Contabilitatea la un SRL mic de tot

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Va multumesc pentru raspunsuri !

Deci, situatia sta in felul urmator:
1. Firma este teoretic nerentabila, pentru ca am veniturile mai mici decat cheltuielile, dar practic cheltuielile sunt "facute" sa-miacopere veniturile (care oricum nu sunt mari). Din factura la telefon, intretinere si un bon de benzina pe luna mi-am acoperit cheltuielile. Pe de alta parte, veniturile mele sunt mai mari cu 25% decat daca le-a lua pe persoana fizica (am si aceasta posibilitate), pt ca o data aplic TVA 19% pe care mi-l recuperez din cheltuieli si a doua oara nu platesc impozitul de 16% pe care l-as plati ca persoana fizica. Deci din punctul asta de vedere as vrea s-o pastrez ... Plus ca nu stiu niciodata cand voi mai baga ceva pe ea, vreo colaborare, vreo traducere etc.

2. Care sunt posibilitatile de inchidere a firmei ? Exista vreo varianta de suspendare a activitatii ? Contabila mea mi-a spus ca o pot face, dar tot trebuie sa depun trimestrial declaratiile si semestrial bilantul, chiar daca sunt pe 0 ... Si atunci ce-am castigat ?

3. O pot desfiinta de tot ? Am inteles ca sunt costuri mari, aproape egale cu cele de infiintare (la vremea respectiva m-a costat 10 milioane) ...

Boghi

poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Contabila a gandit ca si o contabila. Din punctul ei de vedere a fi pe zero inseamna a nu avea nici un act in afara de declaratii. Este corect. O alta varianta este sa ai activitatea suspendata. Se face la ORC si se comunica si Adm financiare. In acest caz este o suspendare oficiala reala si NU se mai depune nici un fel de declaratii. Insa costa taxele la ORC. Nu stiu nivelul lor dar le poti afla cu usurinta de la ORC.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by bogdanai

2. Care sunt posibilitatile de inchidere a firmei ? Exista vreo varianta de suspendare a activitatii ? Contabila mea mi-a spus ca o pot face, dar tot trebuie sa depun trimestrial declaratiile si semestrial bilantul, chiar daca sunt pe 0 ... Si atunci ce-am castigat ?

Se declara la Reg Com suspendarea temporara a activitatii si, de asemenea, la Administratia Financiara. Suspendarea nu poate depasi 3 ani. Daca esti platitor de impozit pe venitul microintreprinderii si suspenzi activitatea, la reactivare pierzi acest statul (devii platitor de impozit pe profit). Se aplica regimul derogatoriu de depunere, adica se depun doar raportarile smeestriale si bilantul. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
quote:

3. O pot desfiinta de tot ? Am inteles ca sunt costuri mari, aproape egale cu cele de infiintare (la vremea respectiva m-a costat 10 milioane) ...

Iti pot spune mai tarziu, o prietena isi inchide firma. Este mult mai simplu daca este asociat unic, nu mai este nevoie de lichidare (am inteles ca asta costa mult).

Mergi la inceput

Marius, Rozi, multumesc pentru lamuririle suplimentare.

Da, sunt asociat unic.

Am vorbit intre timp si cu un expert contabil care mi-a sugerat sa-mi tin singura contabilitatea (fiind foarte simpla) printr-un programel gratis descarcat de pe net, iar bilanturile (semestrial si anual) mi le vizeaza ea.

Este legal asa ? Ca ar fi solutia cea mai avantajoasa economic pentru mine.

Mergi la inceput

Da este legal. Dar te descurci?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Rog si eu un raspuns : inteleg ca un expert contabil poate viza bilanturile fara ca el sa fie angajatul firmei sau sa faci vreun contract cu el ( de prestari servicii)? Adica pur si simplu sa vizeze bilantul?

my baby

Mergi la inceput

Nu chiar dar foarte aproape. Nu este doar vizat.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

De descurcat nu stiu daca ma descurc, dar pot incerca. Daca nu reusesc singura, ma mai ajuta o prietena care e contabila si, avand intrari si iesiri putine si regulate, si aceiasi furnizori si clienti, fara stocuri, fara amortizari, fara salariati ... sper sa ma descurc ...

Si daca nu ma descurc, fac contract de prestari servicii cu un contabil, dar neautorizat si ne-membru CECAR, cum am avut pana acum, si doar bilantul mi-l vizeaza expertul. Cu care presupun ca va trebui sa am contract prestari servicii, altfel pe ce baza imi ia banii ?

Boghi

www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri

Mergi la inceput

Nu poti sa faci un Contract cu un contabil neautorizat pentru simplul motiv ca nu are dreptul legal sa profeseze fara sa fie membru CECCAR.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, scuza-ma, dar eu nu inteleg

Adica nu pot face contract cu un "contabil neautorizat pentru simplul motiv ca nu are dreptul legal sa profeseze fara sa fie membru CECCAR", in schimb este legal ca eu sa-mi tin singura contabilitatea ??? Pai eu nu sunt autorizata nici atat !!!

Mergi la inceput