Sezatoarea canadiana (93)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

try, mama, pe mine ma ierti ca nu comentez prea multe din cele scrise de tine si nu contest ca esti cu adevarat acea comoara despre care se vorbeste in mod repetat, dar, cum nu resusesc sa citesc mai mult de 10-15, hai max 20 randuri pe postare (nu doar la tine, atata pot eu, chestie de timp si de adhd, suspectez), am vrut doar sa stii ca nu te ignor intentionat. Ma simteam doar prost cand scroluiam, ma pocnii mustrarea de constiinta... Da' tu da-i bate!

Mi-a venit romanasu de 2 zile, e haois de tot. Numai in romana vorbeste, are expresii de crapi de ras. E insa din party in party si n-am prea apucat sa vorbim cu el. Mi-a zis doar asa, in drum spre casa de la aeroport ca e interesant ca fetele in ro nu se imbata , in schimb baietii beau cam mult. Si ca e tare patrata si regulata viata pe aici. Mai viu...

Oh, Nelia, la subiectul anterior eu sunt cu reguli. Si uneori, rar, chiar "pt ca asa spun eu". La adolescenta e salvatoare chestia. La topicul respectiv nu ma bag cu chestii savante pt ca e psihoterapie de grup si nu prea are lagatura cu educatia. Fug ca ma o teleconf in 2 minute.

Common sense is not so common... [Voltaire]    DJ    

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Batranetzile....

Ana, felicitari lui Tudor din toata inima!

Nelia, bravo!

Gravidelor, bafta in continuare! Sa va zic ceva si voo...

Common sense is not so common... [Voltaire]    DJ    

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Laurajr, copilul meu se lalaie teribil cand are de facut ceva, viseaza cu ochii deschisi, chiar daca sarcina respectiva o poate face in 5 min si apoi sa aiba tot timpul de pe lume pentru joaca...Noi am zis ca e vesnica lene, de care mama ma acuza pe mine cand eram copil si pentru care mancam bataie serioasa. Abia dupa ce am inceput sa predau am fost nevoita sa invat sa imi gestionez timpul, da de ce sa nu recunoasc ca mi-e tare greu sa ma apuc de ceva, chiar daca stiu ca nu imi ia de cat n amount of time sa fac lucrul respectiv...
stii ca noi am avut o evaluare psihologica facuta lui andrei si mi-a spus ca copilul e istet, nu are probleme cognitive, nici de memorare, intelege f usor dar...are o dizabilitate executiva, cica asa se cheama, procrastineaza, na asta e termenul asemanator din engleza...ce facem noi? il ajutam, nu criticam: face temele langa mine, eu imi vad de ale mele, dar avem semnalele noastre cand incepe sa viseze, sau merge la el in camera dar imi arata din 5 in 5 minute ce a facut, si e atat de fericit cand termina in jumate de ora, sau mai putin ce are de facut...Si in tara adoptasem metoda asta cu gestionatul timpului, si ajunsese sa isi faca singur temele, fara sa se lalaie, dar a urmat emigrarea si s-au cam dus de rapa

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mqqm, ca tot uitam sa scriu... de luni ma bate la cap Octav sa-i spun ce ai spus ca a spus fi-tu ! Si tu vii cu un rind??? Interesanta chjestia cu patrata si regulata de viata de aici... Asta o sa-l satisfaca un pic pe barbatu-meu. Hai, mai interzice si tu un party, ca sa-l pui sa povesteasca tot. Si nu ma speria cu fetele se imbata pe aici, da!?! Ca eu am doua!
Maru, chestia asta cu gestionarea timpului i-o tot cer si eu Agatei, desi asta a fost, este si va fi vesnica mea problema! Eu inca nu am reusit mare lucru la acest capitol, da' fac eforturi, sa stii. Si Agata e lasa-ma sa le las. Are un stil de a pierde timpul mai ceva ca ma-sa, dar am reusit in acest an, prin metode ortodoxe sau mai putin ortodoxe, macar sa o constientizez, sa o responsabilizez (cuvinte care suna tare rau pentru noi doi, aia marii). Daca o vedeam ca trag de ea si ea de ea, atit ii spuneam in ultimul timp: daca nu-ti termini temele pina la ora de masa, apoi vine baia si apoi povestea si culcarea si te duci cu lectiile nefacute la scoala, nu mai ai voie sa le faci... pe cuvint! Ei, pentru ca o data i-am spus asa si m-am tinut de acest cuvint, s-a culcat bocind nevoie mare (m-a si mirat cind am vazut cum plinge ca o cearta invatatoarea, credeam ca aici esti excelent si daca te duci cu lectiile nefacute) si a doua zi, la 5.45 () cine era linga mine si se tinguia: acum pot sa fac lectiile, maamiiii, te roooog, pooot! Le-am facut, dar i-am spus clar ca daca se mai intimpla sa trag de ea cind vine ora de lectii si nu vrea, nu-mi mai calc cuvintul. Nici ea nu mai trage de timp daca vede ca ma uit urit la ea, da' nici eu nu mai curaj sa o las cu ele nefacute, ca dormeam asa de bineee! Dar in rest, cam tot asa e si ea cu visatul cind trebuie sa faca ceva. Si sa vedeti ce trecere e la noi, mai ceva ca in Matrix. Pentru ca pina in momentul in care ajunge la facut ceva (lectii, ordine in camera, orice alta mica treaba care ii apartine), Agata mea e ca o furtuna in casa, umbla cu viteza luminii. Ei, cind ii spun acum e timpul sa... deodata se prelinge pe linga pereti, se tiraste de ca si cum i s-au terminat bateriile. Pina isi ia creionul, pina cind il ascute, pina cind mai intoarce o foaie, pina mai baga o jucarie in sertar sau pune o carte la locul ei in biblioteca... o apuca si cascatul. Dupa ce cu chiu si cu vai (primul din partea ei, al doilea din partea mea) termina ce are de facut... zvirrrrr! Ii revine dintr-odata si buna dispozitie si viteza de dinainte de treaba! Si nu se mai opreste pina cind aude Agata, acum e timpul sa..., ca iar o vad prelingindu-se...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Pentru fetele din Quebec care vor sa faca o vacanta in US, uitati o informatie interesanta :

