**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Doxinu, merci pt lamuriri. Eu avandu-l pe Bogdanel bolnav, nu m-am gandit prea mult la treaba cu vaccinul de 1an... Multumim ca ne-ai vizionat.
Kid, mie Taropa mi-a recomandat Fenistil sau Advantan milk pentru administrare post-ciupituri tantari (Bogdan facut o alergie de la ciupituri). Autan e bun, dar nu stiu daca il protejeaza 100%, mai ales ca in delta sunt multi tantari.
Timur, ROR-ul e obligatoriu, deci trebuie facut. Eu incerc sa resping varianta 3-in-1 si caut acum sa cumpar vaccinurile separate. Am inteles ca in Ro nu se gasesc (dar ce-i drept nici nu am cautat) si deci caut in afara tarii.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din IUNIE-Iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Multumesc de raspunsuri, fetele
Am cautat si eu pe net si se pare ca autan e interzis copiilor sub 2 ani, nu pentru ca ar da reactii alergice, ci pentru ca poate fi usor inghitit si e toxic.
Am inteles ca ZANZARIN lotiune bio e indicat pt copii inca de la nastere, dar cica nu s-ar gasi la noi. Am sa caut in farmacii sa vad daca se gaseste.

timur Eu cred ca ii voi face ror-ul juniorului.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

kid, exista o un spray de la chicco special ptr bebelusi. se gaseste in farmacii. nu stiu exact cum se numeste, iti spun diseara cand ajung acasa.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Dragutzelor, ma bagati in boale cu vaccinul asta

Deci, noi l-am facut si o sa il repetam in formula Priorix tetra.
Azi, am facut vaccinul de in an, Infarixul hexa ( noi avem 4 infarixuri hexa si nu imi dau seama daca-s diferite intre ele) si Prevenar, asta e vaccinul contra Pneumokokken si o sa il facem pana la 2 ani si pe cel contra Meningokkoken.
Saracu Aschiutza, statea asa relax dar dupa 2 intepaturi nu ii mai ardea de glume :(

tot azi am intrebat pediatra, care a inceput sa fie soc dupa programarea cu mine si intrebarile mele si io la fel de soc is de raspunsurile ei in legatura cu vacinurile buclucase.

Ea mi-a zis ca nu exista si nu e indicat sa se faca separat. Acelasi lucru mi-au spus si vreo 2 farmaciste,....dar ce stiu ele asa ca am mers la un lant mai mare de farmacii, Löwen, pt cunoscatori, gen Sensiblu, si o farmacista a avut rabdare sa caute in retzeua lor si, DA, exista 2 dintre ele:

* Masern, asta cred ca-i rujeola, Impfstoff Merieux, si costa 47,97E

si,

* Röteln, asta cred ca-i Rubeola, Impfstoff HDC Merieux si costa 33,90 E

io trimit 1 pt cine mi-a zis initial sa ma interesez, imi trebuiesc retetele sa comand, is bune si cele emise din ro, asa ca cine doreste, acu cred ca nu o sa am 20 pt ca e fff important sa le transport la rece, sa imi trimita PM sa va dau adresa postala pt a-mi trimite reteta . restul il discutam si pe PM. Sa vad cui i le plasez.

Parerea mea si a pediatrei mele e nebunie inutila, dar io ma stiu pe mine ca as merge pana in panzele albe pt copii mei, asa ca de ce nu?!

An semanati si sunteti niste dulci.
Ne inscriem si noi la petit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, multumim mult pt info despre ROR. M-am interesat si eu prin UK si se pare ca doctorii de acolo zic acelasi lucru: nu e indicat sa se faca separat. Ce nu stiu insa este DE CE? Chiar nu mai inteleg cum e mai bine, pe bune. Dr ta ce argumente a adus?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din IUNIE-Iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

quote:
Originally posted by addinel

kid, exista o un spray de la chicco special ptr bebelusi. se gaseste in farmacii. nu stiu exact cum se numeste, iti spun diseara cand ajung acasa.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Multumesc. Am cautat la ei pe site si am gasit, se numeste Zanza-no.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Liv, nu stiu de ce?
asta nu am mai apucat sa intreb. daca nu mai e nici unul bolnav, Domane ajuta, pe 24 mai am programare la ea cu Robert.

Irinelul, la voi U8 a cuprins si un test de vorbire pt ca io am cerut special, as vrea de fapt si trimitere la logoped cu R al meu, avand in vedere ca la evaluarile de la gradi el este mereu in urma la comunicare/ limbaj.
Ma rog, acu 1 luna imi spunea o edu ca a evoluat mult, dar tot vreau trimitere la logoped.
Si, voi ati facut anti-Zecken, nu scriu traducerea ma ma impusca fetele cu alt vaccin :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare si de la noi dupa multa, multa absenta!
Oana condoleante!
Ella frumusel Bob cheliuta!
Monytza casa de piatra! Antonia isi merita pe deplin titlul de printesica! E o dulce!
Alyna24 e mare dragalas David al vostru!
An@ e dulcica tare Anuta!
Mica , Maya e o adevarata domnisorica!

Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
Andrei

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!

Kid, cariile de biberon se fac la dintii din fata, cred ca arata ca toate cariile ... doar ca sunt la dintii din fata. Si apar daca dintii sunt in contact continu cu lichide cu zahar (ceai, sucuri, lapte). Deci de la suzeta categoric nu! Si daca folosesti din astea noi, nu se strica nici dantura.

Cine mai intreba? Noi am facut ROR-ul si de varicela - caietul copilului e in dormitor si acum doarme ... nu pot sa o deranjez si mereu uit cum ii spune? Deci au intepat-o de 2 ori ... se repeta prin sept. cica.
Azi trebuie sa merg si eu cu a mea la pediatru (are niste bubite pe burtica si vreau sa stau linistita in concediu) si intreb si eu de vaccin ... sa vedem ce zice.
Parerea mea e daca erau probleme, s-ar fi scos mentenas de pe piata ... barem aici asa-i. Deci chiar nu inteleg frica voastra! Si ar fi bine sa va informati si pe site-uri care sunt pro vaccinare, nu numai pe cele contra ... e logic ca n-or sa spuna ceva bun despre vaccinuri.

Didisor, FSME ii spune ptr. cel contra capusei ... l-am facut lui Cris pe la 3 ani, ultimul a fost primavara asta ... se repeta la 3 ani. La 1 an a avut o capusa, noroc ca am gasit-o pana sa suga ... dar si asa am stat cu frica in san vreo 2 sapt. si il tot urmaream ca noi suntem in zona periculoasa.
Cica se face mai tarziu ... eu prefer intai pe celelalte, ultimul FSME-ul si ma uit mereu inainte de culcare ... ca daca le scoti repede n-ar fi asa rau ... sper!
De meningococi C ii fac si eu (l-am facut si lui Cris, dar atunci l-am platit eu ... vad ca s-au desteptat si casele si il preiau acum). Pediatrei mele i-a murit un baietel (parca 4-5 ani) in brate de meningita ... no comment!
De hepatita A le-ai facut? Mai ales ca mergeti des in tara! Ti-l recomand din suflet! Se plateste, dar e bun!

Masern = pojar
Röteln = rujeola
Mumps = oreon

Si la noi l-a testat dr. de vorbire - i-a aratat niste imagini si l-a rugat sa-i spuna cum le spune, in germana ( a noastra-i romanca) - si ne da si noua trimitere la logoped. Cris vorbeste stalcit ... propozitiile sunt super, stie si multe cuvinte, dar vorbeste groaznic ... daca nu-l cunosti nu intelegi nimic. In germana e mai bine ... nu ma intreba de ce ca nici eu nu inteleg. In sept. mergem ... dar tot uit sa-mi fac programare, ca cica e cu Warteliste si primesti greu loc. Dupa concediu ma ocup. La voi cum e?

Florentina, am intrebat extra daca-i vorba doar de laptic - atata minte am avut si eu ;) - dar cica trebuie sa bea min. 400 ml/zi plus lactate. Deci Cip bea super!

Noi tot am dat-o mai departe cu laptele de noapte ... dupa ce am reinceput iar, a durat doar 2 zile ... de 3 nopti imi doarme fara intrerupere ... nici nu-mi vine sa cred ce usor a fost. La nr.1 a durat 1 sapt. cu urlete si tot tacamul ... probabil si ptr. ca era mare si obisnuinta domina. Deci puteti sa ne felicitati! :D

Multumim si ptr. aprecieri :)

David Andrei!

Numai bine si multa, multa sanatate plantatie!

Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

GAta, ne-am intors de la doctor, cica ar fi de la caldura, bubite de transpiratie. Alea stiu ca arata altfel, dar sa fie ... oricum, intai ne-au bagat in camera de izolare.
Mi-am scos si carnetele de vaccinuri si la noi e asa:
- Infanrix hexa de 4 x - incepand de la 4 luni la Melie (Cris 3 luni)
- Prevenar (pneumococi) impreuna cu Infanrix - 4 ori (la Cris la 2 ani, 1 data)
- Priorix (ROR-ul / aici MMR )- se repeta cel mai devreme la 4 sapt. (posibil de la luna 9)
- Varilrix - varicela cu Priorix-ul impreuna
- Menjugate ( Meningococi C) - lui Cris la 17 luni
- Havrix 720 Kinder - Hepatita A - de 2 ori, cu pauza de 6 luni intre ( nu mai devreme de 1 an)
- FSME - de capuse (de fapt encefalita de primavara) se face de la 3 ani ... asa barem face pediatra mea, probabil ca se poate si mai devreme.

Am intrebat-o si de Priorix si mi-a spus ca nu a auzit asa ceva ... se si mira. Ca nu-i probleme si e f. bun, se foloseste de mult timp (si nr. 1 il are tot pe asta). Plus ca da rezultate bune. N-am mai stresat-o daca se pot face separat ... probabil ca da, dar nu-i vad sensul.

Gata, intind rufele si ma duc la cules de tei :)
Sanatate plantatie!

Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)

Mergi la inceput