la litru ... si da, la litru e ca. 2 euro. Si, l-ai dat? L-a acceptat?

Noi suntem bine, de cand e fra-su plecat o chinuim pe asta mica cu multa, multa dragoste :) ... o s-o facem in 2 sapt. o alintata ... de fapt e deja. La nici 1 an a mea dolofana are admiratori. Baietelul unei prietene e inebunit dupa ea, o mangaie baieteii prin oras, ii fac barbatii (asa 25 ani ) cu mana si ii arunca ciocuri in aer de trebe sa strig dupa ei: nu de acum, va rog frumos! :) Si-i place ... cocheteaza de zor, n-are nici o treaba!
A picat din pat ... am lasat-o ptr. 5 min. in grija lu' ta-su, care nu intelege ca-i rapida si fara frica. Direct in cap s-a aruncat ... fra-su era cu ea in pat. Cand l-a certat ta-su ca de ce n-a avut si el grija i-a spus baiatul: ti-a spus mama s-o iei in brate, deh! A fost ta-su amarat rau, era in stare sa-si ceara scuze si la pereti ... de atunci o tine si mai in puf :)
Vrea sa mearga, dar e tare fricoasa ... daca o tin de maini fuge aproape, fara sprijina ii e frica, tremura si nu se mai misca din loc.
Cam atat ca am exagerat deja ....

Riana Allesya!

Sanatate plantatie!

Mergi la inceput