Partir de l'aéroport de Plattsburgh

http://www.cyberpresse.ca/article/20080612/CPVOYAGES/806070995/1016/CPVOYAGES

Noi sintem pe ultimii metri cu scoala . Am primit si notele, sint f.bune, a progresat la multe "materii" si sintem multumiti. La Antonia la scoala, notarea este f.exigenta si f.detaliata (are peste 50 de note), deci cum nu putem (inca ) spera sa aiba 1 (nota maxima) pe linie, sintem bucurosi ca se apropie de 1 (de exemplu are destui de 2 si 2+ ) la aproape toate "materiile". Doar la scaderi a zbircit-o, inca nu a prins "smecheria" asa ca ne-am propus ca in vacanta sa lucram cu ea, sa rezolvam aceasta "dilema".
Acum am intrat in epoca "distractii": simbata 2 aniversari, duminica o aniversare, vinerea viitoare "seara pijama", si tot asa ...Pe urma la inceputul lui iulie plecam 2 saptamini in Corsica, la soare...
Azi a fost cu clasa ei la pick-nick pe Mont Royal si s-au jucat toata ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Multumesc de urari, sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Pana acum, la ecografia pt morfologia copilului mai exact, mi-au spus ca e baietel, si ar fi bine sa nu se fi inselat, ca noi am luat deja totul pe bleu. Si le-am spalat, calcat, etc, sa le am pregatite, nici nu le mai pot returna. Sunt cu bagajul la usa, acte, cutare, totul in regula...Si am contractii mai mereu, dar inca sunt false. Plus cand intru pe usa, mai intai intra burtoiul, dupa 2 minute apar si eu. Mereu mi se spune la control: "this is not gonna be a tiny baby". Hai nu mai spuneti...ca doar eu sunt aia care abia se mai da jos din pat si abia mai merge. Oricum, sanatate sa ne dea Dumnezeu, si trecem peste toate cu bine!
Inca o data va pup si revin cu vesti!

Alma & Eleni Maria (26.09.2005) si bebeul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

almy, felicitari, sa ai parte de o nastere usoara si de recuperare rapida! De abia astept vestile bune despre tine si baietelul tau... si poze, cand o sa ai vreme!

Ana, mult mi-au placut pozele de la picnic! Si pianistul

oanagabriela, tare dragute erau fetele in costume!
Si noi tot in petreceri o ducem, are atatea aniversari in perioada asta... eu ma bucur de petrecerile ei de parca ar fi ale mele

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Almy, felicitari, sa ai parte de o nastere usoara acum ca a mai ramas atat de putin! Asteptam sa ne dai cat de curand vestea cea buna

Daiopri, esti draguta ca te-ai gandit la mine . Sintem bine, eu mai am 8 zile de munca, si apoi imi iau binemeritata vacanta. Din fericire eu nu am facut amniocenteza (mai am ceva pana in 35 ), dar cred ca n-as fi rezistat sa nu o fac daca mi-ar fi fost recomandata. Constat ca la a doua sarcina m-am lenevit, in sensul ca pana in momentul de fata nu am cumparat absolut nimic pt. copil Cum merge sarcina ta?

Denisa, acum daca am terminat cursul online, report cards si scoala e aproape pe sfarsite, ne putem vedea mai usor, cand sinteti dispusi de iesit, shout out

Donia si oanagabriela, join the club Si fiemea are in urmatoarele doua saptamani nu mai putin de vreo 5 petreceri....o viata sociala ceva de speriat

Nelia, m-a amuzat ce ai scris tu acolo de lalaiala Agatei, eu vad asta zilnic la elevii mei, care de-abia se misca cand le dau ceva de lucru....si vad intr-o zi "doar" vreo 25 x 6 exemplare, asa ca eu zic deja ca e un fenomen specific acestui age-group....culmea e ca fac asta doar ca sa te irite dar paradoxal datorita lor m-am calmat eu, , ca altfel nu aveam sanse decat la #9 daca or avea asa ceva pe aici .

Try, sa stii ca bullyingul se petrece destul de frecvent in scoli fie pe motive rasiale, etnice, etc., si tu ca parinte nu prea ai cum sa intervii...stiu ca pare foarte frustrant ceea ce spun eu aici, din pacate reflecta realitatea. Eu am un elev foarte siret si manipulant exact la polul opus la ceea ce spui tu....nimeni nu poate sa-i spuna nimic argumentul lui teribil fiind "you're saying/doing this because I'm black, you're picking on me" . Culmea e ca si mama convocata la scoala l-a sustinut teribil pe copilas care avea o fata angelica intre timp , desi el e cel care-i agreseaza pe ceilalti elevi din clasa/scoala.

Mqqm, interesante insight-urile teenagerului tau....mi-aduc aminte de fiimea asta vara care a petrecut vreo 2 luni in RO....ea care nu vorbea romaneste prea mult, mai-mai sa uite engleza cand s-a intors , nici nu indraznesc sa ma mai gandesc ce-o fi mai incolo

Fug spre pat,

Cristina

le bébé

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Kristin, imi dai curaj ca poate isi mai da si Anca drumul in romaneste dupa vacanta de anul asta in Ro.

O intreb in romaneste, si imi raspunde in franceza. E bine ca totusi raspunde. Dar cu Victor in franceza se joaca.
Ai dreptate, Try, e cam ciudat sa ii aud vorbind in franceza intre ei, dar asta e.

Victor e in tabara opusa, isi face temele super repede.
Oricum, fata de cate teme avea in Ro, aici i s-au parut f. putine si usoare. In ultimul timp, isi face temele lunea ptr toata sapt.
A avut si zile in care isi facea temele la scoala, ca sa aiba timp de joaca acasa, sau de iesit in parc cu Antonia.

Si ne organizeaza si pe noi parintii, i se pare ca nu ne organizam suficient sau ca n-avem randament.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

mqqm, stiu ca asta-i hiba mesajelor mele, nu le pot face scurte. Dar asa-mi sunt de fel, si cand ma-ncing la discutii tot asa fac, imi mer'e gura… acu' na, ce sa fac, ma sufoc daca tac din gura. Sa stii ca pustiu tau e istet tare. La cei 17 anisori ai lui ii merge mintea si imi place ca face observatii pertinente. Nu e prima data cand am remarcat ca observa niste chestii care eu le-am constientizat dupa ce le-a formulat el. Si pt cat e lumea lor de bombardata cu de toate la adolescenta si pe cat de confuzi se crede ca sunt la varsta asta, constat cu mare placere ca fiu-tau e un fin observator al speciei umane. Bravo lui.
Si asa-i, asteptam si eu ceva mai multe randuri. Trage pruncu’ de limba ca noi asteptam aici precum asteptam continuarea de la Sclava Isaura .

Khristin, bine-ai mai revenit. Mai zi-ne de burtic si bebic. Miscari de trupe pe-acolo, nimic? Las’ ca lucrusoare pt bebe ai timp sa cumperi toata vara.
Eu m-am gandit strict la cum a incasat-o copilu’ ala fara motiv (cel putin asa pare din articol) si la modul destul de brutal. Cu pumni in gura si dinte spart. Asa bullying stiu ca e peste tot. Un timp sa stii ca mi-am facut griji pt fi-miu asta mare, dupa ce am vazut cum se purta cu cel mic (in primele 6-8 luni dupa ce s-a nascut) si tinand cont ca e un baietel f inalt pt varsta lui (si asa va fi mereu) mi-a trcut prin cap sa nu cumva cand o fi mare sa profite de statura lui si sa considere asta un avantaj fatza de alti copii si deja vedeam bully peste tot. M-am calmat intre timp cand am realizat ca natura lui interioara nu-i inclinat spre dominare.
Tocmai azi dimineata citeam ca in nu-s ce scoala unii de-a opta au batut un baietel de-a-ntaia cu curelele in toaleta scolii. Si ca directorul scolii n-a raportat asta nici parintilor, nici la politie (parintii au aflta de la fratele copilului cu pricina si au depus plangere la politie) si acum incep sa-si puna problema daca nu cumva trebuie raportate astfel de incidente. Momentan cica sunt obligati sa raporteze doar incidentele ditnre adulti si copii din incinta scolii, nu si cele dintre copii.

Si daca tot sunt la redari din ziar, am citit ca daycare-ul din Ontario pe ansamblu a primit un "frumos" D la evaluare dpdv al accesibilitatii financiare si al calitatii. Manitoba cica ar fi pe loc fruntas cu B, majoritatea celorlalte provincii au C.

Cge, sa vezi cand s-o face Victor mai mare si-o pune biciul pe voi si face reorganizarea casei . Bravo lui.

Mergi la inceput